Afbeelding

VIOD morst punten tegen GSVV

Nieuws

Een hachelijk moment voor de goal van GSSV. Keeper Johannes van der Meer en de verdedigers Rinus Kootstra en André Laanstra (rechts, rood-wit tenue) blijven overeind tegen Sjoerd Visser (midden) en Roelof van der Veen van VIOD. (Foto: Klaas Rozema)

DRIEZUM – Voor VIOD stond zaterdag de wedstrijd tegen de heren uit Gerkesklooster/Stroobos op het programma. VIOD verwachtte de punten in Driezum te houden, aangezien GSVV momenteel in de onderste regionen van de vierde klasse B bivakkeert, maar het werd een gelijkspel.

VIOD speelde twee jaar geleden al tegen GSVV in klasse 4B en leed hier haar enige puntverlies tijdens het ongeslagen kampioenschap dat seizoen. Bij winst kon VIOD de koppositie pakken.

In een aftastende fase in de eerste helft waarin beide ploegen nog niet helemaal tot hun voetbal konden komen, speelde VIOD zoals verwacht tegen een verdedigend en terughangend GSVV. In de twintigste minuut kreeg Roelof van der Veen de eerste kans voor VIOD. De bal werd rakelings naast geschoten en zo stond het na twintig minuten nog 0-0.
GSVV gaf een aantal corners weg, maar VIOD kon hier nog niet gevaarlijk uit worden. In de zesentwintigste minuut kreeg Roelof van der Veen een mogelijkheid door een vrije trap. De bal werd over de achterlijn gewerkt door een verdediger van GSVV en VIOD mocht opnieuw een corner nemen, die niets opleverde.
In de zesendertigste minuut kn VIOD op voorsprong komen door Sjoerd Visser. Visser raakt de bal echter te lichtjes, waardoor de bal makkelijk gepakt kan worden door de goede sluitpost Johannes van der Meer van GSVV.
In de negenendertiste minuut  legde Jelmer Visser de bal panklaar voor Jouke Bosgraaf. Die aarzelde niet en schoot de bal beheerst in de rechter benedenhoek van de goal. VIOD leidde met 1-0.

In de tweede helft was VIOD op zoek naar de 2-0. In de tweeënvijftigste minuut kreeg Jelmer Visser een grote kans om deze te maken, maar de keeper van GSVV zat er goed bij en kon de bal naast de goal werken. Daarna kreeg VIOD weer een goede kans om op 2-0 te komen. Bauke Visser dribbelde dreigend het zestienmetergebied in en stuitte op een verdediger van GSVV die de bal ongelukkig tegen zijn hand kreeg. VIOD kreeg een penalty, die genomen werd door Jouke Bosgraaf. Die was eerder deze wedstrijd al trefzeker, maar nu lukte het niet om deze penalty te benutten. De keeper van GSVV koos de juiste hoek en pakte de bal.
In de negenenzestigste minuut werd Sjoerd Visser onderuit gemaaid en vervolgens nagetrapt door Wouda Nanning van GSVV. Dit werd bestraft met een gele kaart. In de zeventigste minuut schoot Marcel van der Meulen de bal net naast, nadat de bal goed voorgegeven werd door Sjoerd Visser. In de drieënzeventigtigste minuut kwam Bauke Visser één op één voor keeper Van der Meer van GSVV. Visser wist de bal niet in het net te krijgen, door wederom een goede save van de goalie van GSVV. Waar VIOD de 2-0 niet wist te maken, scoorde GSVV in de zes-entachtigste minuut de 1-1 door een doelpunt van Gerrit Jagersma.

VIOD had de wedstrijd kunnen en moeten beslissen, maar deed zichzelf de das om. Door deze zwakke prestatie heeft VIOD de eerste periode niet meer in eigen hand en is afhankelijk van de koploper in 4B, WTOC.

Actueel

Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 10 uur geleden
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 11 uur geleden
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 12 uur geleden
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 12 uur geleden
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 13 uur geleden
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 14 uur geleden
Pesten is een onzichtbare pijn die overal kan toeslaan.
Samen streven naar een pestvrije samenleving Algemeen 16 uur geleden
'Nifelje mar ta!' gaat door!
'Nifelje mar ta!' yn Dokkum gaat door! Algemeen 17 uur geleden
Willem Helfrich neemt u mee op een reis door de geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland.
Lezing: Gevangen in Friesland Algemeen 17 uur geleden
Winnaars voorronde Friesland bekend
Winnaars voorronde kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 uur geleden
De tweedehands boekenverkoop in de Doopsgezinde Kerk te Drachten gaat binnenkort weer los. Tekening ter illustratie.
Verkoop 2e hands boeken in Drachten Algemeen 17 apr, 17:00
Op dinsdag 30 april bij De Fytsdokter
Tworby testdag bij De Fytsdokter in Kollumersweach Algemeen 17 apr, 15:51
De voorstelling heet dit jaar lytse Pier en de flok fan it Berneiepenloftmuseum. Een stuk gebaseerd op de film Night at the museum
Het berneiepenloftspul geeft een inkijkje in de Friese cultuur Algemeen 17 apr, 15:00
Stef Boes, overgangsconsulente van Nieuw Getij.
Specialistisch verpleegkundige overgang/ vrouwenzorg Algemeen 17 apr, 14:02
Zachte natuurtinten, maar ook vrolijker accenten van kleur zie je terug in de collectie voor de
allerkleinsten.
Aline Fashion breidt uit met babycollectie Algemeen 17 apr, 13:15
Probeer een speed-pedelecs van Klever bij Egbert Tweewielers.
Probeer speed-pedelecs van Klever tijdens opstapdag bij Egberts Tweewielers Algemeen 17 apr, 11:53