Afbeelding

Onderscheidingen in Burdaard en Ureterp

Nieuws

Oud-wethouder Haije Talsma met lintje in het midden. Links zijn vrouw Vogel Talsma, rechts burgemeester Wil van den Berg van Ferwerderadiel. (Foto: Anneke Jager).

 

Onderscheidingen in Burdaard en Ureterp

 

Haije Talsma (62) uit Burdaard ontving vrijdag uit handen van burgemeester Wil van den Berg van Ferwerderadiel de titel Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Van 2006 tot 2014 was Talsma (CDA) wethouder van de gemeente Ferwerderadiel. Hij zette zich onder andere in voor de herstructurering van Burdaard, de Lytse Buorren in Marrum en de bouw van het woonzorgcentrum Offingaburg in Hallum. Mede hierdoor won Ferwerderadiel in 2010 de eerste Anita Andriesen Prijs.
Talsma zette zich ook in voor een duurzame gemeente en voor de Stichting Lokale Enerzjy Ferwerderadiel (LEF). Ook is hij voorzitter van de Stichting Elektrisch Varen Friesland.
Sinds 1970 is Talsma actief op kerkelijk gebied (jongerenwerk, diaken en voorzitter van de diaconie van de toenmalige Gereformeerde kerk in Burdaard).
Talsma was mede-oprichter en bestuurslid van stichting Ruurd Wiersma in Burdaard en mede-oprichter en voorzitter van stichting Molen De Zwaluw in Burdaard. Van 1986-1996 was hij raadslid en van 2000-2007 voorzitter van de Vereniging voor Protestants Christelijk Basisonderwijs in Ferwerderadiel.

Hendrik (Henk) Boersma (67) uit Ureterp is vrijdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Zijn vrouw Anna Boersma-Osinga (63) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Samen zijn ze (sinds 1985) pleegouder van tien kinderen, maar beiden deden en doen nog veel meer.

Henk Boersma was diaken en ouderling van de Gereformeerde Kerk in Bolsward (1978-1988), vrijwilliger en bestuurslid bij korfbalvereniging Westergo in Bolsward, (1979-1988), lid en voorzitter van de Afdelingsjeugd-commissie en het Afdelingsbestuur Friesland van de Koninklijke Nederlandse Korfbal Vereniging (1984-1995) en lid van de PleegouderRaad van Jeugdzorg Friesland.
Hij was vrijwilliger bij en lid van de bouwcommissie en van de reünie-commissie van korfbalvereniging KV Oerterp (1990-2012).
Actief als ouderling van de Hervormde Gemeente Opsterland Noord, voorzitter van het beraad van ouderlingen (2003-heden). Vrijwilliger bij de Stichting Zorgboeren Fryslân, medeoprichter/voorzitter van de vereniging BEZINN en verantwoordelijk voor de professionalisering van deze instellingen (2007-heden).

Anna Boersma-Osinga (63) is naast pleegouder van tien kinderen: vrijwilliger bij korfbalvereniging Westergo (redactielid van het verenigingsblad, lid van de jeugdcommissie, trainer van de jeugdcommissie en begeleider van trainers) (1978-1990), pleegouder bij de STAP-cursus en voorlichter over pleegouderschap (1985-heden), vrijwilliger/bestuurslid van korfbalvereniging KV Oerterp (1990-heden) en vrijwilliger en ouderling van de Hervormde Gemeente Opsterland Noord (basiscatechese aan jongeren, verstandelijk gehandicapten en dementerende cliënten van Talant in Lijtehiem in Ureterp) (2003-heden).

In Opsterland werden – buiten het verspreidingsgebied van Actief – drie inwoners van Bakkeveen onderscheiden: Johannes Roelsma (82), Hilly Veenstra-Geertsma (75) en haar echtgenote Fokke Veenstra (77). Alle drie waren of zijn actief in onder andere de Gereformeerde kerk in Bakkeveen. Het echtpaar Veenstra is ook depothouder voor stichting Dorcas.

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 1 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 2 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 2 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 3 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 3 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 4 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 5 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 6 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 7 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 8 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 8 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 9 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen gisteren