Afbeelding

ONT revancheert zich ten koste van VVI

Sport Sport

Na de voorzet van Jacco Tuinstra weet Teake van der Hoek van ONT (geel-zwart tenue) niet te scoren tegen VVI . De bal gaat naast. (Foto: Klaas Rozema)

ONT revancheert zich ten koste van VVI

OPEINDE – Een week eerder zakte ONT collectief door de ondergrens. De revanche daarop was er tegen VVI. Er werd een collectieve prestatie geleverd.

Niet dat ONT goed was, VVI was beter, maar er was wel de discipline die tegen De Wâlde ontbrak. Een rode kaart van VVI hielp ONT uiteindelijk in het zadel. Met de overwinning houdt ONT zicht op de onderkant van de brede middenmoot in de tweede klasse I.

De eerste wapenfeiten nam ONT voor haar rekening. Al in minuut één was er een schot van Egbert Hulziga dat over ging en drie minuten later tikte Teake van der Hoek de bal naast uit een voorzet van Jacco Tuinstra. Daarna liet VVI zien waarom het virtueel maar één puntje minder heeft dan de drie koplopers.

VVI voetbalde een stuk gemakkelijker dan ONT. Gevaar kwam er vooral uit corners, fijn aangesneden door Ronald de Jong. Maar steeds stond ONT-doelman Rory Bruinja op de goede plaats. Achteraf zei de ONT doelman: “Ik had vandaag magneten in mijn handschoenen”. Tegen de verhouding in kwam ONT vlak voor rust op 1-0. VVI verdedigde slecht uit, Oebele Twijnstra pikte de bal op waarna Egbert Hulzinga scoorde. De tweede helft startte voor ONT identiek aan het eerste bedrijf. Binnen drie minuten twee kansjes. In de zevenenvijftigste minuut ontstond de situatie die een rode kaart voor VVI-speler Sido Oosterhof betekende.
Vlak voor het eigen strafschopgebied beging Tuinstra een overtreding op Oosterhof. Die reageerde daar op met een rake trap op de ONT-speler en dat ontging de prima leidende scheidsrechter De Jong uit Groningen niet. VVI moest verder met tien man, maar daar was in het veldspel niets van te merken. Sterker nog, VVI bleef de bovenliggende partij, wat ontbrak was het creëren van echt uitgespeelde kansen. ONT was wat dat betreft een stuk effectiever. Toen de ruimtes bij VVI in de laatste tien minuten wat groter werden profiteerde ONT daarvan.

Zes minuten voor tijd bereikte Van der Hoek invaller Otto Kooi. Die benutte zijn tegenstander als draaipunt en scoorde 2-0. Hans Neuenschwander had daarna voor VVI de aansluittreffer op het hoofd. Maar geheel vrijstaand en drie meter voor het ONT-doel kopte de VVI’er de bal in handen van wie anders dan Bruinja. Van der Hoek zorgde in de laatste minuut voor de ONT slagroom op het toetje. Na een kien passje van Sjoerd Venema scoorde de ONT-aanvaller beheerst. Zonder nog heel veel extra tijd bij te tellen blies De Jong de partij daarna tot een einde. Omdat de ploegen in het onderste gedeelte van de ranglijst vooral verloren, heeft ONT wat meer aansluiting bij de onderkant van de middenmoot.
Zaterdag speelt ONT uit tegen Heerenveense Boys dat drie punten meer heeft dan ONT. Een belangrijk duel en tegelijkertijd ook het laatste duel voor de winterstop. De aanvang van de wedstrijd is 15.00 uur.

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 6 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 7 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 7 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 8 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 8 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 9 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 10 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 11 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 12 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 13 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 13 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 14 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 27 mrt, 17:34