Afbeelding

‘t Fean’58 weer met lege handen

Nieuws

Jelte Bottema van ‘t Fean’58 in duel met Jens Bakker van VV Rijperkerk (witte tenues). (Foto: Klaas Rozema)

‘t Fean’58 weer met lege handen

SURHUISTERVEEN – Dat VV Rijperkerk een moeilijk seizoen tegemoet gaat in de tweede klasse, daarvan zijn zelfs de grootste optimisten in de club doordrongen. Voorlopig doet de ploeg van de nieuwe trainer Prem Ganpat het boven verwachting. Met vier punten uit twee wedstrijden heeft VV Rijperkerk al afstand genomen van tegenstander ’t Fean’58, dat nog steeds puntloos is. ’

door Jelle Jeensma

t Fean’58 slaagde er zaterdag niet in Rijperkerk op de knieën te krijgen. Zelfs niet toen Rijperkerk in de tweede helft met tien spelers verder moest. Rijperkerk hield een 0-1 voorsprong vast.

Na het vertrek van Johannes Meijer naar FVC en het stoppen van routinier Joute van der Meulen leek Rijperkerk, dat vorig seizoen spectaculair aan degradatie ontsnapte, verzwakt. Dat valt alleszins mee, want hun vervangers hebben zich goed aangepast aan het niveau. Eén van de meest opvallende spelers was Onur Tekbas, die afkomstig is van Blauw Wit’34 uit Leeuwarden, een voetballer met techniek en overzicht. Hij is zijn trainer Prem Ganpat, die de tweede selectie van Blauw Wit’34 trainde voordat hij een contract tekende bij Rijperkerk, gevolgd naar Ryptsjerk.

Bij Blauw Wit’34 was Tekbas enigszins op een zijspoor geraakt, vertelt Ganpat. “Hij heeft talent, maar dat heeft hij te weinig laten zien, omdat hij in de eerste selectie geen kans kreeg. Hij heeft bijna een jaar niet gespeeld, maar is een fantastische voetballer, die nog veel moet leren.” Ganpat heeft er vertrouwen in dat hij Tekbas wel aan het voetballen krijgt bij Rijperkerk. “Ik weet op welke knoppen ik bij hem moet drukken.” De linkerspits was beslissend in het duel tegen ’t Fean’58 door de beslissende assist te geven.

’t Fean’58 had het meeste balbezit en liet een iets betere opbouw zien, maar het creëren van kansen was een manco bij de ploeg van trainer Yko de Boer. Het raffinement ontbrak, te weinig werden de spitsen in kansrijke positie voor het doel gebracht.

Pas na zo’n twintig minuten voetbal was ’t Fean’58 voor de eerste keer gevaarlijk. Het schot van Jens Hamstra werd gepareerd door keeper Redmer Jorna van Rijperkerk. Daarvoor was Rijperkerk al een keer dreigend geweest. Onur Tekbas dwong keeper André de Graaf van ’t Fean’58 met een fraaie volley tot een redding nadat een lange bal op zijn ‘stropdas’ werd gelegd.

Het overbevolkte middenveld domineerde in de eerste helft en daarom gebeurde er weinig in de beide strafschopgebieden. Rijperkerk leek zichzelf in dit stevige maar faire duel in de voet te schieten toen Johan Nijp een tik uitdeelde aan aanvaller Joost Nieuwenhuis terwijl de bal niet in de buurt was. Scheidsrechter De Zeeuw had zijn ogen niet in zijn zak en stuurde de verdediger met een rode kaart van het veld. Rijperkerk moest net voor rust met tien man verder, maar ging er niet minder door voetballen.

Omdat ’t Fean’58 aandrong ontstond er ruimte voor Rijperkerk, dat de aanval bleef zoeken. Rutger Bosch maakte snel in de tweede helft een goede actie op rechts en bereikte met een voorzet Onur Tekbas. Die vond aanvoerder Joris Bakker en toen was het plotseling 0-1.

’t Fean’58 had toen nog voldoende tijd om de achterstand te repareren, maar de interactie tussen de spelers ontbrak en het veldoverwicht leverde niets op. In de hectische slotfase ging ’t Fean’58 va banque spelen en kreeg Rijperkerk het nog even knap lastig. Joost Nieuwenhuis schoof de bal naast en daarna werd een voorzet van invaller Erwin Tabak half verwerkt door Redmer Jorna, maar stond er geen speler van ’t Fean’58 om de bal in het doel te tikken. André van der Molen zag de bal vervolgens na een scherpe voorzet op de lat belanden en ook de laatste desperate poging, een kopbal van Jens Hamstra, leverde niet de gelijkmaker op, die gezien het spelbeeld wel terecht zou zijn geweest.

Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 7 uur geleden
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 uur geleden
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 uur geleden
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen gisteren
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken gisteren
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 22 apr, 11:00
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen 22 apr, 10:00
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen 22 apr, 09:30
Succesvolle voorstellingen van Kain in Ferwert.
Succesvolle voorstellingen van Kaïn in Ferwert Algemeen 22 apr, 08:30
De kampioensploeg van Warga.
Warga kampioen na 0-3 winst op Nieuw Roden Algemeen 21 apr, 22:06
Een moment uit de wedstrijd van Libertas tegen FC Marlène.
Libertas kan het niet bolwerken tegen koploper FC Marlène Algemeen 21 apr, 21:28