Afbeelding

Maximale scores Friese karateka’s

Sport Sport

Een partij tussen Martijn Huisma uit Sumar en Jaap Venema uit Twijzel. Achter hen trainer Michiel Commandeur uit Drachten, die karateles geeft in Burgum. (Foto: Klaas Rozema)

Maximale scores Friese karateka’s

DRACHTEN – Karateka’s uit de regio Noordoost-Friesland hebben zaterdag mooie resultaten geboekt op de elfde wedstrijddag van de KBN Vanencompetitie Friesland in Drachten.

Leerlingen van karateclubs Kaihatsu uit Burgum, Satsumadori uit Drachten en Tensho uit De Westereen hebben de maximaal haalbare score van negentig punten gehaald en/of zijn gepromoveerd naar een hogere wedstrijdklasse.

Bij een Vanencompetitie verzamelen deelnemers met ieder wedstrijdje punten. Een gewonnen partij levert twintig punten op, een verloren partij tien. Op een wedstrijddag verzamelen de deelnemers minimaal 50 en maximaal 90 punten.

Alle deelnemers krijgen een diploma met daarop hun resultaat. Iedere keer dat een deelnemer een 100-puntengrens haalt, krijgt hij of zij bovendien een gekleurd vaantje. Als een deelnemer over meerdere wedstrijddagen 700 punten heeft verzameld, dan krijgt hij of zij een trofee en promotie naar een hogere wedstrijdcategorie De volgende karateka’s hebben zaterdag de maximale score gehaald: Dirman Khamo, Jaap Venema, Jens de Vries, Sam Scheffer en Diler Khamo (allen Kaihatsu) en Arjan Wiegersma en Piter Hiemstra (Tensho). Dirman Khamo deed dat zelfs op beide wedstrijdonderdelen kata en kumite. Met 85 of 80 punten hebben de volgende karateka’s ook een mooie prestatie neergezet: Ruben Heijs, Amber Krikken, Lars Leon Adema, Marit van Dijk, Soefian Farah en Wang Tao Lin (allen Satsumadori), Jelmer Hoekstra, Marenthe de Vries en Diler Khamo (Kaihatsu) en Ype Folkert Geurts (Tensho).

De volgende karateka’s zijn naar een hogere wedstrijdklasse gepromoveerd voor het behalen van 700 punten over meerdere wedstrijddagen: Amber Krikken en Lars Leon Adema (Satsumadori) en Piter Hiemstra (Tensho). Ruben Heijs en Geoffrey  Krikken (Satsumadori) promoveerden zelfs op beide wedstrijdonderdelen kata en kumite.

Aan deze elfde editie van de KBN Vanencompetitie Friesland deden in totaal bijna honderd karateka’s mee, afkomstig van negen karatescholen uit Burgum, Drachten, De Westereen, Leeuwarden, Franeker, Emmen, Hoogezand en Purmerend. De jongste deelnemer was zes jaar, de oudste drieënzestig.

Tussen de middag was er een demonstratie van twee topwedstrijdkarateka’s: één lid van de nationale kernploeg én de huidige Nederlands kampioene in de categorie dames tot 21 jaar.

De organisatie was in handen van Hanneke Timmers en Michiel Commandeur, die ook de Burgumer karateclub Kaihatsu runnen.

Beeld van de première in de Harmonie te Leeuwarden
(video) Ook als je chronisch ziek bent kun je dansen Algemeen 2 uur geleden
Deze bijzondere steen met fossielen is in aanwezigheid van de vinders op dinsdag 9 april onthuld en heeft nu een prominente plek gekregen in het IJstijdenmuseum te Buitenpost.
De lange reis van een prehistorische inktvis Algemeen 3 uur geleden
De bouwploeg druk bezig met het decor voor iepenloftspul Kening & Kening.
(video) By Burgum ferriist in lyts ferburgen keninkryk Algemeen 15 uur geleden
Noord-Nederlands “Jagerskoor’’ zoekt zangers.
Noord-Nederlands Jagerskoor zoekt zangers. Algemeen 16 uur geleden
Dit jaar was de slagzin: 'Ik heb het zo druk als een kip met pasen.'
Puzzelen met paaseieren en letters Algemeen 18 uur geleden
Op vele plekken in Friesland staat de heide volop in bloei, zoals hier langs het fietspad door het Fochteloerveen bij Fochteloo.
Nieuwe fietsroutes in Zuidoost-Friesland zetten 'Het Andere Friesland' op de kaart Algemeen 19 uur geleden
Aafke Jansen uit Friesland de middelste van de drie vrouwen met bevrijdingsrokken. Vandaag maandag 15 april hangt de bevrijdingsvlag in Grou aan de gevel.
(video) Wat is het verhaal achter de bevrijdingsrokken in Fryslân? Algemeen 19 uur geleden
Lezing wolf en maatschappij door André Donker.
Lezing Wolf en maatschappij in Dokkum Algemeen 19 uur geleden
In part fan it oanplakbiljet yn 19e-iuwske styl fan de jûn fan 6 maaie 2024 yn 't Readhert yn Burgum.
200 jier Tsjibbe Gearts van der Meulen, Wâldman en Wrâldboarger Algemeen 20 uur geleden
Medailleregen GYM academy ABC teams
Medaille "regen" GYM Academy Dokkum Algemeen 20 uur geleden
De Badeendjesrace in Dokkum
Badeendjes gaan weer racen op Koningsdag Algemeen 21 uur geleden
Een vrouwtje grijze zandbij met pollen van een wilg.
Nationale Bijentelling vraagt tien dagen aandacht voor wilde bijen Algemeen 21 uur geleden
Ferwert is klaar voor Kain
Ferwert is klaar voor Kaïn Algemeen 22 uur geleden