Afbeelding

Nieuwe competities voor tennissers bij Sanjes

Nieuws

Ankie van der Vliet en Wim Riemsma van Tennisferiening Feanwâlden met op de achtergrond deelnemers aan het Sake Store-toernooi. (Foto: Klaas Rozema)

Nieuwe competities voor tennissers bij Sanjes

FEANWALDEN/DE WESTEREEN – Sportpark Sanjes is de thuishaven van Tennisferiening Feanwâlden. Het tenniscomplex aan de Boppewei in De Westereen, met vier french court buitenbanen en drie binnenbanen, wordt geëxploiteerd en beheerd door de club zelf en heeft een belangrijke regiofunctie voor tennissers in Noord-Oost Friesland. De club heeft het indooraanbod breder gemaakt met nieuwe competities voor de tennissers en daarnaast worden tennislessen aangeboden.

Het is tamelijk uniek dat een sportvereniging zelf eigenaar is van zo’n groot tenniscomplex. Nadat een tweede exploitant zich vorig jaar terug had getrokken nam de tennisvereniging, al voor de helft eigenaar, de hal, inclusief de kantine, over. Wim Riemsma en Albert Dorenbos vormen de directie die verantwoordelijk is voor de exploitatie van Sportpark Sanjes met de hal. Ankie van der Vliet zorgt voor de verhuur van de banen en de public relations terwijl Geertje Schepel de kantine en het onderhoud voor haar rekening neemt. Daarnaast zetten vrijwilligers zich in voor de ruim honderd leden tellende club.

Het overnemen van de hal was een ingrijpende beslissing, want naast de lusten zijn er de lasten voor de vereniging. Toch is hiervoor doelbewust gekozen. “Tennisferiening Feanwâlden wil de sport en het tennis in het bijzonder in de regio bevorderen. We hebben geen winstoogmerk”, zegt Riemsma. De vereniging is weliswaar eigenaar, maar aan de exploitatie kleeft een aanzienlijk kostenplaatje en de club is zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de accommodatie. Verhuur van de banen en de opbrengsten van de kantine zijn de belangrijkste inkomstenbronnen.

Eén tennisbaan in de hal is permanent verhuurd aan gymnastiekvereniging GVV uit Feanwâlden. Binnenkort wordt een geluidsdichte tussenwand aangebracht tussen de drie tennisbanen en de turnhal van GVV.
De gemeente Dantumadiel geeft de vereniging geen subsidie en faciliteert de vereniging op geen enkele manier. Sanjes Sportpark wordt door Dantumadiel gezien als commerciële instelling en niet als een noodzakelijke sportvoorziening, aldus de tennisvereniging.

De vereniging is het er niet mee eens dat onderscheid wordt gemaakt met andere verenigingen die wel financiële steun krijgen. “We hebben een belangrijke regiofunctie voor de sporters en beschikken over de enige tennishal in de wijde omgeving. Dat hebben we bij de gemeente aangegeven”, zegt Riemsma. Nu de tennisvereniging haar ‘eigen broek’ moet ophouden richt ze op nieuwe activiteiten door het tennisaanbod te vergroten en nieuwe inkomsten te genereren. De buitenbanen zijn goed bezet, clubleden en anderen maken er het hele seizoen gebruik van.

In de grote tennishal zijn verschillende competities voor tennissers gecreëerd. Ankie van der Vliet: “Gemengd dubbelspel, herendubbelspel en enkelspel kan worden gespeeld op zaterdagmiddag. Damesdubbel op zondagochtend is nieuw en zondagavond is er een dubbelcompetitie, waarbij je moet afwachten met wie je samenspeelt. We hebben al behoorlijk veel aanmeldingen voor de competities, maar nieuwe deelnemers zijn welkom. We hebben verder clubavonden op zaterdagavond, dan kan de hal worden gehuurd.” De tennishal is open van 21 september tot eind maart volgend jaar. “Het is onze bedoeling dat de hal steeds maximaal bezet is”, zegt Riemsma. Ook leden van andere clubs kunnen van de tennishal gebruik maken om de wintermaanden indoor te overbruggen. “We zijn geen concurrent van andere tennisclubs”, aldus Riemsma.

Tennisferiening Feanwâlden werkt nauw samen met tennisschool Grip, die in het voorjaarsseizoen en het winterseizoen in de tennishal lessen geeft. De tennisschool legt contacten met andere tennisclubs en scholen, om het tennis te promoten. De tennislessen worden dinsdagavond tussen zes en acht uur in de hal gegeven. Ook bedrijventeams kunnen les krijgen of een baan huren of deelnemen aan één van de competities.

Afgelopen week werd op Sportpark Sanjes voor de eerste keer het Sake Store-toernooi gehouden van Tennisferiening Feanwâlden gehouden, waaraan honderdtwintig deelnemers meededen. Een succes dus. De oudste tennisser was eenentachtig jaar en kwam uit Winsum. “Tennis kan tot op hoge leeftijd worden beoefend, maar ook kinderen kunnen tennissen. Tennis is nog steeds de op één na populairste sport in Nederland”, zegt Ankie van der Vliet. Meer informatie staat op de vernieuwde website van www.sanjessportpark.nl.

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 3 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 3 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 4 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 4 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 5 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 5 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 6 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 7 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 8 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 9 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 10 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 11 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 27 mrt, 17:34