Afbeelding

Irene Hofstede uit Kollumerzwaag maakt het als miss

Cultuur

Irene Hofstede geniet enorm van het miss-gebeuren. Aankomende zondag, 15 november, is de finale van Miss Bikini Universe 2015. Eindigt ze in de top, dan volgt voor haar nog een ‘Glory tour’ door China. Volg haar op Facebook: Miss Bikini Universe – Netherlands. (Foto: Klaas Rozema)

Irene Hofstede uit Kollumerzwaag maakt het als miss
“Je normale leventje houden vind ik belangrijk”

KOLLUMERZWAAG – Wie denkt dat het een miss alleen om haar uiterlijk gaat, heeft het mis. Dat bewijst Irene Hofstede (23) uit Kollumerzwaag. Ze houdt van kleding en ‘glitter and glamour’, maar het leukst aan missverkiezingen vindt ze dat ze lekker zichzelf kan zijn. Momenteel zit de bescheiden beauty in China voor de Miss Bikini Universe 2015-verkiezing.

Door Marije Blacquière

De vraag of ze de nieuwe Doutzen wordt kan ze bijna niet meer horen. Het is namelijk heel wat anders wat Irene doet. “Doutzen is een mooi model, een prachtige vrouw. Ik ben géén model, al denken veel mensen van wel. En ik hoef ook niet per se model te worden. Ik ben een miss, en daarbij gaat het om heel andere dingen.”

Draait het bij een (catwalk)model vaak om het presenteren van kleding, bij een miss telt het totale plaatje. “Het gaat om jezelf bij een missverkiezing. Je hoeft niet per se de maten te hebben van een model, al is het natuurlijk wel belangrijk dat je een beetje een goed figuur hebt. Het gaat veel meer om je uitstraling, of je er plezier in hebt.”

Vrolijke miss
Dat zit bij Irene wel goed en dat is te zien ook. Niet voor niets scoorde ze hoog bij verkiezingen als Miss Beauty of the Netherlands en Queen of the Benelux, werd ze Miss Skûtsje 2015 en afgelopen zomer rondemiss bij de Profronde van Surhuisterveen. Wie een vrolijke miss zoekt, weet Irene te vinden. “Door mijn prestaties heb ik een ticket gekregen om mee te doen aan de Miss Bikini Universe 2015-verkiezing”, zegt ze stralend. Ze mag ervoor naar China, waar missen uit de hele wereld elkaar ontmoeten. Ze volgen er workshops in zaken als catwalktraining, maken fotoshoots en ze bezoeken bezienswaardigheden.
“Ik ben wel vaker benaderd om internationaal te gaan, maar toen kon ik niet. Ik had het te druk op mijn werk.” Irene is bakkerijmedewerkster en neemt dat heel serieus. “Ik vind het heel belangrijk om werk te hebben. Sommigen kunnen van­uit het miss-werk wel een modellencarrière krijgen, maar zelfs dan moet je maar afwachten wanneer je een klus krijgt. Een onzeker bestaan. Voor mij is het belangrijk dat je je normale leventje houdt, een stabiel leven.”

Familie
Familie is daarin voor Irene onmisbaar. Zus Lisanne is haar beste vriendin en samen zijn ze tijden bezig geweest met de voorbereidingen voor de missverkiezing in China. “We hebben samen de jurk ontworpen die ik zal dragen en ze doet mijn nagels.” Naar China gaat Irene in haar eentje, maar bij andere verkiezingen zit Lisanne, hun moeder en Irenes vriend steevast tussen het publiek. “Heel gaaf, dat je dan het podium opkomt en ineens hoort: ‘Ireneeee, whoohoo!’. Dat vind ik eigenlijk het belangrijkst, dat mijn familie het leuk vindt.”

Foto links: Irene in haar zelfontworpen outfit voor China, samen met coupeuse en lerares Adri Blummers uit Kollum, die de jurk voor haar naaide.

Foto midden: Irene op de catwalk tijdens Queen of the Benelux 2014.

Foto rechts: Een glamourfoto van Irene. “Wanneer krijg je nou de gelegenheid om in een galajurk, helemaal mooi opgemaakt, naar buiten te gaan?!”

Afbeelding
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 14 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 14 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 15 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 15 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 16 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 16 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 17 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 18 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 19 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 20 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 21 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 22 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 27 mrt, 17:34