Afbeelding

Spektakel, publiek en wind op Paardendagen

Nieuws

Het menteam Jaap van der Wal uit Feanwâlden, winnaar bij de dubbelspan  pony in actie op een hindernis van de paardenmarathon. (Foto: Lia van der Weg)

Spektakel, publiek en wind op Paardendagen

DRIEZUM/WALTERSWALD  – De Paardendagen in Driezum/Wâlterswâld leverden ook dit jaar weer veel spektakel op. Vrijdagochtend ging de eerste deelnemer aan de zesentwintigste Paardenmarathon van start. Het parcours van elf hindernissen lag er perfect bij.

De regionale, nationale en internationale deelnemers hebben de hindernissen en sfeer in Driezum-Wâlterswâld weer als een fantastische beleving ervaren. Op de route werden ze aangemoedigd door het enthousiaste publiek dat in groten getale naar Driezum-Wâlterswâld was gekomen. Rond 18.00 uur ging de Barrelrace van start, gevolgd door de stoelendans te paard. Het werden spectaculaire races op het hoofdterrein. Rond half 9 werden de uitslagen van de Paardenmarathon 2015 bekend en de huldiging werd een waar feestje.

Bij de enkelspan pony’s was Mart Koerhuis uit Raalte winnaar en de Nachtdravers uit Noardburgum werden tweede. Het menteam Van der Wal Jansen uit Noardburgum won de rubriek enkelspan paard. Jaap van der Wal uit Feanwâlden was de winnaar bij de dubbelspan pony’s, gevolgd door Ynskje Riemersma uit Gytsjerk, die op de tweede plaats eindigde.

Bij dubbelspan paard was de eerste prijs voor Kees van Tuijl uit Neerijen. De rubriek tandem pony werd gewonnen door Egbert Jan de Vries uit De Falom en tandem paard door Gerard Hoeksma uit Tzummarum. Vierspan pony was een prooi voor Nick Weytjens uit Zutendaal en bij vierspan paard won Harry Streutker uit Coevorden. Hier werd Bauke Meindertsma uit Burdaard derde.
De Boerendag op zaterdag is een dagje uit gebleken voor vele gezinnen, er stonden lange rijen voor de kassa’s  en er was vertier voor jong en oud.

Om 9.00 uur ging de Rundveekeuring Noord-Friesland en Provinciale Geitenkeuring van start. Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik was naar Wâlterswâld gekomen om de prijzen te overhandigen aan de winnaars van de Rundveekeuring. De Boerendag werd dit jaar voor de vijfentwintigste keer gehouden en de organisatie was er weer in geslaagd om originele attracties en demonstraties naar Wâlterswâld te laten komen.

Om 15.00 uur werd gestart met de Paardenkrachtenshow met Taveno en een prachtig optreden van Sandra Poortman en Tessa Berends met hun Spaanse paarden. Daarna mochten ruim dertig kinderen het opnemen tegen de krachten van twee Shetlanders in een spannende touwtrekwedstrijd. Uiteraard hebben de kinderen dat uiteindelijk gewonnen. Tijdens de demonstratie schapen drijven van de Scheperij uit Roden begonnen zich boven Wâlterswâld donkere wolken te vormen en even later kwam de regen met bakken uit de hemel.

De combinatie met de hevige wind heeft er toe geleid dat na een onderbreking van het programma het besluit moest worden genomen om het verdere programma uit veiligheidsoverwegingen te staken. De geplande lasershow zal volgend jaar worden vertoond.

Sandra Poortman en Tessa Berends berijden hun Spaanse paarden tijdens de boerendag. (Foto: Lia van der Weg)

Afbeelding
Fietser gewond na botsing met voetganger
Fietser gewond na botsing met voetganger Algemeen 17 uur geleden
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 17 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 17 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 18 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 18 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 19 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 19 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 20 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 21 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 22 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 23 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen gisteren
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 28 mrt, 08:30