Afbeelding

Boelenslaan stunt niet tegen TFS

Nieuws

Marrit Nijmeijer van TFS (links) en haar ploeggenoot Wiltsje Siderius (rechts) verwikkeld in een ‘grondduel’ met Jan Boomsma van KC Boelenslaan. (Foto: Klaas Rozema)

Boelenslaan stunt niet tegen TFS

BOELENSLAAN – Op voorhand was KC Boelenslaan tegen buurtgenoot TFS zaterdag de ‘underdog’. Maar vooral in de eerste helft toonde KC Boelens­laan, in de goed gevulde Dunoard­hal met veel inzet goed mee te kunnen in deze poule.

Boelenslaan startte voortvarend en nam door een strafworp van Peter Hylkema een 1-0 voorsprong. Maar TFS heeft een uitstekend dames kwartet, met twee zeer goed scorende dames. Hiervan werd optimaal geprofiteerd, zodat de score in dezelfde minuut gelijk werd: 1-1. Boelenslaan was echter gedreven, zorgde voor goede aanvallen en nam door een inloopbal van Siet­ske Zuidersma en van Joke Kooistra een 3-1 voorsprong.

Door het benutten van een kleine kans onder de korf kwam TFS op 3-2. Boelenslaan ging echter goed door en door een strafworp van Peter Hylkema werd het 4-2. TFS deed er alles aan om niet verder achter te geraken. Door twee kleine kansjes werd de score gelijk: 4-4. Boelenslaan was echter geenszins van plan de strijd op te geven en nam door een afstandsschot van Peter Hylkema opnieuw de leiding: 5-4. Zo ontspon zich voor het publiek een spannende wedstrijd. Er werd om en om gescoord. Sietse Pronk en Jan Boomsma zorgden steeds voor de voorsprong van Boelenslaan. Maar het waren steeds weer de dames van TFS die de gelijke stand op het scorebord brachten. Een minuut voor het rustsignaal was het 7-7. Boelenslaan was even niet bij de les, zodat TFS twee keer op rij scoorde en met een 7-9 voorsprong ging rusten. Opvallend was dat in de eerste helft bij TFS alle doelpunten door dames werden gemaakt.

Na rust zou men denken dat Boelenslaan een tandje bij zou schakelen, maar niets bleek minder waar. Door een strafworp van Peter Hyl­kema kwam de aansluitings-treffer: 8-9, maar dat was ook het laatste wapenfeit van Boelenslaan. Er lukte niks meer. De felheid was verdwenen. TFS kon rustig spelend de score verder uitbreiden naar een 8-16 eindstand. De wedstrijd ging uit als een nachtkaars.
Voor Boelenslaan scoorden Peter Hylkema vier keer, Jan Boomsma, Sietse Pronk,Sietske Zuidersma en Joke Kooistra elk een keer.
Doelpunten TFS: Monique Postma, Marrit Nijmeijer, Jildou van der Vee allen 4, Baukje Visser 2, Sander van der Kuur en Jilles de Vries beide 1.

Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen 2 uur geleden
Marco Meijer uit Rottevalle stapt van AB Vakwerk over naar Firda voor volwassenen.
Marco Meijer uit Rottevalle nieuwe directeur Firda voor volwassenen Algemeen 3 uur geleden
Yvonne en Dicky van Petit Paris in Burgum.
Petit Paris Vintage, een vleugje Parijse charme in Fryslân Algemeen 3 uur geleden
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 5 uur geleden
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 6 uur geleden
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.
Sta jij op Koningsdag ook op de vrijmarkt? Algemeen 7 uur geleden
lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen 22 uur geleden
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen 23 uur geleden
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 23 uur geleden
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen gisteren
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen gisteren
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 24 apr, 13:02
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 24 apr, 12:05