Forse nederlaag VV Harkema-Opeinde

Nieuws

VV Nieuweschoot haalt uit voor de vierde treffer. De verdedigers Rienk Jan Couperus, Hille Postma, Joeri Groenhof en Fokko Spinder (v.l.n.r.) en keeper Marco Tiemens zijn kansloos. (Foto: Klaas Rozema)

HARKEMA – Het leek allemaal zo mooi voor Harkema-Opeinde in de thuiswedstrijd tegen VV Nieuweschoot. Al na vijf minuten werd Nieuweschoot-keeper Jamie Temminck met een rode kaart van het veld gestuurd, veldspeler Mark van der Meulen moest noodgedwongen de keepershandschoenen aantrekken.

Een dik kwartier later waren de kaarten alweer heel anders geschud. Harkema-Opeinde kwam op dat moment ook met tien man te staan en meteen hierna werd het 0-2. Op de uiteindelijke 1-4 einduitslag was niets aan te merken. Harkema-Opeinde had de gehele middag weinig in te brengen.

Zoals gezegd was er al in de vijfde minuut de nodige commotie. Fokko Spinder stuurde Wesley de Vries alleen op de Nieuweschoot-goalie af. De Vries omspeelde keeper Temminck buiten het strafschopgebied en werd geschept. De Vries kwam gehavend uit de strijd en moest zich tien minuten later laten vervangen. Nog belangrijker was dat arbiter Van Ittersum de Nieuweschoot-doelman de rode kaart toonde.

Echter met veldspeler Van der Meulen tussen de palen kwam Nieuweschoot nauwelijks in gevaar. Het werkte hard om te vermijden dat het doel onder vuur genomen werd en toen de ploeg in de gaten kreeg dat Harkema-Opeinde nauwelijks bij machte was zich serieuze kansen te creëren, ging het zelf nadrukkelijker de aanval zoeken.

In de drieëntwintigste minuut kon Harkema-keeper Marco Tiemens een staalhard afstandsschot niet onder controle krijgen. Nick ten Hoeve probeerde vanuit de rebound te scoren, maar werd onderuit getrokken door Gerard Spinder. Een penalty en een gele kaart waren het resultaat. Jelmer Anema klaarde het klusje vakkundig.

Dat deed hij honderdtwintig seconden later wederom, en weer vanuit een strafschop. Nordin Scholten wurmde zich door de verdediging en werd naar de grond geholpen door Gerard Spinder. Penalty, en met zijn tweede gele kaart kon Spinder het veld ruimen. Pas in de laatste tien minuten voor de pauze slaagde Harkema-Opeinde erin gevaarlijk te worden. Eerst zag Wilbert Huitema een inzet door goalie Van der Meulen met de voet gestopt worden.

Vlak voor de pauze belandde een als voorzet bedoelde vrije trap van Wytse Couperus op de lat. Snel scoren was na de pauze het devies voor de thuisploeg, maar het was juist Nieuweschoot dat dit uiteindelijk deed. In de vijftigste minuut rondde Salim Yalcin een voorzet van Wessel de Wagt af. Het was 0-3 en de wedstrijd was gespeeld. Een monsterscore leek in de maak toen Nick ten Hoeve vijf minuten later vanuit een corner de 0-4 in het net dropkickte, maar Nieuweschoot liet het hierna na om de thuisploeg helemaal af te straffen. Het kreeg meerdere prima kansen op een vijfde treffer, maar het scoorde niet meer. Voor ‘De Heide’ vielen er deze zondagmiddag heel weinig lichtpuntjes te noteren.

Eén daarvan kreeg gestalte in de tweeënzeventigste minuut toen de zestienjarige Alex van der Tuin zijn officiële debuut maakte en dit uiteindelijk zeer verdienstelijk deed. Het andere lichtpuntje vond plaats in de tachtigste minuut. Fokko Spinder zorgde toen met een boogbal in de kruising voor de eretreffer. Het veranderde echter weinig aan het vervelende gevoel dat Harkema-Opeinde en aanhang aan deze ontmoeting overhield. De thuisploeg begon door het ontbreken van het centrale duo Veenstra-Nicolai enigszins gehavend aan het duel en werd ook zeker niet geholpen door het vroege uitvallen van Wesley de Vries. Toch was de beleving deze middag niet des Harkemasters.

Zondag begint de wedstrijd gewoon weer bij 0-0. Tot de kenmerken van een jeugdige ploeg behoren ook wedstrijden waarin niets lukt. Het duel tegen Nieuweschoot was hier een voorbeeld van.

Klaas Dijkstra

De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 6 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 8 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 9 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 10 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 10 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 11 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 12 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12