Afbeelding

Met ‘t hele gezin aan de start

Specials

De spieren losmaken voor de looptraining. V.l.n.r.: vader René, Daan, Peter-Jan, moeder Ellen en Bart.  (Foto: Klaas Rozema)

 

Met ‘t hele gezin aan de start

 

DRACHTEN – Op zondag 14 juni verschijnt het hele gezin Veneboer aan de start van de 8 van Drachten. René en Ellen en hun drie tienerzoons zien het loopevenement in hun woonplaats als een leuke gezamenlijke uitdaging. “Het is onderwerp van gesprek aan de keukentafel.”

Vorig jaar liepen René (43) en zoons Daan (nu 13) en Peter-Jan (19) al mee met de 8 van Drachten Dit jaar loopt het hele gezin: Ellen (42) en zoon Bart (17) zijn eveneens in training. Niet alleen omdat ze sporten zo fijn vinden, maar ook omdat het aan het evenement gekoppelde goede doel van dit jaar ze erg aanspreekt.
Onder de noemer ‘Kr8 van Drachten’ sponsoren lopers dit jaar Imena Foundation, een Drachtster stichting die zorgt voor onderwijs, schoon drinkwater en medische voorzieningen in Afrika. “Wij zijn erg betrokken bij die stichting”, zegt René Veneboer. Erg moeilijk om de acht kilometer te volbrengen wordt het niet, voorziet René. “We hebben allemaal een goede conditie”, vertelt hij.

Sport is belangrijk in het gezin Veneboer. Niet alleen omdat René eigenaar is van sportwinkel Veneboer SPORT2000 in Drachten, maar ook omdat alle gezinsleden regelmatig mountainbiken, skiën en windsurfen. Daan hockeyt daarnaast nog en krijgt daar altijd looptraining. “Het hardlopen doet hij er dus gewoon even bij”, zegt René.
Vorig jaar gingen vader en jongste zoon tegelijk over de finish, na zo’n achtenveertig minuten. “Nu loopt ‘ie me er vierkant uit”, voorspelt René. Hij heeft er alle vertrouwen in dat het hele gezin de acht kilometer gaat uitlopen. “We hebben allemaal al zeven kilometer hardgelopen en we hebben nog vier, vijf weken voor de boeg.  Het gaat nu om het trainen van de tijd.” René hoopt de 8 van Drachten in 42 minuten te lopen. “Mijn leeftijd in minuten, daar ga ik voor”, lacht hij. Ongeveer, dus. Wie ook voor het goede doel wil lopen, kan bij de inschrijving op www.8vandrachten.nl een T-shirt bestellen. Voor tien euro inschrijfgeld extra krijgt de hardloper dan een gesponsord shirt om de 8 van Drachten in te lopen. Het tientje gaat volledig naar Imena Foundation.

René Veneboer, zelf mede-initiatiefnemer van Kr8 van Drachten, hoopt dat zo veel mogelijk mensen in het speciale goededoelenshirt aan de start verschijnen. Van vijf is hij dankzij de deelname van zijn hele gezin in ieder geval al zeker.

De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 11 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 12 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 14 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 15 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 15 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 16 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 17 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21