Afbeelding

Drachtster Boys eervol ten onder

Sport Sport

Vier spelers van Drachtster Boys (witte shirts) proberen het Sjoerd Overgoor moeilijk te maken. De D.B.-spelers zijn (v.l.n.r.): Sander Postma, Djinn Keegstra, Aziz Geyik en Wouter Roosjen. (Foto: Klaas Rozema)

Drachtster Boys eervol ten onder

DRACHTEN – Onder tropische omstandigheden won SC Cambuur de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met ruime cijfers van Drachtster Boys: 0 – 7. Zo’n 1200 toeschouwers kwamen, in een sfeervolle ambiance, af op het duel in het Drachtster bos. Met twee drinkpauzes halverwege de beide helften leek de warmte voor de spelers dragelijk.

SC Cambuur begon fel aan het duel. Het leverde direct kansen op voor spits Bartholomew Ogbeche. Hij wist echter pas in de tiende minuut zijn vierde kans te verzilveren. Cambuur-trainer Henk de Jong uitte na afloop hierover zijn ontevredenheid. “Wy hiene foar it skoft folle faker skoare moatten .”

Doordat Cambuur over het hele veld direct druk op de bal zette, kreeg de thuisclub niet de kans om te voetballen. Daarnaast werd, met veel lopende spelers, constant van positie gewisseld. Het spel werd in hoog tempo van de ene naar de andere kant van het veld verplaatst. De Drachtsters konden het niet bijbenen.
Het meeste gevaar kwam van de rechter kant met prachtige voorzetten van Mikhail Rosheuvel en de opkomende Berend Schootstra. De 0 – 3 ruststand werd bereikt door een prachtige vrije trap van ongeveert dertig meter afstand door Ettiënne Reijen en een kopbal van Sander van der Streek.

Jammer was dat de van vv Drachten overgekomen Adoubacar Doumbia de bal niet goed kon controleren, waardoor enkele kansjes voor de thuisclub verloren gingen.

Na rust speelde zowel de thuisclub als Cambuur met een ander team. Drachtster Boys kreeg iets meer grip op de wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat Cambuur door Calvin Mac Intosh, Ogbeche, Eric Bakker (penalty) en Sander van der Streek de eindstand op 0 – 7 bepaalde. Leuk was dat de van Drachtster Boys overgekomen Said Hassan nog voor Cambuur in het veld kwam. Drachtster Boys kreeg middels Willem de Jong, Keven Bakels, Wouter Roosjen en Sicco Bouwer enkele kansjes.

Na afloop gaf de nieuwe trainer van Drachtster Boys, Marcel van Buuren, het nut aan van de oefenwedstrijd. “Ik heb alle spelers voor het eerst in een wedstrijd aan het werk gezien. Daardoor heb ik inzicht gekregen in de kwaliteiten en de mogelijkheden van de spelers. Ik heb er een goed gevoel over.”

Cambuur-trainer Henk de Jong was tevreden, na de matige vertoning een dag eerder bij DTD (1 – 2). “Wy hawwe dêr min spile. De spilers hiene de opdracht krigen om yn in heech tempo en agressyf te spyljen. Wy woene in ‘killersmentaliteit’ sjen. It iennichste dat ik harren no ferwyt is it meitsjen fan te min goals. De seleksje is hast op peil. Der sille noch in linkerspits en in rjochtsback by komme moatte.”

Na afloop constateerde een trotse Drachtster Boys-voorzitter, Gijs Lokhorst, dat het een prachtige voetbaldag was geworden, dankzij de vele vrijwilligers, de gemeente Smallingerland en het sponsorende bedrijfsleven. Hij had vervolgens een verrassing in petto voor clubman Henk de Jong. Die mocht een plaquette onthullen aan de voorzijde van het clubhuis met daarop een profiel van zijn gezicht.

Actueel

Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 2 uur geleden
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 3 uur geleden
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 4 uur geleden
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 5 uur geleden
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 6 uur geleden
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 6 uur geleden
Pesten is een onzichtbare pijn die overal kan toeslaan.
Samen streven naar een pestvrije samenleving Algemeen 8 uur geleden
'Nifelje mar ta!' gaat door!
'Nifelje mar ta!' yn Dokkum gaat door! Algemeen 9 uur geleden
Willem Helfrich neemt u mee op een reis door de geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland.
Lezing: Gevangen in Friesland Algemeen 9 uur geleden
Winnaars voorronde Friesland bekend
Winnaars voorronde kunstbende Friesland bekend Algemeen 10 uur geleden
De tweedehands boekenverkoop in de Doopsgezinde Kerk te Drachten gaat binnenkort weer los. Tekening ter illustratie.
Verkoop 2e hands boeken in Drachten Algemeen 17 apr, 17:00
Op dinsdag 30 april bij De Fytsdokter
Tworby testdag bij De Fytsdokter in Kollumersweach Algemeen 17 apr, 15:51
De voorstelling heet dit jaar lytse Pier en de flok fan it Berneiepenloftmuseum. Een stuk gebaseerd op de film Night at the museum
Het berneiepenloftspul geeft een inkijkje in de Friese cultuur Algemeen 17 apr, 15:00
Stef Boes, overgangsconsulente van Nieuw Getij.
Specialistisch verpleegkundige overgang/ vrouwenzorg Algemeen 17 apr, 14:02
Zachte natuurtinten, maar ook vrolijker accenten van kleur zie je terug in de collectie voor de
allerkleinsten.
Aline Fashion breidt uit met babycollectie Algemeen 17 apr, 13:15
Probeer een speed-pedelecs van Klever bij Egbert Tweewielers.
Probeer speed-pedelecs van Klever tijdens opstapdag bij Egberts Tweewielers Algemeen 17 apr, 11:53