Afbeelding

Dubbel succes KF De Wâlden

Nieuws

Linda Schingenga van toernooiwinnaar KF De Wâlden rondt een doorloopbal af tegen Quick’21. Haar ploeggenoot Theun Linthof (rechts) kijkt toe. (Foto: Klaas Rozema)

Dubbel succes KF De Wâlden

BURGUM – In een druk bezochte sporthal De Westermar was het zaterdag korfbalclub De Wâlden die zowel bij de reserve- als bij de selectieteams de titel naar zich toetrok op het BioBalance7-­Tytsjerksteradieltoernooi.

De wedstrijden werden gespeeld in partijen van twee keer twintig minuten. In de voorrondes van de reserveteams was het V en V dat Quick’ 21 wist te verslaan met 8- 12. In de tweede poule had KF De Wâlden geen enkele moeite had met Dow/Wêz Handich: 15-9. In de strijd om de derde en vierde plek trok Quick’21 aan het langste eind door Dow/Wêz Handich met 11-7 te verslaan.

In de finale van de reserveteams was het na een ruststand van 7-8 toch KF de Wâlden tegen Vlug & Vaardig dat in de tweede helft het verschil wist te maken: einduitslag 10-18. Het PKKT-selectie-A-juniorenteam, samengesteld met jeugd uit de deelnemende verenigingen, trad aan tegen Oko/Bies A1 uit Opende. Het team uit Groningen liet zien dat zij beter op elkaar in waren gespeeld dan het PKKT-regio- team: eindstand 5 -14. Bij de strijd tussen de hoofdmachten traden in de eerste poule Quick ’21 en Dow/Wêz Handich tegen elkaar aan.

De ploeg uit Oudega had geen moeite met Dow/Wêz Handich dat nog niet helemaal goed op de rails lijkt te staan bij de start van het nieuwe zaalseizoen. In de tweede poule zaten twee ploegen die elkaar in de competitie ook weer tegen zullen komen, Vlug & Vaardig en De Wâlden. De ploeg van trainer Peter Tolsma liet er geen misverstand over bestaan en wist de wedstrijd winnend af te sluiten: 7-16. De verliezersronde tussen Vlug & Vaardig en Dow/Wêz Handich werd een spannende strijd die gelijk opging.

De ploeg uit Garyp leek er met de zege vandoor te gaan door een gaatje van drie punten te slaan, maar toch wist Dow/Wêz Handich de stand gelijk te trekken: 14-14. De finale ging tussen Quick’21, ook uitkomend in dezelfde zaalcompetitie-poule, als tegenstander De Wâlden. Het scoren verliep moeizaam, in totaal elf doelpunten in vijftig minuten. De spanning vergoedde veel voor het publiek. De eindstand was 5-6 in het voordeel van De Wâlden.

Als opwarmer van de hoofdact traden de beide reserveteams van LDODK/AH Gorredijk en NIC/Alfa-college tegen elkaar aan. De jeugdige ploeg uit Gorredijk kwam goed uit de startblokken, maar wist dit niet naar winst uit te bouwen. De ploeg uit Groningen trok in het slot de wedstrijd toch naar zich toe: eindstand 14-17.

Voor de inmiddels volgestroomde tribunes mochten de jongste jeugd van Vlug en Vaardig en DOW de beide selectieteams van LDODK/AH Gorredijk en NIC/Alfa-college naar het veld begeleiden. Bij LDODK/AH Gorredijk, uitkomend in de hoogste klasse, de Korfbal League, ontbraken de gebroeders Erwin en André Zwart. De eerste speelt momenteel met Oranje op het EK in Portugal. Mede door het ontbreken van beide spelers wist de ploeg uit Groningen, vorig jaar gedegradeerd uit de Korfbal League, lang stand te houden. Het werd een wedstrijd met alles wat korfbal leuk kan maken. Uiteindelijk werd de uitslag 21-18, in het voordeel van LDODK/AH Gorredijk.

Het toernooi was een mooie promotiedag voor het korfbal in met name onze regio aan de start van het nieuwe korfbalzaalseizoen.

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 14 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 15 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 15 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 16 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 16 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 17 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 18 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 19 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 20 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 21 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 21 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 22 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 27 mrt, 17:34