Afbeelding

DOW/Wêz Handich toernooiwinnaar

Sport Sport

Het winnende team van DOW/Wêz Handich bij de standaardteams. Quick’21 uit Oudega werd in de finale verslagen. (Foto: Klaas Rozema)

DOW/Wêz Handich toernooiwinnaar

BURGUM – Het Tytsjerksteradieltoernooi in sporthal De Westermar begon zaterdag met de strijd tussen de reserveteams om de kleine beker.

In de voorrondes had de Wâlden 2 geen enkele moeite met DOW-Wêz-Handich 2 en won met 15-3. In de tweede wedstrijd was het V en V 2 dat makkelijk wist te winnen van Quick’21 met 18-8. In de finale van de reserveteams bleek de Wâlden 2 ook geen moeite te hebben met V en V 2 en won met 15-8. Daarmee gingen zij naar huis met de beker.
Bij de strijd tussen de hoofdmachten waren het in de eerste wedstrijd V en V 1 en DOW/Wêz-Handich 1 die tegen elkaar aan traden. De ploeg uit Garyp had moeite om aansluiting te houden met de ploeg uit Eastermar. De overwinning kwam voor Eastermar geen moment echt in gevaar en ze wonnen met 16-13.

In de tweede poule speelde De Wâlden 1 tegen Quick’21 1. Voorafgaand aan het toernooi waren de verwachtingen over De Wâlden hoog. Vorig jaar bleken zij immers oppermachtig. Maar Quick’21 kwam op voorsprong en bleef op voorsprong. De wedstrijd eindigde in 11-15 in het voordeel van de Oudegaasters. De verliezersronde tussen V en V en De Wâlden werd een spannende wedstrijd die gelijk opging.
In de eindfase was het toch De Wâlden dat aan het langste eind trok en wist te winnen met 18-15. De finale ging dus tussen DOW/Wêz-Handich en Quick’21. DOW/Wêz-Handich wist hun voorsprong goed te verdedigen en lieten dit niet in gevaar brengen. DOW/Wêz-Handich won met 12-8. DOW/Wêz-Handich ging met de beker naar huis en mag zich een jaar het beste team van de regio noemen. Dit jaar was er geen juniorenwedstrijd maar een clinic voor de jeugd. De clinic werd gegeven door André Zwart, Betty Jansma, Menno Russchen en Femke Faber van LDODK. Van elke vereniging waren er vier kinderen uitgenodigd. In groepjes werden er verschillende oefeningen gedaan. Voor de kinderen was het erg leuk en leerzaam. Als opwarmer van de hoofdact traden de reserveteams van LDODK/AH Gorredijk en DOS’46 tegen elkaar aan. DOS’46 kwam al snel op voorsprong en wist een klein gaatje te slaan. In de slotfase werd het nog een spannende wedstrijd en zat LDODK/AH Gorredijk DOS’46 dicht op de hielen. Met een doelpunt verschil wist DOS’46 te winnen van LDODK/AH Gorredijk: 25-26.

Voor de inmiddels vol gestroomde tribunes van De Westermar mocht de jeugd van KC Tietjerk en Quick’21 de beide teams van LDODK/AH Gorredijk en DOS’46 naar het veld begeleiden. LDODK/AH Gorredijk miste deze wedstrijd hun voorman Erwin Zwart, hij komt momenteel uit voor Oranje op het WK in België. DOS’46, vorig jaar gepromoveerd naar de Korfbal League, liet zien dat ze op het hoogste niveau thuis horen. In een wedstrijd die niet het spektakel gaf waar vooraf op gehoopt was, won DOS’46 met 23-20 van LDODK/AH Gorredijk.

Het was een mooie promotiedag voor het korfbal in met name deze regio bij de start van het nieuwe korfbal zaalseizoen.

Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 11 uur geleden
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 13 uur geleden
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 14 uur geleden
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 22 apr, 11:00
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen 22 apr, 10:00
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen 22 apr, 09:30
Succesvolle voorstellingen van Kain in Ferwert.
Succesvolle voorstellingen van Kaïn in Ferwert Algemeen 22 apr, 08:30