Veenwouden speelt Zwaluwen van de mat

Sport Sport

Spits Wytze Veenstra van SC Veenwouden (nummer 9) passeert de keeper van Leeuwarder Zwaluwen en kopt 2-0 binnen. Veenwouden presteert tot nu toe goed in de eerste klasse en staat vrij stevig in de middenmoot. (Foto: Klaas Rozema)

FEANWALDEN – De Friese derby in de eerste klasse tussen SC Veenwouden en Leeuwarder Zwaluwen leverde in de eerste helft een spektakelstuk op voor het publiek.

Een ontketende thuisclub wist de gasten totaal te overrompelen, wat resulteerde in een 5-1 ruststand. Na rust deed de thuisclub het rustig aan, waardoor de gasten in de slotfase de stand een wat draaglijker aanzien konden geven.
De eerste mogelijkheid was na drie minuten voor de gasten, maar doelman Coenraad van der Mark bracht redding op het schot van Jordy van Kampen.

Na tien minuten nam SCV de leiding na een fraaie aanval. De voorzet was van Andries Hoekstra, Wytze Veenstra kopte de bal door op Stefan Jan Sijtsma die de bal met het hoofd klaarlegde voor Albertjan van Zwol die beheerst raak schoot.

Drie minuten later was het al 2-0, toen een voorzet op maat van Rinse Procee door spits Wytze Veenstra tegendraads werd ingekopt, wederom een zeer fraaie treffer. In de eenentwintigste minuut werd het 3-0 toen doelman Niels Kuperus een voorzet van Rinse Procee maar half verwerkte, waarna Stefan Jan Sijtsma in de rebound toesloeg.

Binnen het half uur was het al 4-0 toen Wytze Veenstra met een passje Erik de Vries vrij voor de keeper zette en opnieuw was het raak. Het publiek raakte helemaal in extase van dit fantastische optreden van de thuisclub. In de veertigste minuut deden de gasten iets terug, toen Dennis Elzinga raak schoot uit een voorzet van Jordy van Kampen.

In de vijfenveertigste minuut bepaalde Stefan Jan Sijtsma de ruststand op 5-1, toen doelman Kuperus een voorzet van Erik de Vries in de voeten van hem stompte en Stefan Jan maakte het karwei keurig af. De thuisclub deed het in de tweede helft rustig aan waardoor de scherpte verdween. SCV kreeg nog wel een aantal goede kansen via Stefan Jan Sijtsma en Wytze Veenstra (twee maal) maar deze werden niet benut.

Zwaluwen bleef strijden voor een beter resultaat en in de slotfase had het succes toen Jaring Wouterlood van Doesburg in de slotfase fraai raak schoot na een voorzet van Jorrit van der Veen. In de negentigste minuut bepaalde Jeffrey Reitsma de eindstand op 5-3 door vanaf vijfentwintig meter keihard raak te schieten via de binnenkant paal, dit na een afgeslagen corner.

Een matig Zwaluwen incasseerde haar zesde nederlaag op rij en blijft onderaan staan, terwijl SCV opklom naar de achtste plek op de ranglijst.

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.