Nieuws

Sicco Bouwer van Drachtster Boys wordt fel op de huid gezeten door zijn opponent van Flevo Boys. (Foto: Klaas Rozema)

VOETBAL IN DE REGIO

DRACHTEN – Ook zaterdag deed een aloude voetbalwet van zich spreken: sta je eenmaal (mee) onderaan, dan pak je de punten niet waar je qua spelbeeld recht op hebt.

Drachtster Boys en Flevo Boys stonden tegenover elkaar voor de inhaalwedstijd die destijds door de emeltenplaag op het hoofdveld geen doorgang kon vinden. Hoewel Drachtster Boys qua kansen zeker recht had op de overwinning, ging in de laatste vijf minuten van de wedstrijd alsnog een zeker ogende overwinning in rook op.

Beide teams speelden in het begin van de wedstrijd afwachtend, ook al omdat het veld behoorlijk te lijden had gehad van de overvloedige regenval van de afgelopen week. Toch was de eerste kans voor Drachtster Boys: in de elfde minuut gleed Dennis van der Wal van Flevo Boys uit en gaf Jan Stoker plotseling de kans alleen op keeper Rodney Rosink af te stormen. Helaas faalde hij oog in oog met de keeper. Flevo Boys kon daar weinig tegenover stellen. Integendeel, het was Drachtster Boys dat gaandeweg het initiatief naar zich toetrok en Flevo Boys onder druk zette. Dat resulteerde in een aantal mogelijkheden, hoewel Flevo Boys zich niet onbetuigd liet en met razendsnelle counters probeerde Drachtster Boys te verrassen.

Zo golfde het spel de eerste helft op en neer, waarbij de onverzettelijke Jan Stoker menigmaal een plaag was voor de verdedigers van Flevo Boys. Zo wervelde hij in de vijfendertigste minuut op onnavolgbare wijze langs een heel regiment verdedigers en kon keeper Rodney Rosink slechts met een uiterste krachtsinspanning zijn schot verwerken tot corner.

Ook in de tweede helft was het Drachtster Boys dat het meest aanspraak kon maken op de overwinning. In de vijftigste minuut was er een geoliede aanval op rechts, waarbij de bal via Rudmer Loonstra in een vloeiende beweging naar Willem de Jong werd gespeeld, die vervolgens een prima voorzet afgaf. Het leverde slechts een corner op. Vlak daarna was er een ingooi van Iloba Achuna (de bekende halve corner) die voor veel verwarring zorgde in het strafschopgebied van Flevo Boys, maar de bal werd met veel kunst- en vliegwerk tot corner verwerkt.

De druk van Drachtster Boys hield aan en dat resulteerde in de vijfenzestigste minuut in de terechte 1-0 voorsprong. Een snel uitgevoerde aanval op rechts kwam via de solide Sicco Bouwer terecht bij Willem de Jong die beheerst scoorde. Kort daarop werden de moegestreden Sicco Bouwer en Aziz Geyik vervangen door respectievelijk Nezhar Hassan en Mark Huizinga. En daar waar het publiek rekende op het geconsolideerd uitspelen van de wedstrijd was het invaller Timon Rorije van Flevo Boys die na een splijtende aanval door het hart van de Drachtster verdediging vijf minuten voor het einde van de wedstrijd alsnog de 1-1 aantekende. Een prachtige aanval, maar toch een hard gelag voor de ploeg die erop rekende de eerste drie punten van het seizoen binnen te halen.

KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 5 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 6 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 6 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 7 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 8 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 23 uur geleden
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen gisteren
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen gisteren
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12