Afbeelding

Broekster Wâlden C1 kampioen

Nieuws

Het C-1 team van Broekster Wâlden, dat de finale van het Kerstzaalvoetbaltoernooi in Franeker wint. (Foto: Jellie van der Meulen)

Broekster Wâlden C1 kampioen

FRANEKER – Broekster Wâlden (de jeugdafdeling Broekster Boys en de Wâlden) was sterk vertegenwoordigd bij de finales van het Kerstzaalvoetbaltoernooi in Franeker. Broekster Wâlden 1A, B1, C1 en D1 waren vertegenwoordigd bij de finalerondes. E1 miste op een haar na de finales in Franeker. Op doelsaldo wist E1 zich niet te plaatsen voor Franeker.

Broekster Wâlden C1 begon sterk in de poule. De eerste poulewedstrijd voor C1 was die tegen SC Franeker C2. Een sterke start voor het team van coach Juryan Dantuma: 4-1 winst. Achtereenvolgens werd Zuidhorn met 4-1 aan de zegekar gebonden. Ook LSC 1890 C1 uit Leeuwarden werd verslagen en wel met 5-2. De laatste wedstrijd tegen SC Joure C1 werd met 3-1 verloren. Toch werd C1 als groepswinnaar uitgeroepen. En in die finale werd SJO Bergum/BCV Combinatie C1 de tegenstander. Delachanche Sabuni wist de score te openen: 1-0 voor Broekster Wâlden C1. Rudmer Marinus wist de 2-0 te scoren. Sabuni wist uiteindelijk de 3-0 te scoren. Bergum/BCV wist ook nog te scoren en de eindstand op 3-1 te zetten. Coach Juryan Dantuma was superblij met de overwinning en het zaalkampioenschap van het Noorden. De overwinning was verdiend voor Broekster Wâlden C1.
Zeer verrassend was het optreden van A1. De jeugdcombinatie van Broekster Boys en De Wâlden wist in de voorronden zowel Be Quick A1 als Be Quick A2 van zich af te schudden. In Franeker begon A1 tegen Frisia A2 uit Leeuwarden en met 3-0 werd gewonnen. Daarna werd Udiros A2 met 7-1 verslagen. In de derde wedstrijd werd favoriet en derde divisionist Drachtster Boys A1 verslagen. Eerst scoorde Jeroen Jongsma 1-0. Keeper Lennart Koolstra hield daarna zijn doel schoon.

Bij een uitbraak wist Wesley Dijkstra 2-0 te scoren. Enkele minuten voor het eindsignaal speelde Drachtster Boys alles of niets. Wesley Dijkstra profiteerde en scoorde beheerst de 3-0. Dit was tevens de eindstand. Coach Leen Spek was zich bewust van een finaleplaats. Spek hoopte, dat A1 rustig zou zijn in de laatste wedstrijd. Tegen Balk A2 werd in de tweede minuut al gescoord door Broekster Wâlden. Uiteindelijk werd met 5-0 gewonnen. Daarna mocht Broekster Wâlden zich opmaken voor de finale. Die finale mocht men spelen tegen A1 van Stiens. Halverwege nam Broekster Walden dankzij Jeroen Jongsma een 1-0 voorsprong. Keeper Koolstra hield daarna zijn doel lang schoon. Zes minuten voor het eindsignaal scoorde Stiens de gelijkmaker en drie minuten later werd het 2-1 voor Stiens A1. Dit werd tevens de eindstand. Broekster Walden werd tweede.

Broekster Wâlden B1 begon met een gelijkspel (2-2) tegen Trynwâlden en een verlies van 2-3 tegen Balk B1. Daarna volgden twee overwinningen. Met 4-1 werd van Dronrijp/Foarut gewonnen. Van Feanstars B2 werd met 8-2 gewonnen. Door deze resultaten werd men tweede in de poule. Tegen DZOH uit Emmen werd met 2-2 gelijkgespeeld. De strafschoppen werden door Broekster Wâlden B1 beter genomen en zo pakte dit team de derde plaats.

Het D1 team van Broekster Wâlden werd vierde. In de poule wist het team uit Damwâld drie overwinningen te behalen. Tweemaal moest D1 verlies accepteren. Toch heeft ook D1 een uitstekende prestatie geleverd.

Actueel

Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 13 uur geleden
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 14 uur geleden
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 15 uur geleden
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 15 uur geleden
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 16 uur geleden
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 17 uur geleden
Pesten is een onzichtbare pijn die overal kan toeslaan.
Samen streven naar een pestvrije samenleving Algemeen 19 uur geleden
'Nifelje mar ta!' gaat door!
'Nifelje mar ta!' yn Dokkum gaat door! Algemeen 20 uur geleden
Willem Helfrich neemt u mee op een reis door de geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland.
Lezing: Gevangen in Friesland Algemeen 20 uur geleden
Winnaars voorronde Friesland bekend
Winnaars voorronde kunstbende Friesland bekend Algemeen 21 uur geleden
De tweedehands boekenverkoop in de Doopsgezinde Kerk te Drachten gaat binnenkort weer los. Tekening ter illustratie.
Verkoop 2e hands boeken in Drachten Algemeen 17 apr, 17:00
Op dinsdag 30 april bij De Fytsdokter
Tworby testdag bij De Fytsdokter in Kollumersweach Algemeen 17 apr, 15:51
De voorstelling heet dit jaar lytse Pier en de flok fan it Berneiepenloftmuseum. Een stuk gebaseerd op de film Night at the museum
Het berneiepenloftspul geeft een inkijkje in de Friese cultuur Algemeen 17 apr, 15:00
Stef Boes, overgangsconsulente van Nieuw Getij.
Specialistisch verpleegkundige overgang/ vrouwenzorg Algemeen 17 apr, 14:02
Zachte natuurtinten, maar ook vrolijker accenten van kleur zie je terug in de collectie voor de
allerkleinsten.
Aline Fashion breidt uit met babycollectie Algemeen 17 apr, 13:15
Probeer een speed-pedelecs van Klever bij Egbert Tweewielers.
Probeer speed-pedelecs van Klever tijdens opstapdag bij Egberts Tweewielers Algemeen 17 apr, 11:53