Harkemase Boys niet langs AZSV

Nieuws

Sander van Aken van AZSV is te laat met zijn sliding en raakt het been van Heine Uuldriks van Harkemase Boys. Een vrije trap is het gevolg. Op de achtergrond Jesse Renken (links en Adams Sarkodie van Harkemase Boys. (Foto: Klaas Rozema)

HARKEMA – Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag op eigen veld gelijkgespeeld tegen AZSV. In een matige wedstrijd kwamen de beide teams niet verder dan 1-1.

Ondanks een optisch overwicht van Harkemase Boys voor rust, gingen de bezoekers met een voorsprong de kleedkamers in. Kort na rust maakte Harkemase Boys via Henny Bouius gelijk, maar daarna mocht de thuisploeg vooral blij zijn dat de gasten niet met de drie punten naar huis gingen. Hoewel Harkemase Boys in de beginfase qua balbezit de bovenliggende partij was – de wedstrijd speelde zich ook vooral af op de helft van AZSV – vielen er niet veel kansen te noteren. Hooguit een hard schot van Jordy van Wijk dat over ging.

Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers op voorsprong. Robbin Thuss, vorig seizoen ook al in beide onderlinge wedstrijden trefzeker, kwam net over de middenlijn in balbezit. Hij zette Van Wijk weg, speelde zich vervolgens langs Huisman de Jong, Van Dijken en Sarkodie en passeerde keeper Erick Jansema: 0-1. Knap gedaan van Thuss, slecht ingegrepen door Harkemase Boys.
Een kwartier voor rust kwam Harkemase Boys bijna langszij. Een voorzet van Jesse Renken ging langs doelman Kempers, maar Sander van Aken haalde de bal van de lijn. Diezelfde Van Aken was even later dichtbij een tweede treffer van AZSV. Zijn kopbal na een voorzet werd weggehaald door Bouius en bij de rebound stond Van Aken in buitenspelpositie. Na rust begon Harkemase Boys sterk. Arton Musliu schoot in kansrijke positie over na een goede pass van Johnsen Bacuna en nog geen minuut later liet Kempers een voorzet van Musliu even los, maar de bal was in tweede instantie toch voor de doelman.

AZSV bleef ook gevaarlijk. Na balverlies op het middenveld bij Harkemase Boys werd Thuss gelanceerd. Randje buitenspel, maar de aanvaller mocht door. Jansema pakte de inzet van Thuss en voorkwam een grotere achterstand. In plaats van 0-2, werd het kort daarna 1-1. Heine Uuldriks kopte een voorzet van Bacuna in de voeten van Bouius, die van dichtbij doelman Kempers passeerde. Die gelijkmaker gaf even hoop bij Harkemase Boys op meer, maar Bouius kwam net te kort na een mooie pass van Van Wijk en de schot van Uuldriks ging over.

Daarna ging de korte storm alweer liggen en voelde AZSV dat er wat te halen viel op De Bosk. Met name uit corner was de ploeg uit Aalten gevaarlijk. Uuldriks en Raymond Bolt haalden allebei een bal van de lijn en Jansema moest ingrijpen bij een hard schot van invaller Adriaanse. De wedstrijd eindigde in 1-1. Een terecht gelijkspel. Zeker gezien de kansen van AZSV in de slotfase mocht Harkemase Boys niet klagen over het punt.

Actueel

Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 54 minuten geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 15 uur geleden
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 16 uur geleden
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 17 uur geleden
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 uur geleden
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 19 uur geleden
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 20 uur geleden
Pesten is een onzichtbare pijn die overal kan toeslaan.
Samen streven naar een pestvrije samenleving Algemeen 21 uur geleden
'Nifelje mar ta!' gaat door!
'Nifelje mar ta!' yn Dokkum gaat door! Algemeen 22 uur geleden
Willem Helfrich neemt u mee op een reis door de geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland.
Lezing: Gevangen in Friesland Algemeen 23 uur geleden
Winnaars voorronde Friesland bekend
Winnaars voorronde kunstbende Friesland bekend Algemeen gisteren
De tweedehands boekenverkoop in de Doopsgezinde Kerk te Drachten gaat binnenkort weer los. Tekening ter illustratie.
Verkoop 2e hands boeken in Drachten Algemeen 17 apr, 17:00
Op dinsdag 30 april bij De Fytsdokter
Tworby testdag bij De Fytsdokter in Kollumersweach Algemeen 17 apr, 15:51
De voorstelling heet dit jaar lytse Pier en de flok fan it Berneiepenloftmuseum. Een stuk gebaseerd op de film Night at the museum
Het berneiepenloftspul geeft een inkijkje in de Friese cultuur Algemeen 17 apr, 15:00
Stef Boes, overgangsconsulente van Nieuw Getij.
Specialistisch verpleegkundige overgang/ vrouwenzorg Algemeen 17 apr, 14:02
Zachte natuurtinten, maar ook vrolijker accenten van kleur zie je terug in de collectie voor de