Afbeelding

Drachtster Boys sterkste in topper

Nieuws

De verdedigers van Os Lusitanos zijn te laat om Marleen Reenders van Drachtster Boys het scoren te beletten. De bal gaat door de benen van de keepster: 2-0. (Foto: Klaas Rozema)

Drachtster Boys sterkste in topper

DRACHTEN – De zaalvrouwen van Drachtster Boys misten dit voorjaar de titel in de eredivisie en zinnen op revanche. Tegen landskampioen Os Lusitanos zetten de Drachtsters een belangrijke stap naar het hoogst haalbare. De Amsterdammers leken voor rust een geslagen ploeg, maar ze kwamen in de tweede helft sterk terug. Op het goede moment namen de Drachtsters afstand: 4-2.

Door Jelle Jeensma

Brenda Eefting speelde met twee doelpunten een belangrijke rol in dit duel. Ze is fysiek sterk, kan een bal vasthouden en kaatsen en ze heeft een dynamische versnelling en een daverend schot in huis. Dat bewees ze in het begin van de eerste helft, toen de keepster kansloos was op haar inzet. Daarvoor was Os Lusitanos al een keer gevaarlijk geweest. Verder dan een schot op de paal kwamen de Amsterdammers niet.

Drachtster Boys was vrijdagavond na het doelpunt van Brenda Eefting superieur aan de Amsterdammers, die veel technische bagage in huis hebben, maar niet de absolute wil om te winnen uitstraalden. Drachtster Boys ging door en het tweede doelpunt van Marleen Reenders betekende 2-0. Daarna kreeg Brenda Eefting na goed doorzetten een vrije doortocht naar het doel van Os Lusitanos en zij passeerde de keepster: 3-0. De Amsterdammers misten vervolgens een tien meter trap, waardoor de riante voorsprong van het goed voetballende Drachtster Boys intact bleef.

De tweede helft was geen kopie van de eerste. Os Lusitanos liet zich niet zomaar te kijk zetten en voerde de druk op. De Amsterdammers lieten zien dat de nationale titel geen toeval is. Ze beschikken over technisch uitstekende spelers. Dat ze geen coach hadden meegenomen naar Drachten was wellicht in hun nadeel.

Bij Drachtster Boys was het mooie voetbal als sneeuw voor de zon verdwenen. Het spel oogde onrustig en de spelers leden veel meer balverlies dan in de eerste helft, toen de combinaties een stuk overtuigender waren. De Drachtsters hielden zich met veel inzet op de been en anders was de uitstekende keepster Teuny Bosma wel steeds paraat.

De 1-3 verscheen op het scorebord toen een inzet van de Amsterdammers door Sylvia van der Geest in eigen doel werd gewerkt. Vervolgens deed Os Lusitanos verwoede pogingen om de aansluitingstreffer te realiseren. De ruimte die daardoor ontstond werd door Brenda Bekkema knap benut. De 4-1 was de verlossende treffer. In de slotfase scoorden de Amsterdammers nog 4-2, maar dat was voor de statistiek.

Brenda Eefting, enigszins geblesseerd aan de wedstrijd begonnen, kijkt met haar ploeg terug op een goede wedstrijd. “Wanneer de tegenstander op 3-2 was gekomen, was het nog moeilijk geworden. De 4-1 viel precies op het goede moment. In de tweede helft kregen we het lastiger, Os Lusitanos ging meer tempo spelen. Ze hebben individueel goede speelsters, maar wij bleven knokken en stonden verdedigend goed.” De landskampioen draait gemakkelijk mee in de top van de eredivisie, maar de vrouwen trainen niet, vertelt Brenda Eefting. “In het westen van het land lopen veel goede speelsters rond, die op dit clubniveau meekunnen.” De selectie van Drachtster Boys traint twee keer per week.

Drachtster Boys trad niet op volle oorlogssterkte aan. Meerdere speelsters zijn momenteel geblesseerd. Drachtster Boys heeft een brede selectie en genoeg speelsters om het team sterk te houden.

De achttienjarige Anita Vellema deed het in deze wedstrijd goed in haar eerste seizoen bij de selectie. “In de tweede helft was het iets minder, maar ik ben tevreden over het spel”, klonk het opgelucht na dit cruciale duel om de bovenste plaatsen. “We willen bij de eerste vier eindigen, dan plaatsen we ons voor de nacompetitie om het landskampioenschap”, zegt Brenda Eefting. De ambitie van Drachtster Boys reikt echter verder dan deze toegift.

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 4 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 4 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 5 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 5 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 6 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 6 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 7 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 8 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 9 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 10 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 11 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 12 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 27 mrt, 17:34