VV Oerterp start met grote zege

Nieuws

Keeper Robert Visser van VV Oerterp verijdelt een kopkans van Erwin Dijk. De verdedigers Kees-Jan Dijk, Erwin van der Wal en Remco van den Belt (van links naar rechts) geven de keeper rugdekking. (Foto: Klaas Rozema)

URETERP – Wie zondagmiddag de 6-0 eindscore van de wedstrijd Oerterp-Harkema Opeinde las, zal ongetwijfeld hebben gedacht dat de Harkemasters een kansloze wedstrijd speelden. Dat was geenszins het geval. Sterker nog, in de eerste helft hadden de groengelen zelfs de betere kansen. Het niet benutten daarvan, gecombineerd met een erg zwakke fase in de tweede helft, zorgde er voor dat de Harkemasters een behoorlijke oorwassing kregen van de gastheren.

Als vanouds werd ‘De Heide’ zondagmiddag in Ureterp ondersteund door een grote supportersschare. Van de 250 aanwezigen kwam zeker de helft uit Harkema. Zij zagen een gelijkopgaande strijd, waarin Harkema-Opeinde in de negentiende minuut als eerste dicht bij een treffer was. Na een verrassend schot van Wilbert Huitema kon de bal door Oerterp-goalie Robert Visser maar net uit de hoek worden getikt. Niet lang hierna kwam het eerste wapenfeit van de thuisploeg. Dit leverde wel meteen een treffer op. Erwin van der Wal gaf een steekpass op Jorrit Hylkema. Diagonaal schoot hij 1-0 in de touwen. Harkema-Opeinde pakte de draad goed op en kreeg meerdere kansen op de gelijkmaker. Erik Nijboer stuurde Wesley de Vries weg, zijn inzet werd gepareerd door de keeper. Vanuit de rebound bracht De Vries de bal voor. Tegendraads schoof Erwin de Wind de bal net naast de paal. Drie minuten hierna weer twee kansen in korte tijd voor de gasten. Na een prima corner van Chris Hoeksma kopte Sjirk Bruining in vrije positie over. Meteen na de daaropvolgende  doeltrap kreeg Bruining weer de bal, oog in oog met goalie Visser schoot hij naast. Wat afronden betreft kregen de Harkemasters een lesje van de gastheren.

De tweede grote kans voor Oerterp in de negenendertigste minuut was weer raak. Jorrit Hylkema haalde wederom de trekker over. Zo ging de formatie van trainer Allard van der Meer de pauze in met een even vervelende als geflatteerde 2-0 achterstand. Wat echter nog vervelender was voor de gasten, was een voorval in de vierendertigste minuut. Zonder dat er een bal in de buurt was, werd Erwin de Wind door Marco de Jong tegen de vlakte geschoffeld. De arbiter zag de situatie niet, maar besloot toch te fluiten omdat de schop duidelijk hoorbaar was. Een kaart trok scheidsrechter Tuinstra echter niet, terwijl geel – zelfs volgens supporters van de thuisploeg – hier op z’n minst terecht was geweest. Als gevolg van dit incident moest De Wind zich in de rust laten vervangen.
In de pauze was één ding duidelijk: wilde Harkema-Opeinde nog aanspraak maken op een positief resultaat, dan zou er snel gescoord moeten worden. Die snelle treffer kwam er ook, het was alleen wel weer Oerterp dat scoorde. Nadat Harkema-goalie Peter Dijkstra vlak na de pauze een inzet van Lars Boonstra prima onschadelijk maakte, was het in de achtenvijftigste minuut Jorrit Hylkema die zijn hattrick voltooide: 3-0. Na deze derde treffer zakte Harkema-Opeinde finaal door de hoeven. Het was schrijnend hoe simpel hierna de goals werden weggegeven.

Negen minuten na de 3-0 was de score verdubbeld. Lars Boonstra (2) en andermaal Jorrit Hylkema bezorgden hun ploeg de 6-0 voorsprong. Een monsterscore leek in de maak, het pleit echter voor de Harkemasters dat de ploeg hierna toch alles op alles zette om nog tot een doelpunt te komen. De kansen op de eretreffer waren er ook zeker, maar Oerterp-keeper Robert Visser hield inzetten van Sjirk Bruining, Wilbert Huitema en Wesley de Vries voortreffelijk buiten zijn veste.
Klaas Dijkstra

Actueel

Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 1 uur geleden
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 2 uur geleden
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 2 uur geleden
De heer De Jong bezoekt basisschool kbs de Reinbôge in Burgum.
Legeramfibie op het plein van kbs De Reinbôge in Burgum Algemeen 3 uur geleden
Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen 4 uur geleden
Marco Meijer uit Rottevalle stapt van AB Vakwerk over naar Firda voor volwassenen.
Marco Meijer uit Rottevalle nieuwe directeur Firda voor volwassenen Algemeen 5 uur geleden
Yvonne en Dicky van Petit Paris in Burgum.
Petit Paris Vintage, een vleugje Parijse charme in Fryslân Algemeen 6 uur geleden
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 7 uur geleden
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 8 uur geleden
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.