Afbeelding

Alleen titel telt voor zaalvrouwen Drachtster Boys

Nieuws

Marian Meijer (links) op weg naar haar tweede doelpunt tegen Pro Futsal Club. (Foto: Klaas Rozema)

Alleen titel telt voor zaalvrouwen Drachtster Boys

DRACHTEN – De zaalvrouwen van Drachtster Boys jagen dit seizoen maar op één trofee: het landskampioenschap. De Drachtsters zaten er in eerdere seizoenen al een paar keer dichtbij, maar steeds bleef de titel net buiten bereik omdat het op cruciale momenten misging.

Vrijdagavond werd Pro Futsal Club uit Apeldoorn met 7-1 opzij gezet en is Drachtster Boys weer op weg naar de bovenste regionen in de eredivisie. Deze generatie voetbalvrouwen hunkert naar de titel en de ultieme erkenning van hun voetbalkwaliteiten. Het halen van de play-offs is leuk, maar niet voldoende. Alleen het hoogste telt voor de Drachtsters. Vrijdag had Drachtster Boys eigenlijk geen kind aan Pro Futsal Club, dat best aardig voetbalde, maar weinig doortastend was en steeds keepster Teuny Bosma als een sta-in-de-weg op haar pad vond.

De ervaren Drachtster speelsters Teuny Bosma, Marleen Reenders, Shannon Viet, Esther van Toledo, Lotte Donath, Sylvia van der Geest en Jessie Prijs zijn al langer op het hoogste niveau actief en weten hoe de verhoudingen liggen in de eredivisie. Het talent Sanne Bijlstra is een aanwinst voor de selectie. Dat laatste kan ook zeker worden gezegd van Marian Meijer, een speelster die sinds dit seizoen bij de selectie zit. Ze speelde veldvoetbal bij Oranje Nassau in Groningen, maar blijkt ook in de zaal uitstekend uit de voeten te kunnen. Ze is fysiek sterk, balvaardig en uiterst doelgericht. Pro Futsal Club maakte daarmee al snel kennis. Eerst strafte Marian Meijer verkeerd uitverdedigen af en vervolgens schoot ze na een solo haar ploeg naar 2-0. Hiermee was het stroeve begin van de ploeg al snel vergeten.

Drachtster Boys maakte in de eerste helft korte metten met de tegenstander. Het werd 3-0 door een treffer van Jessie Prijs, na een combinatie met Shannon Viet. Sylvia van der Geest scoorde 4-0. Daarna was een verre uitgooi van Teuny Bosma haar collega-keepster aan de andere kant van het veld te machtig. Ze sloeg de bal in eigen doel, waarmee Drachtster Boys wel heel gemakkelijk op 5-0 kwam.

De tweede helft was eigenlijk weinig meer dan een formaliteit en veel opwindends gebeurde er niet meer. De urgentie om er nog een spetterende voetbalshow van te maken ontbrak bij Drachtster Boys. Het bleef bij een paar oplevingen, zoals de subtiele voetbeweging van Shannon Viet, waarmee Jessie Prijs vrije doortocht kreeg naar het doel: 6-0. Pro Futsal Club kwam daarna warempel nog even terug tot 6-1, maar Jessie Prijs zette de 7-1 eindstand op het scorebord met een actie die werd ingeleid door Marian Mejier.

De nieuwe trainer Symen Abe Hoekstra, opvolger van Jos Alkema, moet Drachtster Boys succes bezorgen. Vorig seizoen was hij nog trainer van de zaalvoetballers van Mar Seafood uit Emmeloord, maar hielp hij in Drachten Jos Alkema al bij de training van de voetbalvrouwen. Hoekstra heeft voor één seizoen getekend. “Er staat een goede selectie met geroutineerde en jonge speelsters. Omdat ik hier vorig seizoen ook werkte kende ik ze al. Er zijn duidelijke ambities uitgesproken.” Hoekstra is ook nog docent van de KNVB. “Ik geef trainerscursussen zaalvoetbal 3.”

Shannon Viet is terug bij de selectie na langdurig blessureleed. “Mijn voorste kruisbrand was afgescheurd en het heeft lang geduurd voordat ik mijn rentree kon maken. Ik ben nu weer inzetbaar, maar kan wel merken dat ik een jaar niet heb gespeeld.”

De kampioenskansen zijn er ook dit seizoen, maar Drachtster Boys moet rekening houden met concurrenten als OS Lusitanos en Pernis. “En ook Reiger Boys heeft een sterk team in de competitie”, zegt Shannon Viet. Reiger Boys (Heerhugowaard) blijft koploper in de eredivisie na 3-0 winst op Os Lusitanos.

De inzittenden konden in de voorbijvarende boot klimmen
Bestelbus belandt in Stroobossertrekvaart Algemeen 18 uur geleden
Fietser gewond na botsing met voetganger
Fietser gewond na botsing met voetganger Algemeen 19 uur geleden
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 19 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 19 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 20 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 20 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 21 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 21 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 22 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 23 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen gisteren
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 28 mrt, 10:00
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 28 mrt, 09:36