WTOC wint, Broekster Boys gelijk

Nieuws

Een duel om de bal tussen Geert Wiebe de Vries van VC Trynwâlden (links) en Nyckele Smeding van WTOC. (Foto: Klaas Rozema)

OENTSJERK – Zaterdag nam het eerste elftal van WTOC uit Oudwoude het op tegen VC Trynwâlden. De ploeg uit Oentsjerk van trainer Wieger Sinnema stond na vier duels nog op nul punten, het WTOC van trainer Oane Westra wist na evenveel duels vier punten te behalen.

In de beginfase regeerde de thuisclub. De spelers hadden op het eigen kunstgrasveld een duidelijk veldoverwicht en kregen een aantal halve en zelfs enkele hele kansen. Na een kwartier wisten ze het net te vinden: 1-0. Voor WTOC duidelijk een valse start, maar het team kwam binnen twee minuten via een rake kopbal van Jitse Keizer op gelijke hoogte. Het restant van de eerste helft overheersten de gasten. Er werd getracht verzorgd voetbal te spelen en dat lukte aardig. Tot echt grote kansen leidde dit overigens niet. De kleedkamers werden opgezocht met een 1-1 tussenstand.

Na rust ging WTOC verder met waar het gebleven was: goed voetballen. Uit de eerste corner na rust wist Taede van der Ploeg de bal binnen te koppen en WTOC op een 1-2 voorsprong te zetten. Niet veel later kreeg WTOC de kans om het duel al vroeg in de tweede helft te beslissen; helaas ging de bal vanaf een meter of twaalf over in plaats van in de goal.

Toen de organisatie binnen het gastenteam even weg was na een dik uur spelen, pakte VC Trynwâlden haar kans. De ingevallen spits maakte op fraaie wijze de 2-2.
Na dit doelpunt was het heft duidelijk in handen van de thuisploeg. WTOC wilde wel, maar kreeg het even niet voor elkaar. Trynwâlden kreeg hierdoor een duidelijk overwicht en de achterhoede van WTOC moest vol aan de bak. De thuisploeg was niet daadkrachtig genoeg om de 3-2 op het scorebord te zetten. Uiteindelijk moesten ze hiervoor een dure rekening betalen: in blessuretijd wist de ingevallen Ruben van Dijke in twee instanties het net wél te vinden, waardoor de punten meegingen naar Oudwoude.

Broekster Boys: 0-0

DAMWALD –  Zaterdag speelden Broekster Boys en VV Buitenpost gelijk: 0-0. Onder toeziend oog van ruim vijfhonderd toeschouwers kwam de wedstrijd maar moeizaam op gang.  Broekster Boys probeerde in de eerste helft vooral met combinatiespel het doel van Buitenpost te bereiken. Buitenpost hanteerde vooral de lange bal, maar tot echte kansen kwam het niet. Het meeste gevaar kwam via Hedzer Prins, die zijn snelheid en kracht gebruikte om de rechtsback van Buitenpost achter zich te laten. Piet Wessel Dijkstra en Siemen Sake Kamstra hadden  mogelijkheden, maar hun vizier stond niet op scherp. De eerste echte mogelijkheid voor Buitenpost kwam na een half uur, toen Joran Olijve een goede kopkans kreeg maar het doel niet wist te vinden.

Vlak voor rust kregen beide ploegen nog een prima kans.  Piet Wessel Dijkstra van Broekster Boys kwam op de rand van het strafschopgebied in balbezit. In een combinatie met Juryan Dantuma en Siemen Saken Kamstra wist het trio ook deze mogelijkheid niet te verzilveren.  Daarna ontstond een levensgrote kans aan de andere kant toen Alwin Kuperus mee naar voren kwam bij een vrije trap, maar hij kopte net over. Met een 0-0 tussenstand gingen de ploegen aan de thee.

In de tweede helft kwam Buitenpost zonder twijfel beter uit de kleedkamer.  De lange bal werd verruild voor goed combinatievoetbal en druk naar voren. Broekster boys kwam maar mondjesmaat voor het doel van Buitenpost.

Dorjan Berishi leek de score voor Buitenpost te openen. Hij omspeelde de sterk spelende Kas Huizenga  en schoot diagonaal snoeihard op het doel van keeper Erik Krol. Hij was kansloos, maar de paal voorkwam een doelpunt. Een paar minuten later kwam Joran Olijve alleen voor de keeper en probeerde hem met een boogbal te verschalken, maar hij had de sprongkracht van keeper Krol onderschat. De beste kans voor Broekster Boys was in de eenenzestigste minuut. Sjoerd Westra  lanceerde  met een prachtige dieptepass  Hedzer Prins. Prins kapte op de achterlijn de verdediger uit en speelde naar de inkomende spits Dijkstra, maar deze schoot over. Daarna miste Buitenpost nog een aantal kansen.