Weer drie punten voor Futsal Dragten

Nieuws

De keeper van Real Camaradas belet Tim Hof van Futsal Dragten het scoren. (Foto: Klaas Rozema)

DRACHTEN – Futsal Dragten heeft vrijdagavond behoorlijk aan klantenbinding gedaan. In de thuiswedstrijd tegen Real Camaradas (uitslag 4-2) werd een prima wedstrijd op de mat gelegd, waarbij de eerste helft zelfs het predicaat “uitstekend” verdiende.

Misschien moeten we de eerste helft nog wel hoger inschalen. Zeer geconcentreerd en uitstekend anticiperend op de bedoelingen van de tegenstander werd de strijd aangegaan. Al binnen vijf minuten stond er een comfortabele 2-0 voorsprong op het bord. Eerst was het Marco van der Heide, die aan de linkerkant twee tegenstanders passeerde en sprintend naar de achterlijn de bal prima voor de goal kreeg. Daar stond Marco Braaksma klaar om bij de tweede paal in te tikken. Amper een minuut later bediende Tim Hof met een lange pass Dennis de Vries, die helemaal alleen was gelaten. Hij draaide zich om en schoof de bal onder Camaradas-keeper Jaap de Vries door.

Camaradas ging vervolgens in een hoger tempo spelen. Hieruit ontstonden gevaarlijke situaties, waarbij tot tweemaal toe de aanvallers een teenlengte tekort kwamen om de bal in het doel te werken. Deze tempoverhoging was echter koren op de molen voor Futsal Dragten. Camaradas probeerde druk te zetten en de Dragtster verdediging terug te dringen, maar kreeg het deksel op de neus. In een nieuwe aanval voor Dragten kon de bal nog weggewerkt worden door de Groninger keeper, maar hij schoof de bal in de voeten van Arnaud Donker. Hij bediende Tim Hof, die aan de rechterkant koelbloedig in de korte hoek raak schoot: 3-0. In deze fase was het genieten voor de echte voetballiefhebber. Beide teams lieten uitstekend voetbal zien en meerdere aanvallen volgden elkaar in hoog tempo op. Camaradas had pech dat een inzet knap gekeerd werd door de Dragtster keeper Richard Claus en in de daarop volgende aanval wisten Tim Hof en Dennis de Vries elkaar prima te vinden. Een dubbele “één-twee” liet de verdedigers kansloos. Marco Braaksma stond al klaar om de bal te ontvangen, maar De Vries besloot om direct op doel te schieten. De verraste keeper liet de bal door zijn benen tegen het net belanden.

Vlak voor rust stoomde Aaron Tahaparij vanaf de linkerkant op naar voren, maar zijn voorzet kon net niet worden gepromoveerd tot doelpunt.
In de korte pauze waren bij Futsal Dragten alleen maar tevreden gezichten te zien. Uiteraard was de 4-0 tussenstand hier debet aan. Bij Real Camaradas was de stemming minder. Daar werden nieuwe afspraken gemaakt om niet opnieuw in het Dragtster mes te vallen.

Futsal Dragten ging in de tweede helft op zoek naar een grotere voorsprong, maar nu hadden de gasten de zaken beter voor elkaar. Misschien ging Dragten wel iets te geforceerd spelen, want het vloeiende spel uit de eerste helft verdween. In de vierendertigste minuut kon Real Camaradas tegenscoren. Na een snelle counter van Willem Kremer werd Remco van Merode bediend, die beheerst voor 4-1 zorgde. Vlak daarna leken de Groningers opnieuw te scoren, maar de bal verdween naast de paal.

Camaradas begon vrijuit te spelen en door steeds van positie te wisselen was het voor Dragten moeilijker om het spel van de gasten te volgen. Toch moet gezegd worden dat de gevaarlijkste kansen voor de thuisploeg waren. Arnaud Donker kon net een voorzet van Dennis de Vries niet tot doelpunt promoveren en Marco van der Heide zag zijn inzet geblokt worden door de keeper.
Vlak voor het einde van de wedstrijd kwam Real Camaradas nog terug tot 4-2. Het was opnieuw Remco van Merode die met een afstandsschot voor de uiteindelijke eindstand zorgde.

Na afloop was bij coach Erik Donker uiteraard een lachend gezicht te zien. “Ik denk dat ik de mooiste eerste helft van het seizoen heb gezien. Uitstekende combinaties volgden elkaar op en die 4-0 tussenstand was meer dan terecht. Jammer, dat we dit in de tweede helft geen vervolg konden geven.”
De stand in de Topklasse voorspelt een enorme spanning voor de komende weken. Futsal Dragten stijgt door de winst naar de derde plaats met 18 punten uit 8 wedstrijden. De nummers 1 en 2, Urk en Emmeloord, hebben evenveel punten, maar een wedstrijd minder gespeeld. De komende weken mag Futsal Dragten tweemaal op bezoek bij Blauw Wit’34 uit Leeuwarden. Allereerst speelt het vandaag in de tweede ronde om de KNVB-beker tegen het tweede team, waarna het precies een week later (26/11) terugkeert naar de Wiardahal voor de competitiewedstrijd tegen Blauw Wit’’34 1.

© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 2 uur geleden