Afbeelding

Drachten Diamonds kampioen

Nieuws

De softbaldames van Drachten Diamonds vieren het kampioenschap na twee overwinningen in het afgelopen weekend. (Foto: Klaas Rozema)

Drachten Diamonds kampioen

DRACHTEN – De softbaldames  van Drachten Diamonds stonden afgelopen weekend voor twee wedstrijden. Werd zaterdag nog eenvoudig gewonnen van het Groningse Caribe, zondag stond het team van trainer/coach Danny Dijkstra voor een zwaardere klus.  Er moest gewonnen worden van de nummer twee in de competitie, The Blokes uit Veendam. Dat gebeurde, waarna de titel in de vierde klasse B een feit was.

Zaterdag moesten de softbaldames  een inhaalwedstrijd spelen tegen het Groningse Caribe. Het werd een weinig interessante wedstrijd voor het publiek. Aan het eind van de eerste inning stond het zelfs 4-4 doordat de Groningse slagploeg eerste pitcher Caroline ter Braak goed wist te raken en doordat het veld van Drachten een aantal slordige veldfouten liet zien. In de tweede inning kwam Diamonds op voorsprong (7-4) doordat de pitcher van Caribe weinig controle had, zodat er vaak vier wijd werd gegooid. Uiteindelijk kwam er op het scoreblok slechts een honkslag van Drachten Diamonds op naam van tweede pitcher Nanda Faber en werd de einduitslag 10-4 in het voordeel van Diamonds. Daarna stond de belissende krachtmeting tegen The Blokes op het programma. In de eerste inning werd er slecht verdedigd door de Diamonds en stond het team van Veendam al snel voor met 1-3 ondanks een mooie tweehonkslag van Stephanie del Carmen die Brigitta de Champs mooi over de thuisplaat bracht. In de tweede inning werd er door beide teams niet gescoord en pas in de derde inning wist Diamonds dichterbij te kruipen; 2-3 door weer een honkslag van Del Carmen en zij wist ook met een fraaie sliding en slim honklopen na een fout van de Groningse verdediging te scoren.

Pitcher Nanda Faber controleerde in combinatie met catcher Brigitta de Champs de slagvrouwen van Veendam steeds beter en er werden slechts twee honkslagen toegestaan.

In de beslissende vijfde inning verhinderde outfielster Emily Jane Mitchell  met een mooie belangrijke vangbal de score van de ploeg uit  Veendam. Uiteindelijk wist Drachten Diamonds toch door een mooie stootslag van Leonie ten Brink  en weer een sterke honkslag van uitblinkster aan slag Stephanie Del Carmen (slaggemiddelde van 1000, drie uit drie slagbeurten) de nodige punten binnen te slepen en werd er gewonnen met 5-3 door de Diamonds.

Dit veroorzaakte een ontlading bij spelers en het massaal toegestroomde publiek. Komend weekend spelen de Drachtsters nog een uitwedstrijd in Meppel tegen de Blue Devils en de laatste wedstrijd is weer thuis in Drachten tegen Leeuwarden op zondag 5 oktober.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 16 uur geleden
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 18 uur geleden
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 20 uur geleden
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 22 uur geleden
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen gisteren
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen gisteren
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 22 apr, 11:00