Afbeelding

ONT na kampioenschap weer tweedeklasser

Nieuws

Na de gewonnen wedstrijd tegen VV Rottevalle barst het kampioensfeest los in Opeinde. (Foto: Klaas Rozema)

 

ONT na kampioenschap weer tweedeklasser

OPEINDE – De partytenten waren al neergezet en de muziek in de kantine stond startklaar. Spelers en aanhang van ONT waren zaterdag helemaal in de ‘kampioensmodus’. De champagneflessen werden op het moment suprême inderdaad ontkurkt, maar zonder slag of stoot ging het niet, want in de beslissende wedstrijd in de derde klasse had het nerveuze ONT het nog knap lastig met VV Rottevalle, dat niet kon verhinderen dat ONT met 2-0 won en de kampioensvlag hees.

De titel in de derde klasse werd pas beslist in de laatste competitieronde. Steeds was het stuivertje wisselen tussen ONT en FC Grootegast. Die laatste ploeg had zaterdag al voor rust afgerekend met het al gedegradeerde VC Trynwâlden, zodat het voor ONT buigen of barsten was. Bij een gelijkspel of verlies voor ONT zou de titel alsnog naar Grootegast gaan. Twee doelpunten zorgden ervoor dat het beslissende duel tegen Rottevalle geen anticlimax werd voor ONT.

Grote vreugde was er bij de spelers en trainer Dennis Stuiver. De laatste heeft een grote aandeel gehad in de promotie van ONT naar de tweede klasse. Nadat ONT eerder degradeerde uit de tweede klasse kreeg Stuiver de kans te bouwen aan een beter voetballend team. “De club heeft een zorgvuldige keus gemaakt en die is stapje voor stapje uitgevoerd. We willen zoveel mogelijk eigen spelers in de selectie, met veel aandacht voor de jeugdopleiding. Ook wilden we een andere spelstijl, geen reactievoetbal, maar meer eigen initiatief. De technische commissie van ONT heeft een standvastig beleid uitgestippeld en dat levert nu rendement op”. ONT heeft een uitgebalanceerde selectie, met een mix van jonge  en geroutineerde spelers, en daarachter zit nog een nieuwe talentvolle lichting. De A-junioren haalden de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse.

VV Rottevalle was in de ‘De slag om de Leijen’ niet naar Opeinde gekomen om zich af te laten serveren. De Rottevalsters waren al veilig en konden vrijuit voetballen. ONT had de pech dat keeper Rory Bruinja al vroeg in de wedstrijd met een blessure moest uitvallen. Zijn vervanger Rein Ybema hield ONT een paar keer op de been met kanppe reddingen. ONT speelde in de eerste helft krampachtig, maar kreeg toch een paar goede mogelijkheden. Na een voorzet van Otto Kooi brak clubtopscorer Teake van der Hoek de ban door de bal gecontroleerd aan te nemen en keeper Riekele Borger van Rottevalle te passeren: 1-0.

Kooi bleef goed spelen en stond aan de basis van een mogelijkheid van ONT-talent Dion Smits, wiens inzet werd gestopt. Rottevalle was niet minder, maar creëerde weinig kansen. ONT had het geluk dat Jelle Witteveen voorlangs schoot. ONT had voor rust de wedstrijd al kunnen beslissen, maar de lob van Teake van der Hoek miste het goede maatgevoel.

Rottevalle tapte na rust uit een heel ander vaatje en kreeg de wedstrijd steeds beter onder controle. Het beste van het spel en de grootste kansen waren voor de Rottevalsters. ONT kreeg het Spaans benauwd nadat Jelle Witteveen de paal raakte en ook Jacco Bekkema stichtte gevaar. ONT kwam in deze fase goed weg. Min of meer in een counterrol gedrongen, zag ONT kans de voorsprong te vergroten. Teake van der Hoek haalde na sterk doorzetten de achterlijn en gaf een voorzet op maat, waarna Hendrik Mulder de bal kon inschieten: 2-0. Daarna had ONT de zenuwen onder controle en kon het toewerken naar het grote kampioensfeest.

FC Grootegast werd definitief verwezen naar de tweede plaats. Dennis Stuiver heeft veel lof voor deze tegenstander, waartegen een week eerder nog met 1-1 gelijk was gespeeld. “Grootegast heeft een gezonde voetbalopvatting en ik hoop dan ook dat ze alsnog promoveren.”

Actueel

Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 31 minuten geleden
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 15 uur geleden
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 16 uur geleden
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 19 uur geleden
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 21 uur geleden
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 21 uur geleden
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 23 uur geleden
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen gisteren
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen gisteren
Succesvolle voorstellingen van Kain in Ferwert.
Succesvolle voorstellingen van Kaïn in Ferwert Algemeen gisteren
De kampioensploeg van Warga.
Warga kampioen na 0-3 winst op Nieuw Roden Algemeen 21 apr, 22:06
Een moment uit de wedstrijd van Libertas tegen FC Marlène.
Libertas kan het niet bolwerken tegen koploper FC Marlène Algemeen 21 apr, 21:28
Ropta Boys en Viod strijdbaar maar scoren niet.
Ropta Boys en Viod strijdbaar maar scoren niet Algemeen 21 apr, 21:17
Be Quick Dokkum vergeet te winnen van Wykels Hallum.
Be Quick Dokkum vergeet te winnen van Wykels Hallum Algemeen 21 apr, 19:59
Anjum doet goede zaken na winst op Harkema Opeinde. Foto ter illustratie.
Anjum doet goede zaken na winst op Harkema Opeinde Algemeen 21 apr, 19:55