Harkemase Boys boekt zege op Urk

Sport Sport

De verdediger van Urk haalt de bal weg voor Johnsen Bacuna van Harkemase Boys. De scheidsrechter ziet geen strafschop in de spectaculaire val. Rechts loopt Heine Uuldriks van Harkemase Boys mee. (Foto: Klaas Rozema)

HARKEMA – Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag op eigen veld verdiend gewonnen van SV Urk. In het laatste kwartier van de eerste helft begon het te lopen bij de Harekieten en het was Heine Uuldriks die op fraaie wijze de eerste treffer maakte. Direct na rust was ook Johnsen Bacuna trefzeker. Zijn doelpunt, de 2-0, was ook de eindstand.

Het betekende de derde zege op rij voor Harkemase Boys en bovendien heeft de ploeg in de afgelopen drie wedstrijden geen doelpunt tegengekregen. Dat geeft aan dat het goed staat en dat de ploeg nauwelijks iets weggeeft. Dat was zaterdag tegen Urk ook het geval. In de eerste helft lukte het de bezoekers geen enkele keer om gevaarlijk te worden.

Ook bij Harkemase Boys duurde het lang voordat de eerste kansen kwamen. Maar in het laatste kwartier van de eerste helft kwam de ploeg op stoom. Eerst ging een kopbal van Jasper Valentijn, die op het middenveld in de basis begon, van dichtbij over. Een paar minuten later was het wel raak. Het lukte Urk niet om de bal weg te krijgen uit de eigen zestien meter na goed werk van Klaas Schotanus. De bal kwam bij Heine Uuldriks en op fraaie wijze passeerde hij doelman Cornelis Kofferman.

In de laatste minuten voor rust had Johnsen Bacuna de voorsprong van de Boys uit moeten breiden. In een counter werd Bacuna bij de tweede paal aangespeeld door Arton Musliu. Bacuna had de bal voor het intikken, maar schoof die naast het doel. Even later kreeg de vleugelspeler ook nog een kopkans, maar de bal ging over.

Bacuna baalde zichtbaar, maar hij kwam na rust uitstekend uit de kleedkamers. Nadat Uuldriks de bal veroverde en Bacuna aanspeelde, schoot laatstgenoemde hard raak in de verre hoek. Binnen een minuut in de tweede helft was het 2-0 voor Harkemase Boys. Pas daarna kregen de gasten uit Urk hun eerste kansjes van de wedstrijd. Een schot van Lucas Nagel leverde geen problemen op voor Erick Jansema en even later raakte linksbuiten William de Boer de bal niet goed, waardoor zijn inzet te slap was om Harkemase Boys te verontrusten. Pas een kwartier voor tijd werd Urk echt gevaarlijk. Na een uitstekende voorzet van Gerrit Tol schoot Riekelt Nentjes uit kansrijke positie over. Ondertussen had Harkemase Boys de voorsprong via Bacuna, Uuldriks of Schotanus ook uit kunnen breiden, maar de overwinning zat toen al in de knip.

De laatste grote kans was voor invaller Bryan Inge, maar zijn schot van dichtbij ging naast. Zo miste Harkemase Boys nog voldoende kansen op een grote overwinning, maar voor de derde keer op rij boekte de ploeg een zege. Harkemase Boys staat vierde, een punt achter koploper Flevo Boys. Zaterdag gaan de Harekieten op bezoek bij VVOG uit Harderwijk.“Ik weet niet wat er gebeurde”, aldus Bacuna over de gemiste kans vlak voor rust. “Ik zag die keeper en de verdediger nog komen, dus ik dacht: zo ver mogelijk in de hoek. Maar het was iets te ver, langs de verkeerde kant van de paal. In de rust sprak de trainer me even aan en dan is het wel lekker dat je na rust zo begint. Heine Uuldriks houdt sterk een verdediger af en geeft ‘m aan me mee. Daarna raakte ik ‘m per ongeluk goed”.

Ook trainer Jan Vlap was tevreden: “We moesten winnen en dat hebben we heel netjes gedaan. We hebben een grote kans weggegeven. Dat kan een keer gebeuren, maar we hebben zelf de wedstrijd gecontroleerd. Dit was een honderd procent terechte overwinning.”

Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 1 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 3 uur geleden