Afbeelding

Rijperkerk neemt afstand van Kollum

Sport Sport

Joris Bakker van VV Rijperkerk ontwijkt Sander Gietema van VV Kollum, die hem probeert af te stoppen. Marinus Hoekstra van VV Kollum kijkt toe. Op de achtergrond Germ Looyenga van VV Rijperkerk. (Foto: Klaas Rozema)

Rijperkerk neemt afstand van Kollum

RYPTSJERK – Zaterdag stond de laatste thuiswedstrijd voor VV Rijperkerk op het programma tegen VV Kollum. Van de voorgaande vijf thuiswedstrijden werden er vier gelijkgespeeld en een keer verloren. Het was dus de hoogste tijd voor een winstpartij.

Daarnaast was het gat tussen nummer zeven op de ranglijst, Rijperkerk, en nummer laatst, Kollum, maar vijf punten, wat het duel nog belangrijker maakte. Rijperkerk begon met een fitte selectie aan dit treffen en nam gelijk het initiatief. Er waren al een paar behoorlijke kansen gemist toen in de vijftiende minuut Diederik Andringa aan de rechterkant van het veld mocht opkomen. Zijn lage voorzet was op maat en spits Stefan Jeurink kon de bal hard achter doelman Vonk schieten: 1-0. Na de goal liet Rijperkerk het wat afweten, zodat Kollum weer wat in de wedstrijd kon komen. Na enkele waarschuwingen, een kopbal en een schot, was het in de achtentwintigste minuut raak. Wie anders dan spits Joop Pijnacker was het eindstation van een goedlopende aanval: 1-1. Rijperkerk kon weer overnieuw beginnen. De eerste helft werd uitgespeeld in een gelijk opgaand duel met kansjes voor beide teams.

Kollum begon zeer sterk aan de tweede helft, maar wist geen grote kansen te creëren. In de tweeënvijftigste minuut was er een vrije trap van Rinze Scholte voor Rijperkerk. Hij lepelde de bal naar Joris Bakker in het strafschopgebied en zijn voorzet kon worden ingekopt door de el vrijstaande Mark Hendriks: 2-1. Rijperkerk stond weer op voorsprong.
De fase daarna was weer volledig voor Rijperkerk en had Kollum de nekslag moeten geven. Maar Mark Hendriks, Onur Tekbas, Stefan Jeurink en Brian Bergsma wisten de royale mogelijkheden niet te verzilveren. Voor Kollum was Romke Bos het dichtst bij de gelijkmaker, toen de bal na zijn vrije trap in de tweeënzeventigste minuut op de bovenkant van de lat belandde. In de absolute slotfase zette Kollum aan, maar verder dan weer een schot op de lat kwam het niet. Hierdoor boekte Rijperkerk de eerste thuiszege en ziet het gat met de onderste ploegen oplopen naar acht punten.

Afbeelding
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 3 uur geleden
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 4 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 5 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 8 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 9 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 10 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 23 uur geleden
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen gisteren
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 23 apr, 14:30
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30