Afbeelding

Trend Keukens maakt luxe betaalbaar

Zakelijk Zakelijk

Johan Bosker en Erik Koudenburg demonstreren dat een keramiek werkblad écht krasvast is. (Foto: Klaas Rozema)

Trend Keukens maakt luxe betaalbaar

“Een keuken (ver)kopen is weer leuk!”

DRACHTEN – Een luxe keuken kopen tegen een bijna ondenkbare lage prijs? Het kan bij Trend Keukens in Drachten. Dankzij gunstige inkoopvoorwaarden kunnen Erik Koudenburg en Johan Bosker hun klanten nog meer waar voor hun geld bieden. Luxeproducten als quookers of een granieten werkblad zijn bij Trendkeukens dan ook bereikbaar voor de gewone beurs. “Een keuken (ver)kopen is weer leuk!”, concluderen Koudenburg en Bosker.

Door Wies Kooistra

Fabrikanten bedenken op dit moment aantrekkelijke aanbiedingen om hun producten aan de man te brengen”, vertelt Koudenburg. “Die scherpe aanbiedingen doen ze alleen aan goedlopende keukenzaken. Dat is ook logisch, want er moet wel omzet worden gedraaid.” Als goedlopend bedrijf is de Drachtster keukenzaak in trek bij de verschillende leveranciers. “En omdat wij niet bij een inkoop­organisatie zijn aangesloten, hebben we alle vrijheid om eigen prijsafspraken te maken.”

Het scherpe inkoopbeleid van Trend Keukens vertaalt zich in aantrekkelijke prijzen in de showroom. Het verschil is vooral duidelijk bij luxe producten als een quooker of een granieten werkblad, vertelt Bosker. “In één op de drie keukens die we verkopen, zit bijvoorbeeld een quooker en ook een granieten werkblad is bij ons bijna standaard. Dergelijke luxe was voorheen ondenkbaar.”
De leveranciers van Trend Keukens zijn zonder uitzondering afkomstig uit de drie noordelijke provincies. Ook dat is een bewuste keus”, aldus Koudenburg. “Door voor betrouwbare leveranciers uit de regio te kiezen, kunnen wij snel schakelen, handelen en leveren.”

Dat de ontwikkelingen op keukengebied alsmaar doorgaan bewijst Trend Keukens met twee nieuwe producten: een werkblad van keramiek en apparatuur van ixelium.
“Een keramiek werkblad kan alles hebben”, vertelt Bosker. “Het is het enige product dat zowel hittebestendig als krasvast is en het is daarmee een goed alternatief voor glimmend graniet. Het prijsverschil met steen is namelijk verwaarloosbaar. Bovendien is een keramiek werkblad in allerlei kleuren verkrijgbaar en zelfs in betonlook.”
Keramiek heeft de toekomst, is de overtuiging van beide keukenexperts. “Vanaf het moment dat we deze keuken in onze showroom hadden staan, ging het lopen. Nu al hebben van de tien verkochte keukens er drie een keramiek werkblad.”
Een andere noviteit, exclusief in de Drachtster keukenzaak, is apparatuur van iXelium. Dit materiaal heeft de moderne uitstraling van roestvrijstaal, maar is kras- en vlekvrij. Met name in een strakke greeploze keuken komt iXelium goed tot zijn recht, blijkt uit de keukenopstelling met een greeploze combimagnetron van Bauknecht. Een koffiemachine en afzuigkap in dezelfde lijn maken het plaatje compleet, toont Koudenburg. “Een strakke keuken met bijpassende apparatuur én voor een hele mooie prijs.”
Natuurlijk moet een keuken mooi ogen, maar echte kwaliteit verraadt zich pas bij het openen van de kastjes, vinden de mannen van Trend Keukens. “Normaal gesproken hebben legplanken een dikte van zestien millimeter, maar bij ons zijn de planken negentien millimeter”, toont Johan Bosker. “Geen plankdragers van kunststof, maar van metaal.” Een ferme klap tegen de achterwand bewijst dat het kastje is afgewerkt met een stevige houten plaat. “En dat is wat we bedoelen als we het hebben over kwaliteit tegen de laagste prijs!” (www.trendkeukens.nl)

Actueel

Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 14 minuten geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 15 uur geleden
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 16 uur geleden
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 17 uur geleden
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 uur geleden
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 19 uur geleden
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 19 uur geleden
Pesten is een onzichtbare pijn die overal kan toeslaan.
Samen streven naar een pestvrije samenleving Algemeen 21 uur geleden
'Nifelje mar ta!' gaat door!
'Nifelje mar ta!' yn Dokkum gaat door! Algemeen 22 uur geleden
Willem Helfrich neemt u mee op een reis door de geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland.
Lezing: Gevangen in Friesland Algemeen 22 uur geleden
Winnaars voorronde Friesland bekend
Winnaars voorronde kunstbende Friesland bekend Algemeen 23 uur geleden
De tweedehands boekenverkoop in de Doopsgezinde Kerk te Drachten gaat binnenkort weer los. Tekening ter illustratie.
Verkoop 2e hands boeken in Drachten Algemeen 17 apr, 17:00
Op dinsdag 30 april bij De Fytsdokter
Tworby testdag bij De Fytsdokter in Kollumersweach Algemeen 17 apr, 15:51
De voorstelling heet dit jaar lytse Pier en de flok fan it Berneiepenloftmuseum. Een stuk gebaseerd op de film Night at the museum
Het berneiepenloftspul geeft een inkijkje in de Friese cultuur Algemeen 17 apr, 15:00
Stef Boes, overgangsconsulente van Nieuw Getij.
Specialistisch verpleegkundige overgang/ vrouwenzorg Algemeen 17 apr, 14:02
Zachte natuurtinten, maar ook vrolijker accenten van kleur zie je terug in de collectie voor de
allerkleinsten.
Aline Fashion breidt uit met babycollectie Algemeen 17 apr, 13:15