Afbeelding

KV Drachten slikt nieuwe nederlaag

Nieuws

Welmoed Bauer van KV Drachten/Van der Wiel (rechts) weet de bal eerder te bemachtigen dan haar tegenstander. Tweede van links is haar teamgenote Lyssa van der Ende. (Foto: Klaas Rozema)

WEDSTRIJD VAN DE WEEK

Door Jelle Jeensma

DRACHTEN – Korfbalvereniging Drachten/Van der Wiel heeft ook de derde wedstrijd in de zaalcompetitie verloren. SDO/VerzuimVitaal uit Kamerik was met 23-28 te sterk.

Het was zaterdag een goede en snelle wedstrijd met attractief korfbal, maar daar kopen de Drachtsters weinig voor in deze competitie, die tot nu voor hen stroef verloopt.

“De tegenstander was geroutineerder en scoorde gemakkelijker. De afvallende bal was vaak voor SDO, daar hadden wij te weinig zicht op”, vatte coach Jan Tuttel de nederlaag van zijn team samen. De Drachtsters toonden een voorbeeldige inzet in dit duel, maar SDO was rustiger en had met name een paar koelbloedige heren die loepzuiver de korf wisten te vinden. Bij Drachten/Van der Wiel was vooral Wim Braam op schot. Hij scoorde zeven keer, maar dat was geen garantie voor succes. De Drachtster dames waren minder productief met uitzondering van Larissa Braam, die drie keer de korf vond. KV Drachten/Van der Wiel keek eigenlijk de hele wedstrijd tegen een achterstand aan. Alleen bij de stand 9-8 stond Drachten even aan de goede kant van de score. Lang duurde die voorsprong echter niet. De Drachtsters hadden het geluk niet mee, want Doenja Payer moest al in het begin van de wedstrijd uitvallen. Ze verstapte zich, had zichtbaar pijn en werd vervangen door Lyssa van der Ende. “Lyssa heeft het goed gedaan, maar ze had hiervoor al een wedstrijd gespeeld met het tweede team”, zegt Jan Tuttel.

SDO was net even wat slagvaardiger dan Drachten. Bij een achterstand van 5-8 kwam KV Drachten/Van der Wiel terug tot 8-8 door treffers van Marc Akkerman, Wim Braam en Larissa Braam. De 9-8 voorsprong (treffer Pascal Brandsen) bracht geen kentering in de wedstrijd. SDO toonde zich net wat slagvaardiger. Daardoor keken de Drachtsters bij rust tegen een 10-12 achterstand aan.

Die schade kon in de tweede helft niet worden gerepareerd. Wim Braam bracht de aansluitingstreffer tot stand (11-12), maar de Drachtsters konden niet doordrukken. Er ontstonden hectische taferelen onder de korf van SDO toen de Drachtsters de gelijkmaker wilden forceren, maar het schot viel niet goed, waardoor SDO stand hield. De strafworp van SDO betekende vervolgens 11-13 en die tegenslag kwam KV Drachten/Van der Wiel niet meer te boven. SDO bleek uiterst doelmatig en hield steeds een voordelige marge van een paar treffers.

Jan Tuttel bracht routinier Marten Penninga in voor Marc Akkerman. Penninga scoorde vier keer, maar zijn ploeg kwam niet dichterbij omdat SDO een constant niveau haalde en steeds bleef scoren. Tuttel heeft de voorkeur gegeven aan Marc Akkerman boven Marten Penninga in de basisacht. “Marc heeft in de veldcompetitie laten zien dat hij gemakkelijk scoort. In de zaal is Marten verdedigend iets beter. Hij is een goede wisselspeler.” Geale Tadema, een andere routinier, maakt in de slotfase nog zijn opwachting. Ook hij kon niets meer veranderen aan de negatieve 23-28 eindstand.

Jan Tuttel was ondanks de nederlaag content met het spel van zijn formatie. “We hebben een goede wedstrijd gespeeld tegen deze geroutineerde tegenstander.” Zijn jonge ploeg moet nog stappen maken om zich te verbeteren en zich te handhaven in de overgangsklasse. “We zijn er nog niet.”

Afbeelding

Actueel

Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 6 uur geleden
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 8 uur geleden
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 9 uur geleden
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 9 uur geleden
De heer De Jong bezoekt basisschool kbs de Reinbôge in Burgum.
Legeramfibie op het plein van kbs De Reinbôge in Burgum Algemeen 10 uur geleden
Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen 11 uur geleden
Marco Meijer uit Rottevalle stapt van AB Vakwerk over naar Firda voor volwassenen.
Marco Meijer uit Rottevalle nieuwe directeur Firda voor volwassenen Algemeen 12 uur geleden
Yvonne en Dicky van Petit Paris in Burgum.
Petit Paris Vintage, een vleugje Parijse charme in Fryslân Algemeen 13 uur geleden
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 14 uur geleden
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 15 uur geleden
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.
Sta jij op Koningsdag ook op de vrijmarkt? Algemeen 16 uur geleden
lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen 24 apr, 17:23
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen 24 apr, 16:34
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 24 apr, 16:03
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 24 apr, 15:00
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 24 apr, 14:00