Afbeelding

KF De Wâlden superieur aan V en V

Nieuws

Anja Lont van V en V (groen-wit tenue) lijkt te scoren, maar Lisette Henstra van KF De Wâlden  (nummer 3) voorkomt een treffer. V.l.n.r. Nynke Koster, Johan Linthof en Bareld Bos van De Wâlden. In het midden is zichtbaar Pieter de Jong van V en V. (Foto: Klaas Rozema)

KF De Wâlden superieur aan V en V

BURGUM – Wat  op papier en vooraf misschien wel een enorm spetterende partij korfbal had kunnen worden, de clash tussen de buren V en V uit Garyp en  KF De Wâlden uit Oentsjerk en Tytsjerk, was zaterdagavond voor een matig gevulde sporthal Westermar een tamelijk mat duel. Het was maar goed dat er liefst 56(!) doelpunten te bewonderen waren, want dat aantal maakte dit duel toch nog interessant.

Maar de verdeling van die treffers, 22-34, gaf wel aan dat het nooit echt spannend is geweest. De Wâlden was in feite veel te sterk. Het is De Wâlden dat opent als scheidsrechter Flinkert de wedstrijd op gang heeft gefloten. Johan Linthof heeft niet lang nodig voor de 0-1, maar Dieke Hoekstra antwoordt even prompt: 1-1. Dan laat de familie Linthof even zien wat de beide broers in huis hebben. Met elk twee treffers brengen Johan en Theun de stand op 1-5 en daar heeft De Wâlden maar zes minuten voor nodig. Dat ziet er somber uit voor V en V en de fanatieke aanhang aarzelt.

Pas als Theun Linthof er 1-6 van heeft gemaakt, kan Nynke Buis vanaf de stip wat terugdoen: 2-6. En als daarna Dieke Hoekstra en Arjen Brander er binnen de minuut 4-6 van maken, begint het er toch weer wat beter uit te zien voor de ploeg van de geagiteerd langs de lijn ijsberende coach Peter de Groot. Maar men kan dan al terugkijken op een prima openingsfase, met name het razendsnel combinerende en uit alle hoeken schietend De Wâlden maakt indruk.

Theun Linthof en Anja Lont zorgen voor 5-7 en dan is er nog geen elf minuten gespeeld. Even wordt er niet gescoord, maar daarna pakken beide ploegen de productie weer op. Het wordt 8-10, met treffers van Johan Linthof, Lisette Henstra, opnieuw Johan Linthof voor De Wâlden en Arjen Brander en tweemaal Pieter de Jong. Maar in de laatste acht minuten van deze eerste helft wordt er nog eventjes tien keer gescoord. In volgorde van opkomst: Nynke Venema, Theun Linthof, Johan Linthof, Bareld Bos, Anja Lont, Pieter de Jong, Arjen Brander, Nynke Koster, Nynke Venema, Marrit Talsma en Johan Linthof.

Met deze 11-18 lijkt de wedstrijd gespeeld en lijkt de tweede helft een formaliteit. Maar daar hebben beide ploegen blijkbaar geen boodschap aan, want in de tweede helft gaan ze stug door. Voor de spanning, voor zover die er nog is, in de wedstrijd zou het aardig zijn dat V en V het gat wat kleiner zou kunnen maken, maar eigenlijk zit dat er niet in deze avond. Integendeel, aanvankelijk blijft de marge een punt of zeven en naarmate de tijd verstrijkt wordt de kloof alleen maar uitgediept.

De thuisclub weigert nadrukkelijk de handdoek te werpen en dat is even opmerkelijk als lovenswaardig. Het betekent in elk geval dat er nog altijd genoeg te beleven valt, al is het iedereen, ook op de tribune, wel duidelijk dat deze wedstrijd qua uitslag gespeeld is. Maar wat het publiek nog te wachten staat is een serie van liefst 27(!) doelpunten in dertig minuten. Want beide ploegen kijken niet op een treffer, ook niet nu de wedstrijd allang in z’n definitieve plooi is gevallen. Ook nu vallen er in de eerste zes minuten vijf doelpunten: Johan Linthof, Taede Sibma, Nynke Buis, Lisette Henstra en Roel Schipper bepalen de tussenstand op 14-20.

Maar tandjes terug en op lauweren rusten is er deze avond niet bij blijkbaar. Halverwege de tweede helft  prijkt er 17-25 op het scorebord en Theun Linthof, Marrit Tolsma, Arjen Brander, Lisette Henstra, Pieter de Jong, Theun Linthof, Arjen Brander en Nynke Koster krijgen er een streepje bij op het scoresheet.

Het wordt  22-34 en  de makers van de laaatste serie treffers zijn Marrit Tolsma, Pieter de Jong, Johan Linthof, Dieke Hoekstra, Gerard de Haan, Marrit Tolsma, Johan Linthof, idem, Taede Sibma , Pieter de Jong, Johan Linthof met een achterwaartse onehander, Arjen Brander, Nynke Venema en Theun Linthof.

Al met al een opmerkelijke wedstrijd die terecht wordt gewonnen door de Trynwâldsters die nu eigenlijk alleen nog lijken te moeten afrekenen met runner-up Udiros om de kampioensvlag te kunnen hijsen. Voor V en V liggen de kaarten wat anders. De ploeg van coach Peter de Groot moet uit de laatste vijf wedstrijd genoeg punten peuren om boven de degradatiestreep te komen.

Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 3 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 4 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 6 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 19 uur geleden
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 21 uur geleden
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen gisteren
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen gisteren
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45