Afbeelding

KV Drachten slikt nieuwe nederlaag

Sport Sport

Welmoed Bauer van KV Drachten/Van der Wiel (rechts) weet de bal eerder te bemachtigen dan haar tegenstander. Tweede van links is haar teamgenote Lyssa van der Ende. (Foto: Klaas Rozema)

WEDSTRIJD VAN DE WEEK

Door Jelle Jeensma

DRACHTEN – Korfbalvereniging Drachten/Van der Wiel heeft ook de derde wedstrijd in de zaalcompetitie verloren. SDO/VerzuimVitaal uit Kamerik was met 23-28 te sterk.

Het was zaterdag een goede en snelle wedstrijd met attractief korfbal, maar daar kopen de Drachtsters weinig voor in deze competitie, die tot nu voor hen stroef verloopt.

“De tegenstander was geroutineerder en scoorde gemakkelijker. De afvallende bal was vaak voor SDO, daar hadden wij te weinig zicht op”, vatte coach Jan Tuttel de nederlaag van zijn team samen. De Drachtsters toonden een voorbeeldige inzet in dit duel, maar SDO was rustiger en had met name een paar koelbloedige heren die loepzuiver de korf wisten te vinden. Bij Drachten/Van der Wiel was vooral Wim Braam op schot. Hij scoorde zeven keer, maar dat was geen garantie voor succes. De Drachtster dames waren minder productief met uitzondering van Larissa Braam, die drie keer de korf vond. KV Drachten/Van der Wiel keek eigenlijk de hele wedstrijd tegen een achterstand aan. Alleen bij de stand 9-8 stond Drachten even aan de goede kant van de score. Lang duurde die voorsprong echter niet. De Drachtsters hadden het geluk niet mee, want Doenja Payer moest al in het begin van de wedstrijd uitvallen. Ze verstapte zich, had zichtbaar pijn en werd vervangen door Lyssa van der Ende. “Lyssa heeft het goed gedaan, maar ze had hiervoor al een wedstrijd gespeeld met het tweede team”, zegt Jan Tuttel.

SDO was net even wat slagvaardiger dan Drachten. Bij een achterstand van 5-8 kwam KV Drachten/Van der Wiel terug tot 8-8 door treffers van Marc Akkerman, Wim Braam en Larissa Braam. De 9-8 voorsprong (treffer Pascal Brandsen) bracht geen kentering in de wedstrijd. SDO toonde zich net wat slagvaardiger. Daardoor keken de Drachtsters bij rust tegen een 10-12 achterstand aan.

Die schade kon in de tweede helft niet worden gerepareerd. Wim Braam bracht de aansluitingstreffer tot stand (11-12), maar de Drachtsters konden niet doordrukken. Er ontstonden hectische taferelen onder de korf van SDO toen de Drachtsters de gelijkmaker wilden forceren, maar het schot viel niet goed, waardoor SDO stand hield. De strafworp van SDO betekende vervolgens 11-13 en die tegenslag kwam KV Drachten/Van der Wiel niet meer te boven. SDO bleek uiterst doelmatig en hield steeds een voordelige marge van een paar treffers.

Jan Tuttel bracht routinier Marten Penninga in voor Marc Akkerman. Penninga scoorde vier keer, maar zijn ploeg kwam niet dichterbij omdat SDO een constant niveau haalde en steeds bleef scoren. Tuttel heeft de voorkeur gegeven aan Marc Akkerman boven Marten Penninga in de basisacht. “Marc heeft in de veldcompetitie laten zien dat hij gemakkelijk scoort. In de zaal is Marten verdedigend iets beter. Hij is een goede wisselspeler.” Geale Tadema, een andere routinier, maakt in de slotfase nog zijn opwachting. Ook hij kon niets meer veranderen aan de negatieve 23-28 eindstand.

Jan Tuttel was ondanks de nederlaag content met het spel van zijn formatie. “We hebben een goede wedstrijd gespeeld tegen deze geroutineerde tegenstander.” Zijn jonge ploeg moet nog stappen maken om zich te verbeteren en zich te handhaven in de overgangsklasse. “We zijn er nog niet.”

Afbeelding

Actueel

Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman.
(video) Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman Algemeen 9 minuten geleden
So Fuckin’ Confused
Het Italiaanse So Fuckin' Confused komt 25 april met hun explosieve hardcore punk naar Iduna Algemeen 9 minuten geleden
Auto eindigt op ondergrondse container
Auto eindigt op ondergrondse container 112 1 uur geleden
De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 3 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 4 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 6 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 6 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 7 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 8 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 9 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen gisteren
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen gisteren
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21