Afbeelding

TFS koploper na derde overwinning

Sport Sport

Korfbal in de regio

Minne Jansma van Nij Quick Libben (half verscholen) speelt onder de korf de bal naar Minke van der Wal (links). In de kluwen van spelers zijn verder te zien Alina van der Vee (tweede van rechts) en Jitze van der Vlugt van TFS. (Foto: Klaas Rozema)

HOUTIGEHAGE – Zaterdagavond stond voor TFS uit Drachtstercompagnie de wedstrijd tegen Nij Quick Libben uit Rinsumageest/Burdaard op het programma. Het was een belangrijke wedstrijd voor beide partijen die voor aanvang van deze wedstrijd gezamenlijk aan kop gingen met vier punten uit twee wedstrijden.

Al snel bleek dit niet een wedstrijd met veel doelpunten te gaan worden. Beide partijen verdedigden fel, soms iets te fel. De 1-1 kwam dan ook op het scorebord door twee strafworpen. Hierna volgde een erg lange periode zonder doelpunten. Kansen waren er wel voor beide partijen, maar het afronden werd vergeten. Uiteindelijk wist Nij Quick Libben middels een afstandsschot de voorsprong van 1-2 te nemen. Later bleek dat dit ook de enige keer in de wedstrijd zou zijn dat Nij Quick Libben aan de goede kant van de score stond.

Door Baukje Visser kwam de stand weer op gelijke hoogte. Hierna was het pauze en zag het publiek meer een voetbaluitslag op het scorebord dan een korfbaltussenstand. Er moest dus iets gebeuren in de tweede helft. Na rust wist Marrit Nijmeijer met een uitstarter al vlot de stand op 3-2 te zetten. Weer kwam Nij Quick Libben terug op gelijke hoogte, maar TFS kreeg een beetje lucht door Wiltsje Siderius die twee mooie uitgespeelde kansen wist af te ronden. Het einde van de wedstrijd kwam dichterbij en bij een stand van 5-4 kwam de van een blessure terugkerende Monique Postma binnen de lijnen om de wedstrijd definitief in het voordeel van de Kompenijsters te beslissen. Net in het veld wist ze een vrije bal en een afstander door de korf te gooien. TFS rook de overwinning, maar Nij Quick Libben gaf niet op. Opnieuw kwamen de gasten terug tot 7-7 maar uiteindelijk was het Jitze van der Vlugt die diep in de laatste minuut van de wedstrijd een laatste kans wist af te ronden. Een eindstand van 8-7 is niet om naar huis te schrijven, maar wie ook slechte wedstrijden weet te winnen… TFS staat nu alleen aan kop met twee punten voorsprong op de concurrenten. De competitie is nog jong en TFS zal zich zeker nog meerdere keren moeten bewijzen.

Afbeelding
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 10 uur geleden
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 11 uur geleden
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 13 uur geleden
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 22 apr, 11:00
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen 22 apr, 10:00
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen 22 apr, 09:30
Succesvolle voorstellingen van Kain in Ferwert.
Succesvolle voorstellingen van Kaïn in Ferwert Algemeen 22 apr, 08:30