Afbeelding

VV Oerterp start met grote zege

Sport Sport

Keeper Robert Visser van VV Oerterp verijdelt een kopkans van Erwin Dijk. De verdedigers Kees-Jan Dijk, Erwin van der Wal en Remco van den Belt (van links naar rechts) geven de keeper rugdekking. (Foto: Klaas Rozema)

URETERP – Wie zondagmiddag de 6-0 eindscore van de wedstrijd Oerterp-Harkema Opeinde las, zal ongetwijfeld hebben gedacht dat de Harkemasters een kansloze wedstrijd speelden. Dat was geenszins het geval. Sterker nog, in de eerste helft hadden de groengelen zelfs de betere kansen. Het niet benutten daarvan, gecombineerd met een erg zwakke fase in de tweede helft, zorgde er voor dat de Harkemasters een behoorlijke oorwassing kregen van de gastheren.

Als vanouds werd ‘De Heide’ zondagmiddag in Ureterp ondersteund door een grote supportersschare. Van de 250 aanwezigen kwam zeker de helft uit Harkema. Zij zagen een gelijkopgaande strijd, waarin Harkema-Opeinde in de negentiende minuut als eerste dicht bij een treffer was. Na een verrassend schot van Wilbert Huitema kon de bal door Oerterp-goalie Robert Visser maar net uit de hoek worden getikt. Niet lang hierna kwam het eerste wapenfeit van de thuisploeg. Dit leverde wel meteen een treffer op. Erwin van der Wal gaf een steekpass op Jorrit Hylkema. Diagonaal schoot hij 1-0 in de touwen. Harkema-Opeinde pakte de draad goed op en kreeg meerdere kansen op de gelijkmaker. Erik Nijboer stuurde Wesley de Vries weg, zijn inzet werd gepareerd door de keeper. Vanuit de rebound bracht De Vries de bal voor. Tegendraads schoof Erwin de Wind de bal net naast de paal. Drie minuten hierna weer twee kansen in korte tijd voor de gasten. Na een prima corner van Chris Hoeksma kopte Sjirk Bruining in vrije positie over. Meteen na de daaropvolgende  doeltrap kreeg Bruining weer de bal, oog in oog met goalie Visser schoot hij naast. Wat afronden betreft kregen de Harkemasters een lesje van de gastheren.

De tweede grote kans voor Oerterp in de negenendertigste minuut was weer raak. Jorrit Hylkema haalde wederom de trekker over. Zo ging de formatie van trainer Allard van der Meer de pauze in met een even vervelende als geflatteerde 2-0 achterstand. Wat echter nog vervelender was voor de gasten, was een voorval in de vierendertigste minuut. Zonder dat er een bal in de buurt was, werd Erwin de Wind door Marco de Jong tegen de vlakte geschoffeld. De arbiter zag de situatie niet, maar besloot toch te fluiten omdat de schop duidelijk hoorbaar was. Een kaart trok scheidsrechter Tuinstra echter niet, terwijl geel – zelfs volgens supporters van de thuisploeg – hier op z’n minst terecht was geweest. Als gevolg van dit incident moest De Wind zich in de rust laten vervangen.
In de pauze was één ding duidelijk: wilde Harkema-Opeinde nog aanspraak maken op een positief resultaat, dan zou er snel gescoord moeten worden. Die snelle treffer kwam er ook, het was alleen wel weer Oerterp dat scoorde. Nadat Harkema-goalie Peter Dijkstra vlak na de pauze een inzet van Lars Boonstra prima onschadelijk maakte, was het in de achtenvijftigste minuut Jorrit Hylkema die zijn hattrick voltooide: 3-0. Na deze derde treffer zakte Harkema-Opeinde finaal door de hoeven. Het was schrijnend hoe simpel hierna de goals werden weggegeven.

Negen minuten na de 3-0 was de score verdubbeld. Lars Boonstra (2) en andermaal Jorrit Hylkema bezorgden hun ploeg de 6-0 voorsprong. Een monsterscore leek in de maak, het pleit echter voor de Harkemasters dat de ploeg hierna toch alles op alles zette om nog tot een doelpunt te komen. De kansen op de eretreffer waren er ook zeker, maar Oerterp-keeper Robert Visser hield inzetten van Sjirk Bruining, Wilbert Huitema en Wesley de Vries voortreffelijk buiten zijn veste.
Klaas Dijkstra

Het team van GVV Veenwouden staat trots te midden van de concurrentie, vastgelegd op de bijgevoegde foto van links naar rechts: Myrthe van Assen, Marrit Nauta, Marit Fokkens,Fardau Mulder en Elize
GVV Veenwouden Team Pronkt met Derde Plaats op Niveau 6 Turncompetitie Algemeen 1 uur geleden
Voorzitter Wessel Koning van Industriële Club Tytsjerksteradiel tijdens zijn inspraak bij de gemeenteraad in Burgum.
"'Enerzjyhub Sumar' hat wetlike help nedich" Algemeen 1 uur geleden
Donkey Tandem & Friends
Avond met verhalen door 'Donkey Tandem & freonen' Algemeen 2 uur geleden
Beeld van de première in de Harmonie te Leeuwarden
(video) Ook als je chronisch ziek bent kun je dansen Algemeen 3 uur geleden
Deze bijzondere steen met fossielen is in aanwezigheid van de vinders op dinsdag 9 april onthuld en heeft nu een prominente plek gekregen in het IJstijdenmuseum te Buitenpost.