Afbeelding

Broekster Boys blijft steken op 0-0

Sport Sport

Kas Huizenga van Broekster Boys (liggend) maakt het Berwout Beimers knap lastig. (Foto: Klaas Rozema)

Broekster Boys blijft steken op 0-0

DAMWALD – Een week eerder wist Broekster Boys met 4-2 te winnen van koploper VEV’67. Afgelopen zaterdag moest Broekster Boys aantreden tegen het fysiek sterke VV Hardegarijp. Het bleef 0-0.

Broekster Boys speelt niet graag tegen fysieke teams zoals Hardegarijp. Winst voor de thuisclub hangt dan af van dat ene sterke moment. Dat moment was tegen Hardegarijp niet aanwezig.
In het eerste kwartier zagen de toeschouwers Berwout Beimers namens Hardegarijp naast schieten en Hendrik Bouma namens Broekster Boys. Halverwege de eerste helft leek Hardegarijp even gevaarlijk te worden, maar echte kansen kwamen er niet. Broekster Boys kreeg de beste kans. Piet Wessel Dijkstra kwam alleen voor keeper Oosterhuis. Dijkstra richtte verkeerd en zo ging de bal naast. In de slotminuut wist routinier Tjeerd Rijpma een gevaarlijke voorzet van Abe Dreyer van de thuisclub onschadelijk te maken. De ruststand was 0-0.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. In de beginfase ontving Beimers van Hardegarijp geel. Kas Huizenga van Broekster Boys had voor de rust geel gekregen. Rienk de Haas werd namens de thuisclub enkele keren gevaarlijk. Invaller Jelco Witteveen van Hardegarijp werd halverwege de tweede helft ook gevaarlijk, maar een goeie redding van keeper Krol hield de stand in evenwicht. In het laatste kwartier kwam het gevaar tot tweemaal toe van vrije trappen, specialist Rienk de Haas. De Haas schoot eerst een vrije trap hoog in de goal, maar keeper Oosterhuis tikte de bal tot corner. In de slotfase krulde De Haas de vrije trap laag in de rechterhoek, maar weer wist Oosterhuis de bal te stoppen. In de slotfase verstoorde een zware regenbui het voetbal. En de wedstrijd eindigde zoals hij was begonnen (0-0).
Door de andere uitslagen in de tweede klas I. wordt het zowel boven als onderin spannend. Drie koplopers zijn er, Zeerobben, VVI en VEV’67. Broekster Boys volgt op twee punten. Onderaan nu Fean’58 met daarboven drie teams met één punt meer. Zaterdag speelt Broekster Boys in en tegen Zwaagwesteinde om vijf uur.

De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 11 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 13 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 14 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 15 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 15 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 16 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 17 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21