Afbeelding

Harkema-Opeinde in no-time geveld

Sport Sport

Rein Jacobi van VV Drachten weet de bal nog van richting te veranderen na een schot op doel van Wilbert Huitema van VV Harkema-Opeinde. Keeper Ludo Laanstra is attent, maar hoeft niet in actie te komen. (Foto: Klaas Rozema)

Harkema-Opeinde in no-time geveld

HARKEMA – Ook in thuiswedstrijd nummer vier is ‘De Heide’ er niet in geslaagd de trouwe achterban met een goed gevoel huiswaarts te laten keren. Lange tijd zag het daar wel naar uit; tot de vierenzeventigste minuut stond Harkema-Opeinde op een 2-1 voorsprong tegen VV Drachten. Negentig seconden van onachtzaamheid draaiden de groengele formatie vervolgens de nek om.

Probleemloos kon Drachten de wedstrijd uitspelen en met een 2-3 zege huiswaarts keren. Slechts vier minuten stonden er op de klok toen het eerste doelpunt de boeken in ging. Erik Nijboer kreeg halverwege de vijandelijke helft de bal aangespeeld, bedacht zich niet en haalde vanaf zeker vijfentwintig meter uit. Door de harde wind leek de snelheid van de bal steeds toe te nemen. Steenhard belandde de bal in de touwen: 1-0.

Deze score had drie minuten later verdubbeld kunnen worden. Pover uitverdedigen van Drachten zorgde er voor dat Wesley de Vries de bal op een presenteerblaadje kreeg. De Vries gaf de bal voor op Wilbert Huitema, hij werkte van slechts luttele meters afstand het speeltuig net over de deklat. Een misser met gevolgen. Twee minuten later lag de bal aan de andere kant wel in het netje. Een vrije trap van Hessel Okke de Vries werd door Aldo Lingsma binnengewerkt: 1-1.
Nadat de Drachtsters een tweetal hele aardige mogelijkheden op een voorsprong om zeep hielpen, roerde de Harkemaster voorhoede zich vanaf het halfuur weer nadrukkelijker. Vanuit een afgeslagen corner mikte Erwin de Wind met een geplaatst schot net naast. Twee minuten later stond diezelfde De Wind aan de basis van de 2-1. Op een meter of veertig van de Drachtster veste bracht de Harkemaster baltechnicus een vrije trap voor het doel. Gedragen door de wind waaide de bal op de paal. Wilbert Huitema was er als de kippen bij en schoot zijn ploeg naar een hernieuwde voorsprong.

Na de helftwisseling wist Drachten maar moeilijk om te gaan met het windvoordeel. Lange ballen waren een prooi voor Harkema-goalie Peter Dijkstra en van het betere veldspel dat de zwart-witten in de eerste helft etaleerden was weinig meer over. Niet dat de thuisploeg overigens groots speelde, maar het bleef in het tweede bedrijf aanvankelijk vrij gemakkelijk overeind.

Ook aan de thuiszijde waren de kansen echter schaars. Het dichtst was Harkema-Opeinde bij een doelpunt in de negenenvijftigste minuut. Toen kopte Wesley de Vries de bal na een vrije trap van Erwin de Wind net naast. Het slotkwartier stond op het punt van beginnen toen Drachten de gelijkmaker in de schoot geworpen kreeg. Hessel Okke de Vries bracht een vrije trap hoog in het Harkemaster strafschopgebied. Door een mêlee van spelers en gehinderd door de zon kon Harkema-goalie Peter Dijkstra de bal niet onder controle krijgen. Jard Venema wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de score naar 2-2.

Nauwelijks bekomen van de gelijkmaker stond Harkema-Opeinde ook al op achterstand. Tjitze Deinum stuurde Rein Jacobi op links alleen op keeper Dijkstra af. Met een lob schoot Jacobi Drachten voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong: 2-3. Dit was de genadeklap voor ‘De Heide’. Er was weliswaar nog een kwartier te spelen, maar in het restant werd nauwelijks iets gecreëerd. Drachten had de score zelfs uit moeten bouwen, maar zowel Tjit-ze Deinum als Berend Visser faalde voor een leeg doel. Het leverde de thuisploeg echter niets op. De zesde seizoensnederlaag was hiermee een feit. Een gevoelige nederlaag, temeer omdat enkele concurrenten wel punten behaalden. Eén van die concurrenten is komende week de tegenstander. Dan speelt Harkema-Opeinde op sportpark Nijlân tegen  LVV Friesland.

Klaas Dijkstra

Afbeelding
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 10 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 10 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 11 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 11 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 12 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 13 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 14 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 15 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 16 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 17 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 27 mrt, 17:34