VV Zwaagwesteinde klopt ook WTOC

Nieuws

Auke Westra van VV Zwaagwesteinde neemt keeper Geoffrie Hoiting onder vuur. De bal gaat naast. Jan Smid van WTOC kijkt toe.  (Foto: Klaas Rozema)

DE WESTEREEN – VV Zwaagwesteinde beleeft een prima start van het seizoen 2014/2015. Na de nipte zege bij  VC Trynwâlden werd afgelopen zaterdag ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. Tegen WTOC uit Oudwoude kwam Zwaagwest-einde, behoudens een periode vlak voor en vlak na rust, niet in de problemen: 3-1

Voor het vierde seizoen op rij zitten beide ploegen bij elkaar in de competitie en hoewel Zwaagwesteinde in die zes ontmoetingen ongeslagen bleef (vier keer winst, twee keer verlies) waren de ploegen in elk van deze wedstrijden aan elkaar gewaagd.

Nadat speler van de week Jesper Beerstra het goede voorbeeld had gegeven, kwam de thuisploeg ditmaal uitstekend uit de startblokken. Zwaagwesteinde had  continu balbezit en won vrijwel alle duels. Het prima veldspel leverde in de eerste twintig minuten geen uitgespeelde kansen op, maar toch stond het toen dankzij twee dode spelmomenten al 2-0. Sven Rozendal poeierde de bal in de negende minuut uit een vrije trap in de kruising en in de twintigste minuut kon René Vellinga uit een hoekschop van René Nauta ongehinderd de 2-0 binnenkoppen.
Even later vond Sven Rozendal met een mooie pass bij de tweede paal Frans Kuipers, maar de hoek was net te scherp voor de linksback.

Trainer Oane Westra paste in de zes­entwintigste minuut al een wissel toe in een poging het tij te doen keren bij een opvallend tam WTOC. Dat had de hulp van de thuisploeg nodig om er beter uit te komen. WTOC was nog niet in de buurt van de goal van doelman Gerrit Daleman geweest toen Sybren Bosma de bal door Frans Kuipers zomaar in de voeten kreeg aangespeeld. De behendige middenvelder wist wel raad met dit buitenkansje en rondde fraai af: 2-1. Plots was het vertrouwen en goede voetbal weg bij Zwaagwesteinde.

WTOC rook haar kans, die het twee minuten later via Tedo de Bruin ook kreeg. De rechterspits kapte zijn man uit, maar treuzelde vervolgens net wat te lang, zodat Masai van der Weg nog redding kon brengen. En hoewel Durk van der Wal  namens de thuisploeg in de laatste minuut nog een enorme kans miste (treuzelde ook te lang), was het toch vooral Zwaagwesteinde dat blij was met het rustsignaal van de luid en duidelijk aanwezige arbiter Blom.

Maar ook na rust liep het aanvankelijk stroef en na slecht verdedigen kreeg Tedo de Bruin een enorme kans. Zijn inzet van dichtbij werd echter schitterend gepareerd door doelman Daleman. Uit de daarop volgende hoekschop kon Daleman maar ternauwernood voorkomen, dat de bal er in een keer inging, waarna Sipke Bijlstra zijn rebound van de lijn gehaald zag worden. Waar de 2-2 in de lucht hing, etaleerde Sven Rozendal aan de andere kant zijn kwaliteiten. Hij kapte zijn tegenstander (en Westereender) Jan Smid uit en schoot de bal met zijn favoriete linker voorbij doelman Jeffrey Hoiting: 3-1 na drieënvijftig minuten spelen.

En plots was het vertrouwen terug en dreigde men over WTOC heen te walsen. In een tijdsbestek van vijf minuten kreeg Zwaagwesteinde drie uitstekende kansen, maar Sven Rozendal en Auke Westra wisten deze niet te benutten. Daardoor bleef er voor de gasten, die er niet meer aan te pas kwamen, toch een sprankje hoop en plots was daar een mogelijkheid voor spits Jaap de Bruin, maar hij schoot wild over.
Hierna volgde er weer kansen voor de thuisploeg. Jesse Rozendal zag zijn schot gekeerd door doelman Hoiting en Durk van der Wal schoot via de vingertoppen van diezelfde Hoiting op de paal. Aan de andere kant tikte doelman Daleman een van richting veranderde vrije trap van Teade van der Ploeg uit zijn goal, maar voor de rest had Zwaagwesteinde niets meer te duchten van WTOC. Het vizier stond echter niet meer op scherp, want met name Durk van der Wal kreeg in de slotfase nog een paar beste kansen, maar doelman Hoiting keepte meer dan behoorlijk en voorkwam erger voor de gasten.

Een prima start van de competitie voor de thuisclub met zes uit twee. Zaterdag wacht een uitwedstrijd tegen Birdaard dat deze competitie minder goed startte en op de laatste plaats staat. Een plaats waar zij ongetwijfeld afstand van willen doen, dus van onderschatting kan en mag geen sprake zijn.

Ronald van Gennep,
VV Zwaagwesteinde

Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 7 uur geleden
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 9 uur geleden
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen gisteren
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 22 apr, 11:00
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen 22 apr, 10:00
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen 22 apr, 09:30
Succesvolle voorstellingen van Kain in Ferwert.
Succesvolle voorstellingen van Kaïn in Ferwert Algemeen 22 apr, 08:30