Recept Tartaar van Fries weiderund
SpecialsIngrediënten
Tartaar van Fries weiderund400 gram rundertartaar
4 augurkjes
3 sjalotje
4 eetlepels mayonaise
1/2 theelepels wasabi
4 theelepels bieslook
4 theelepels peterselie
zout en verse peper uit de molen naar smaak
4 hardgekookte eieren
4 zongedroogde tomaten in stukjes
1/2 eetlepel kappertjes
2 eetlepels lenteui in fijne ringetjes
80 gram oude kaas
80 gram rucola
Bereidingswijze
Snipper de augurkjes en de sjalotjes fijn. Pel de eieren. Doe de tartaar in een kom en meng de gehakte augurk, ui, wasabi, mayonaise, peterselie, bieslook, zout en peper uit de molen erdoor. Doe de tartaar in een tartaarsteker.
Verdeel de tartaar over vier borden en garneer de tartaar met ei, rucola, zongedroogde tomaat, kappertjes, lente ui en oude kaas.
Heerlijk als voorgerecht of tussen een sneetje vers wit brood, geserveerd met Vlaamse frites.