Afbeelding

WTOC laat matig ONT struikelen

Nieuws

Spitsuur voor het doel van ONT (in geel-zwarte tenues). Deze aanval van WTOC levert geen doelpunt op. (Foto: Klaas Rozema)

 

WTOC laat matig ONT struikelen

 

OPEINDE – De voetballers van WTOC zorgden zaterdag voor een daverende verrassing door ONT met 2-4 te kloppen. Nooit was in deze wedstrijd merkbaar dat er een toekomstige kampioen (ONT) en een degradatiekandidaat (WTOC) aan het werk waren. Zo slaapverwekkend als de eerste helft was, zo enerverend was het vervolg. In de slotminuten liet ONT de winst glippen en scoorde WTOC drie keer.

Door Jelle Jeensma

Trainer Dennis Stuiver heeft ONT dit seizoen weer aan het voetballen gekregen, maar ONT was zaterdag onherkenbaar. De ploeg speelde doorzichtig en te krampachtig. De meeste combinaties lukten niet en veel ballen sprongen van de voet. Dion Smits was één van de weinige ‘witte raven’ bij ONT. De aanvaller onttrok zich met zijn rushes en twee doelpunten aan de malaise.

Dat ONT een mindere dag had was een kolfje naar de hand van WTOC, dat de punten hard nodig heeft om de nacompetitie in de strijd om degradatie te ontlopen. WTOC spoelde de kater van een eerdere 0-6 nederlaag tegen ONT weg en was ditmaal de bovenliggende ploeg. Zijn ploeggenoten zullen blij zijn dat Berend Jan Prins sinds kort in de basiself terug is gekeerd. De technisch begaafde middenvelder, die naast inzicht scorend vermogen heeft, zette weer de lijnen uit.

De eerste helft kan het beste snel worden vergeten, want het voetbal was niet boeiend. ONT had de straffe wind mee, maar dat resulteerde niet een veldoverwicht en kansen. WTOC trok na een sterk begin van ONT steeds meer het initiatief naar zich toe. Vooral de acties van rechterspits Tedo de Bruin oogden dreigend.

ONT kreeg welgeteld één kans om op voorsprong te komen. Teake van der Hoek ontdeed zich van een paar tegenstanders en nam het doel onder vuur, maar de bal werd gestopt door keeper Geoffrey Hoiting. Vlak voor rust kreeg WTOC haar beste kans. Tedo de Bruin leverde een voorzet af, waarna Jitze Keizer over schoot. Na rust kwam de wedstrijd pas echt goed op stoom. WTOC had met de wind in de rug het beste van het spel, maar ONT scoorde. Hielke Knippels gaf de pass, Dion Smits benutte de ruimte en rondde beheerst af: 1-0. Berend Jan Prins bracht WTOC vervolgens weer in de race met een vrije trap. Door de harde wind kreeg de bal voldoende vaart mee om in één keer in het doel te verdwijnen. WTOC bleef daarna de meest dominante ploeg, maar het was Dion Smits die scoorde voor ONT, nadat de dekking bij WTOC even haperde. WTOC liet het er niet bij zitten en zette ONT vast op eigen helft. Tedo de Bruin kreeg een vrije schietkans, maar hij miste. Met nog vijf minuten speeltijd ging de wedstrijd naar een climax en scoorde Jaap de Bruin de verdiende gelijkmaker.
Daarna legde het ontketende WTOC in de resterende speeltijd de tegenstander op de pijnbank. De bal viel precies goed voor Berend Jan Prins, die van afstand schitterend uithaalde: 2-3. Het echec voor ONT werd nog groter. Bij WTOC lukte plotseling alles en de verdediging van ONT was het spoor opnieuw bijster toen Erik Jan Dijkstra met een pass op maat Jaap de Bruin in staat stelde zijn tweede doelpunt te maken: 2-4.

Trainer Oane Westra van WTOC sprak over een teamprestatie. “Wij hadden de regie. ONT slaagde er niet in ons vast te zetten en er aanvallend uit te komen. In de tweede helft hadden we de wind mee en kreeg ONT de bal niet weg.” WTOC heeft een goede stap gezet naar handhaving in de derde klasse. “We willen in de middenmoot eindigen, deze wedstrijd geeft vertrouwen”, concludeerde Westra.

Een klein peloton ploegen strijdt om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. WTOC heeft de overlevingskansen vergroot. De titel is voor ONT nog niet uit zicht, maar FC Grootegast is wel verder uitgelopen en ook SC Berlikum is ONT op de ranglijst gepasseerd.

Actueel

Theatervereniging in Oudega speelt
Theatervereniging "op e nij Bigoun" uit Oudega speelt de komedie met de titel "Ut" van Nick Hall Algemeen 20 minuten geleden
De inzittenden konden in de voorbijvarende boot klimmen
Bestelbus belandt in Stroobossertrekvaart Algemeen 33 minuten geleden
Fietser gewond na botsing met voetganger
Fietser gewond na botsing met voetganger Algemeen 44 minuten geleden
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 47 minuten geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 1 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 1 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 2 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 2 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 3 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 4 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 5 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 6 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 7 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 7 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 8 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 23 uur geleden