Afbeelding

Clinic Jacco Eltingh bij jubilerend TSO

Sport Sport

Jacco Eltingh laat de tennisjeugd warmlopen. Ze lopen door elkaar heen, zonder dat ze met elkaar in botsing mogen komen. (Foto: Klaas Rozema)

Tennis

Clinic Jacco Eltingh bij jubilerend TSO

SURHUISTERVEEN – Op de banen van de jubilerende tennisvereniging TSO in Surhuisterveen werd zaterdag een een sportieve happening gehouden.

TSO had de befaamde tennisser Jacco Eltingh bereid gevonden om  een tennisclinic te organiseren voor zowel jongeren als senioren. Eltingh is een tennisspeler die vooral grote successen boekte in het dubbelspel samen met Paul Haarhuis. In het dubbelspel won hij in totaal vierenveertig toernooien, waarvan negenendertig samen met Haarhuis. Ze werden samen twee keer wereldkampioen (in 1993 en 1998) en waren het eerste team dat alle vier de Grand Slamtoernooien won.

Eltingh speelde zestien wedstrijden namens Nederland in de Davis Cup, waarvan hij er tien won. TSO is een bijzonder actieve tennisvereniging met meer dan 250 leden, die vijftig jaar geleden werd opgericht. In het kader van dit vijftigjarig bestaan werd er op 11 juni  voor de (oud)leden een receptie gehouden. Er werd door sprekers namens de  Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB), het gemeentebestuur en het huidig bestuur van de jubilerende vereniging het woord gevoerd. Het prachtige weer en de goedverzorgde catering brachten ruim honderdvijftig mensen op de been en daardoor kreeg de receptie  vooral een hoog reüniekarakter.

TSO biedt zowel op competitie- als ook op recreatief niveau mogelijkheden om tennis te spelen (belangstellenden kunnen door middel van proeflessen met deze sport kennis maken. De vereniging was blij dit halve eeuwfeest te mogen vieren en er was een overweldigende belangstelling voor de tennisclinic, waarover nog lang zal worden nagepraat.
Gedurende deze dag vonden er in het kader van de Friesland cup een tiental wedstrijden plaats. De tegenstanders uit Heerenveen werden met ruime cijfers verslagen.  De vele bezoekers kwamen ogen tekort.
‘s Avonds was er een tapasbuffet met muzikale omlijsting voor de leden. Kortom, het was fijn voor iedereen om terug te blikken op een goed georganiseerde jubleumweek.

Er zijn deze week club kampioenschappen en gedurende het hele jaar zijn er tal van activiteiten, die door het jubileum een extra feestelijk tintje krijgen.

Meer informatie vindt men op de  op de website van de jubilerende vereniging:  www.tsotennis.nl.

Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 4 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 17 uur geleden
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 19 uur geleden
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 22 uur geleden
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 uur geleden
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen gisteren
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30