WIK’34 wint spannende derby

Nieuws

Fera Dam van KV Feanwâlden (links) belet aanvalster Miranda Krol van WIK’34 het scoren. Daarna volgt een strafworp. (Foto: Klaas Rozema)

FEANWALDEN – Na verschillende verliespartijen en een sterk optreden tegen Zunobri in de laatste week van september was er bij de korfballers van Veenwouden alle vertrouwen om punten binnen te halen tegen de buren uit Damwâld. WIK ’34 staat na een halve competitie in de middenmoot en voor Veenwouden was het de hoogste tijd om wedstrijdpunten binnen te halen.

De thuisploeg begon de wedstrijd op sportpark De Kemphaan zaterdag voortvarend met twee aanvallen en ook twee doelpunten door Henk Moorlag en Fera Dam. Na de vakwisseling wisten de gasten het verschil snel weer terug te brengen tot nul doelpunten met een afstandsschot en een strafworp. In de eerste helft van de wedstrijd bleef het spannend. De beide ploegen wisten afgelopen zaterdag om en om te scoren. Met een stand van 6-5 gingen beide ploegen de kleedkamers binnen.

Tijdens de pauze werden de spelers van de thuisploeg er door invalcoach Tietie Keizer nog extra op gewezen waar de kansen liggen om de voorsprong verder uit te bouwen. Meer snelheid in de aanval en het coachen en beter ontlasten van de medespelers tijdens de verdediging, was het credo. Trainer/coach Jacob van der Heide was deze wedstrijd verhinderd.

Vol vertrouwen gingen de blauwwithemden de tweede helft in tijdens warm nazomerweer op De Kemphaan. De waterflessen werden gevuld voor een, naar werd verwacht, zware tweede helft. Was het in de eerste helft Veenwouden die de score opende, in de tweede helft was de eer aan de gasten.

Binnen korte tijd wist WIK ’34 twee doelpunten te maken en wist daarmee de achterstand om te buigen in een voorsprong (6-7). Veenwouden zag ook daarna weer kans om terug te knokken. In de verdediging werd de bal prima onderschept en Fera Dam wist met een afstandsschot de achterstand weer teniet te doen. Beide ploegen werden in deze fase van de wedstrijd slordiger. Aanvallen liepen snel stuk en plaatsfouten leidden ertoe dat de bal vaker naar de andere kant van het veld ging zonder doelpunten. Na de gelijke stand halverwege de tweede helft wist WIK ’34 weer een gaatje te slaan van twee doelpunten en kwam het op 7-9. Met nog een kleine tien minuten te gaan zette de thuisploeg alles op alles om in ieder geval een gelijkspel in de wacht te slepen. Henk Moorlag wist in de slotminuten nog een afstandsschot te verzilveren. Het kwam er voor beide ploegen op aan om in de laatste minuten het hoofd koel te houden.

Veenwouden was op jacht naar de gelijkmaker en de gasten probeerden met slim uitspelen in de aanval de zeventig minuten vol te maken. WIK ’34 bleek uiteindelijk de winnaar van deze spannende pot bij zomerse omstandigheden en nam de beide wedstrijdpunten mee naar huis (eindstand 8-9).

Komende zaterdag speelt Veenwouden de laatste wedstrijd van de eerste helft van dit veldseizoen in en tegen middenmoter Boelenslaan. WIK ’34 speelt dan een thuiswedstrijd tegen de nummer 2 van deze competitie tot nu toe, NKC 1. Doelpunten afgelopen zaterdag bij Veenwouden: Henk Moorlag 3; Fera Dam 3; Rinske de Vries en Daniël Keizer beiden 1. WIK ’34: Franke Zeinstra 3; Miranda Krol 2; Marinus de Vries 2; Aukje Bloem en Amarins Hilverda beide 1.