KC Boelenslaan wint nipt van WIK’34

Sport Sport

WIK’34 verdedigt goed, want de doorloopbal van Boelenslaan mislukt. Aan de bal Sietse Pronk van Boelens­laan en  daarnaast ploeggenoot Jan Boomsma. Rechts Taeke Visser van WIK’34. Verder zijn zichtbaar Tjip Westra (midden) en Femke Swart en Miranda Krol van WIK’34. (Foto: Klaas Rozema)

WIK heeft op dit moment een leuke jeugdige ploeg, terwijl Boelenslaan een mix is van jeugd en routine, waarbij de routine de overhand heeft. WIK begon zeer goed aan de wedstrijd, er werd snel gecombineerd. Boelenslaan had hier niet direct een antwoord op en stond dan ook binnen enkele minuten op een 2-0 achterstand. Door een strafworp van Peter Hylkema kwam Boelenslaan terug naar 2-1. WIK speelde goed en liep uit naar 4-1. Boelenslaan kreeg echter steeds meer grip op het snelle en soms te gehaaste spel van WIK. Door een inloopbal van Jan Boomsma en een strafworp van Peter Hylkema kwam Boelenslaan terug naar 4-3. WIK ging echter goed door en van afstand werd het 5-3. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. WIK kon steeds een voorsprong houden van een of twee doelpunten. Sietske Zuidersma scoorde voor Boelenslaan de 5-4 en Peter Hylkema maakte de 6-5. Nadat WIK op 7-5 was gekomen, kwam het moment van Jan Boomsma. Door een afstandsschot en een inloopbal scoorde hij binnen een minuut de gelijkmaker: 7-7. In de laatste minuten voor  rust scoorden beide ploegen nog een keer. Peter Hylkema bepaalde de ruststand op 8-8. Na rust WIK kwam furieus uit de kleedkamer en en liep binnen acht minuten uit naar een comfortabele 12-8 voorsprong. Toch herpakte Boelenslaan zich snel en kwam terug naar 12-11 door doelpunten van Sietske Zuidersma, Jan Boomsma en Gerda Veldman. WIK bleef echter goed spelen en van afstand werd het 13-11. Beide ploegen scoorden nu om en om. Sietse Pronk scoorde de 13-12. Nadat WIK 14-12 had gescoord, kwam Boelens-laan in de laatste vijf minuten met een alles of niets-offensief. Door doelpunten van Gerda Veldman, Merle de Wind en Jan Boomsma kwam Boelenslaan voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong: 14-15. In de laatste seconden maakte WIK van afstand gelijk: 15-15. In blessuretijd werd Merle de Wind onregelmentair gestopt. De strafworp werd door Peter Hylkema feilloos benut. Eindstand 15-16 in het voordeel van Boelenslaan. Voor Boelenslaan scoorden Jan Boomsma en Peter Hylkema elk vijf keer, Sietske Zuidersma en Gerda Veldman elk twee keer Sietse Pronk en Merle de Wind elk een keer.

Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 3 uur geleden
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.