VIOD morst punten tegen GSVV

Sport Sport

Een hachelijk moment voor de goal van GSSV. Keeper Johannes van der Meer en de verdedigers Rinus Kootstra en André Laanstra (rechts, rood-wit tenue) blijven overeind tegen Sjoerd Visser (midden) en Roelof van der Veen van VIOD. (Foto: Klaas Rozema)

DRIEZUM – Voor VIOD stond zaterdag de wedstrijd tegen de heren uit Gerkesklooster/Stroobos op het programma. VIOD verwachtte de punten in Driezum te houden, aangezien GSVV momenteel in de onderste regionen van de vierde klasse B bivakkeert, maar het werd een gelijkspel.

VIOD speelde twee jaar geleden al tegen GSVV in klasse 4B en leed hier haar enige puntverlies tijdens het ongeslagen kampioenschap dat seizoen. Bij winst kon VIOD de koppositie pakken.

In een aftastende fase in de eerste helft waarin beide ploegen nog niet helemaal tot hun voetbal konden komen, speelde VIOD zoals verwacht tegen een verdedigend en terughangend GSVV. In de twintigste minuut kreeg Roelof van der Veen de eerste kans voor VIOD. De bal werd rakelings naast geschoten en zo stond het na twintig minuten nog 0-0.
GSVV gaf een aantal corners weg, maar VIOD kon hier nog niet gevaarlijk uit worden. In de zesentwintigste minuut kreeg Roelof van der Veen een mogelijkheid door een vrije trap. De bal werd over de achterlijn gewerkt door een verdediger van GSVV en VIOD mocht opnieuw een corner nemen, die niets opleverde.
In de zesendertigste minuut kn VIOD op voorsprong komen door Sjoerd Visser. Visser raakt de bal echter te lichtjes, waardoor de bal makkelijk gepakt kan worden door de goede sluitpost Johannes van der Meer van GSVV.
In de negenendertiste minuut  legde Jelmer Visser de bal panklaar voor Jouke Bosgraaf. Die aarzelde niet en schoot de bal beheerst in de rechter benedenhoek van de goal. VIOD leidde met 1-0.

In de tweede helft was VIOD op zoek naar de 2-0. In de tweeënvijftigste minuut kreeg Jelmer Visser een grote kans om deze te maken, maar de keeper van GSVV zat er goed bij en kon de bal naast de goal werken. Daarna kreeg VIOD weer een goede kans om op 2-0 te komen. Bauke Visser dribbelde dreigend het zestienmetergebied in en stuitte op een verdediger van GSVV die de bal ongelukkig tegen zijn hand kreeg. VIOD kreeg een penalty, die genomen werd door Jouke Bosgraaf. Die was eerder deze wedstrijd al trefzeker, maar nu lukte het niet om deze penalty te benutten. De keeper van GSVV koos de juiste hoek en pakte de bal.
In de negenenzestigste minuut werd Sjoerd Visser onderuit gemaaid en vervolgens nagetrapt door Wouda Nanning van GSVV. Dit werd bestraft met een gele kaart. In de zeventigste minuut schoot Marcel van der Meulen de bal net naast, nadat de bal goed voorgegeven werd door Sjoerd Visser. In de drieënzeventigtigste minuut kwam Bauke Visser één op één voor keeper Van der Meer van GSVV. Visser wist de bal niet in het net te krijgen, door wederom een goede save van de goalie van GSVV. Waar VIOD de 2-0 niet wist te maken, scoorde GSVV in de zes-entachtigste minuut de 1-1 door een doelpunt van Gerrit Jagersma.

VIOD had de wedstrijd kunnen en moeten beslissen, maar deed zichzelf de das om. Door deze zwakke prestatie heeft VIOD de eerste periode niet meer in eigen hand en is afhankelijk van de koploper in 4B, WTOC.

Actueel

Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 3 uur geleden
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 4 uur geleden
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 5 uur geleden
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 6 uur geleden
De heer De Jong bezoekt basisschool kbs de Reinbôge in Burgum.
Legeramfibie op het plein van kbs De Reinbôge in Burgum Algemeen 6 uur geleden
Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen 7 uur geleden
Marco Meijer uit Rottevalle stapt van AB Vakwerk over naar Firda voor volwassenen.
Marco Meijer uit Rottevalle nieuwe directeur Firda voor volwassenen Algemeen 8 uur geleden
Yvonne en Dicky van Petit Paris in Burgum.
Petit Paris Vintage, een vleugje Parijse charme in Fryslân Algemeen 9 uur geleden
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 11 uur geleden
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 11 uur geleden
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.
Sta jij op Koningsdag ook op de vrijmarkt? Algemeen 12 uur geleden
lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen 24 apr, 17:23
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen 24 apr, 16:34
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 24 apr, 16:03
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 24 apr, 15:00