Goud, zilver en brons voor GVV

Sport Sport

Jesse Postma (derde) en Sietse Lefferts (tweede) van GVV Feanwâlden op het podium. (Ingezonden foto)

STIENS – Zaterdag werden in Stiens de eerste plaatsingswedstrijden voor de jongens niveau 15 tot en met 11 gehouden. Voor GVV Feanwâlden deden tien jongens aan deze wedstrijd mee. Voor zes van deze jongens was het hun eerste wedstrijd.

In de eerste ronde mochten Erwin Lefferts (Buitenpost), Martin van der Wal (Burgum), Thomas Sipma (Oudwoude) en Pieter de Hoop (Burgum) de wedstrijdvloer opkomen en aan de jury laten zien waar ze de afgelopen maanden voor hebben getraind. De jongens waren wat zenuwachtig, maar ze waren de zenuwen de baas. Er werden mooie oefeningen aan de jury getoond.

Erwin Lefferts behaalde bij de instap niveau 14 een tweede plaats. Martin van der Wal en Thomas Sipma kwamen in dezelfde categorie uit en behaalden een zesde en negende plaats. Pieter de Hoop, benjamin niveau 14, mocht ook op het podium komen en de bronzen medaille in ontvangst nemen.

In de tweede wedstrijd was het de buurt aan de allerjongste turners van GVV. Sietse Lefferts (Buitenpost), Jesse Postma (Burgum) en Joran van der Wal (Burgum) zijn zes jaar en turnen in niveau 15. Ook deze mannen lieten hele mooie oefeningen zien. In deze categorie was het zilver voor Sietse Lefferts en het brons voor Jesse Postma. Joran van de Wal behaalde de vijfde plaats.
Ook Florenz van der Gang moest in de tweede wedstrijd zijn oefeningen laten zien. Florenz is een mooie turner die erg netjes turnt. Ook de jury was onder de indruk van zijn oefeningen. Met een verschil van bijna drie punten werd Florenz eerste en mocht hij de gouden medaille in ontvangt nemen.

Tijdens de derde wedstrijd van deze dag was het de buurt aan Mateo Schouwstra-Atsma (Buitenpost) en Andries Groenewoud (Hurdegaryp) uitkomend in instap niveau 12. Deze twee jongens moesten het opnemen in een zeer grote categorie van 22 jongens. Mateo Schouwstra-Atsma liet zeer nette oefeningen zien. Mateo mocht in deze grote categorie de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Andries Groenewoud heeft dit seizoen de overstap gemaakt van KV Leeuwarden naar GVV Feanwâlden. In een paar maanden tijd heeft hij al grote sprongen vooruit gemaakt. Andries behaalde een tiende plaats.

Belangstelling voor turnen? De jongens van GVV trainen in een eigen hal bij sportcentrum Sanjes in Feanwâlden. Alle jongenstoestellen zijn aanwezig en staan klaar. Je bent welkom om eens te kijken of mee te doen. De beginners dinsdag van 16.00 tot 17.30 uur, gevorderden dinsdag van 17.30 tot 19.30 uur en donderdag 18.00 tot 20.00 uur.

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.