Afbeelding

Harkemase Boys slaat dubbelslag in derby

Nieuws

Aboudacar Doumbia van Drachtster Boys (links) wil Robin Huisman de Jong passeren, maar de verdediger van Harkemase Boys heeft de bal onder controle. (Foto: Klaas Rozema)

Harkemase Boys slaat dubbelslag in derby

DRACHTEN – Na de gewonnen derby tegen Drachtster Boys namen de spelers van Harkemase Boys bloemen en felicitaties in ontvangst. De eerste periodetitel in de hoofdklasse is binnen en misschien zit er nog meer in het vat.

Omdat de concurrenten verloren gaat Harkemase Boys bovendien steviger aan kop in de hoofdklasse. Drachtster Boys likte zaterdag haar wonden na de 0-3 nederlaag en hoopt op betere tijden. Met één punt uit zeven wedstrijden is een inhaalrace nodig om van de onderste plaats af te komen.
Het contrast tussen de beide trainers was groot na de wedstrijd. Jan Vlap van Harkemase Boys verkeerde in een uitstekend humeur terwijl Marcel van Buuren van Drachtster Boys berusting uitstraalde. Vlap weet dat promotie naar de topklasse steeds dichterbij komt nu de periodetitel op zak is. In vergelijking met vorig seizoen zijn de puzzelstukjes op hun plaats gevallen. “De spelers die er dit seizoen zijn bijgekomen hebben de selectie completer gemaakt”, zegt Vlap.

Spits Robert Stelpstra, overgekomen van BCV, manifesteerde zich opnieuw sterk. “Hij heeft zich moeiteloos aangepast aan het niveau”, zegt Vlap. Een andere uitblinker was Rolf Dijk, die veel acties maakte en betrokken was bij het tweede doelpunt van Harkemase Boys. Oebele Schokker speelde met drie assists een hoofdrol in de wedstrijd.

“Zo’n creatieve speler als Schokker kan een wedstrijd beslissen. Dat maakt het voor de ploeg gemakkelijker”, stelde Marcel van Buuren vast. Bij Drachtster Boys heeft middenvelder Aziz Geyik die potentie, maar hij moest al in de eerste minuten zwaar geblesseerd van het veld worden gedragen met een brancard. Geyik had de schouder uit de kom. “Jammer, want in deze wedstrijd had hij zijn kwaliteiten kunnen laten zien”, zegt de trainer van Drachtster Boys. Geyik werd vervangen door Rudmer Loonstra.
Het scenario van de wedstrijd was enigszins voorspelbaar, want Harkemase Boys was op voorhand zwaar favoriet.

Aanvallend heeft Drachtster Boys te weinig power en dit seizoen wordt moeizaam gescoord. Het maatgevoel in de passing ontbreekt te vaak, waardoor combinaties doodbloeden. Rechterspits Kevin Bakels zat in de tang bij de geconcentreerde verdediger Henny Bouius en ook de Drachtster Boys aanvallers Sicco Brouwer en Aboudacar Doumbia kwamen te weinig in het stuk voor. Het meeste gevaar kwam door corners, vrije trappen en afstandsschoten. Harkemase Boys kreeg de beste kansen. Nadat een doelpunt van Arton Musliu werd afgekeurd, was het daarna wel raak. Na de volley van Oebele Schokker stond Robert Stelpstra op scherp om 0-1 te laten aantekenen. Drachtster Boys kreeg weinig kansen. De beste was voor Jan Stoker, die een vrije trap nam, maar de bal rakelings over schoot.

Harkemase Boys was in het eerste half uur de dominerende ploeg, maar in het laatste kwartier voor rust kwam Drachtster Boys, beter in de opbouw, sterk terug. Wouter Roosjen kopte over na een corner. Daarna claimde Drachtster Boys dat de bal door een speler van Harkemase Boys werd weggeslagen met de hand, maar de scheidsrechter zag er geen penalty in. Harkemase Boys drukte al snel in de tweede helft het surplus in kwaliteit uit in de beslissende treffer. Oebele Schokker bereikte Robert Stelpstra, die beheerst 0-2 scoorde. Harkemase Boys kreeg meer mogelijkheden om de genadestoot uit te delen. Invaller Jorco van Hezel miste een kans, maar daarna was het wel raak, toen de verdediging van Drachtster Boys helemaal zoek werd gespeeld en Oebele Schokker invaller Joram Smits een niet te missen kans bood: 0-3. Hierna ging de wedstrijd uit als de bekende nachtkaars, hoewel Willem de Jong met een afstandsschot nog probeerde de score een iets draaglijker aanzien te geven.

“We hadden het verschil al eerder kunnen maken”, vond Jan Vlap. Marcel van Buuren erkende het kwaliteitsverschil tussen zijn ploeg en Harkemase Boys. “Maar in Harkema hebben ze een groter budget”, voegde hij er fijntjes toe. “We kregen het eerste doelpunt ongelukkig tegen en daarna moesten we teveel energie in de wedstrijd steken. De spelersgroep blijft positief en we moeten zorgen dat we boven de degradatiestreep eindigen.”

Verdediger Klaas Schotanus van Harkemase Boys vindt dat Harkemase Boys thuis hoort in de topklasse. “De club heeft een fantastische aanhang en een goede accommodatie. De ploeg heeft kwaliteit, maar dat alleen is niet genoeg. Je moet ook strijd laten zien, want in de hoofdklasse krijg je niets cadeau.”

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 15 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 16 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 17 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 17 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 18 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 19 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 20 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 21 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 22 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 22 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 23 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 27 mrt, 17:34