Afbeelding

Harkemase Boys wint derby

Sport Sport

Heine Uudriks (rechts) en Johnsen Bacuna vieren de eerste goal van Harkemase Boys, terwijl Harvey Bischop zijn been nog uitsteekt. V.l.n.r.: Herman Rozema en Richard Hamstra van Drachtster Boys. (Foto: Klaas Rozema)

Harkemase Boys wint derby

DRACHTEN – Drachtster Boys kreeg in de tweede helft even uitzicht op een puntendeling in het competitieduel tegen Harkemase Boys, maar het surplus aan kwaliteit gaf zaterdagmiddag de doorslag in deze beladen streekderby. Harkemase Boys won met 1-4 en is op weg de aansluiting met de top in de hoofdklasse te herstellen. Met een doelpunt en twee assists was Heine Uuldriks de meest effectieve speler bij Harkemase Boys.

Door Jelle Jeensma

De overwinning was verdiend, want Harkemase Boys was in alle linies beter. De favorietenrol van Harkemase Boys wankelde even toen trainer Fred de Boer van Drachtster Boys in de tweede helft bij een 0-1 achterstand drie wisselspelers tegelijk inzette. Die brachten meer power en lengte met zich mee en Harkemase Boys leek even de kluts kwijt. De wissels leken een tactische meesterzet, want vlak daarop viel de gelijkmaker, waarbij uitgerekend twee van de drie wisselspelers betrokken waren.

Drachtster Boys herstelde zich goed in de tweede helft, maar  toch glipte de wedstrijd de thuisploeg uit de handen. Fred de Boer. “Na de 1-1 maakten we teveel fouten, daardoor haalden we ons maximaal haalbare niveau niet. Harkemase Boys speelde niet briljant, maar maakte minder fouten.”

De lage klassering van Drachtster Boys is voor De Boer geen verrassing, want net als vorig seizoen moeten de punten worden gesprokkeld. “We kunnen ons net veilig spelen of in de nacompetitie terecht komen”, toont De Boer zich een realist.
In de eerste helft was er weinig spektakel te beleven in de beide strafschopgebieden. Harkemase Boys combineerde gemakkelijker. Drachtster Boys moest het hebben van uitvallen. Spits Sicco Bouwer kreeg weinig bespeelbare ballen en had weinig balcontact. De toevoer haperde omdat Harkemase Boys het middenveld domineerde.
Balverlies leidde de openingstreffer van Harkemase Boys in. Arton Musliu gaf een voorzet, waarna Henny Bouius als tussenstation fungeerde en Heine Uildriks raak schoot.    Ook in de tweede helft bleef Harkemase Boys de toon bepalen. De mooiste actie was de crosspass van verdediger Klaas Schotanus en het vervolg. Johnsen Bacuna, snel en scherp in deze derby, nam de bal  perfect aan en schoot de bal van afstand in. Een treffer bleef uit. Drachtster Boys deed wel degelijk iets terug. Na een voorzet van Jan Stoker kreeg Sicco Bouwer een kans, maar zijn schot miste overtuiging. De drievoudige wissel van Drachtster Boys deed de wedstrijd kantelen. Invaller Kevin Bakels legde de bal panklaar voor Willem de Jong, een andere invaller: 1-1.

Drachtster Boys ging met nieuw elan de strijd aan. Peter Jansen Klomp, de derde invaller, had Drachtster Boys zelfs aan een voorsprong kunnen helpen. Keeper Erick Jansema pareerde het schot. Drachtster Boys gaf de wedstrijd toch uit handen. Verdediger Iloba Achuna verspeelde de bal, waarna Johnsen Bacuna scoorde na een pass van Heine Uuldriks. De tweede assist van Uuldriks was de inleiding tot 1-3. Arton Musliu was de afmaker. Drachtster Boys was knock-out. De verdediging keek passief toe toen Jordy van Wijk Arton Musliu vond. Diens gave voorzet werd door invaller Gersinio Constansia koelbloedig afgerond: 1-4.

Verdediger Klaas Schotanus van Harkemase Boys vond dat zijn ploeg zich goed had hersteld van de nederlaag tussen SVZW.  “Toen was het team los zand, nu viel alles op zijn plek en zaten we in een flow. Er kwamen meer mensen voor de goal, voorin hielden we de bal beter vast. De spitsen verdienen een compliment. De supporters zijn niet verwend dit seizoen, maar kunnen nu tevreden zijn.” Eén zwaluw maakt nog geen zomer, weet Schotanus. “We zijn nog te wisselvallig en te weinig stabiel. Tegen Drachtster Boys hebben we een stap in de goede richting gezet, maar de kwaliteitsverschillen in de hoofdklasse zijn klein.”

Harkemase Boys heeft de ambitie terug te keren naar de topklasse. De plannen van de KNVB om een tweede divisie in te voeren vergroot misschien de kansen van de club door te stromen naar de topklasse van de nieuwe voetbalpiramide, maar aansluiting blijven houden met de topploegen in de hoofdklasse heeft voorlopig de prioriteit voor de ploeg van trainer Jan Vlap.

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 4 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 4 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 5 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 5 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 6 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 6 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 7 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 8 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 9 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 10 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 11 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 12 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 27 mrt, 17:34