Afbeelding

DFD pint KV Oerterp vast op laatste plek

Nieuws

KV Oerterp (blauwe tenues) zoekt de aanval met Jisse van der Schaaf (links) en Selma Boersma. De verdediging van DFD met v.l.n.r. Gerard de Haan, Laura Weidema en Maarten van Valen kan de doorloopbal niet verhinderen. (Foto: Klaas Rozema)

URETERP – Er stond voor KV Oerterp en DFD zaterdag veel op het spel.  DFD en Oerterp staan beiden onderaan de ranglijst. Bij winst kon DFD weer van de laatste plaats afkomen ten koste van Oerterp. Dit lukte DFD in dit cruciale duel.

DFD overrompelde in deze degradatiewedstrijd in de eerste klasse Oerterp in de eerste fase van de wedstrijd, de eerste drie aanvallen van DFD eindigen met een doelpunt gescoord door Maarten van Valen, Marrit Talsma en Nynke Koster. DFD kwam zelfs op 4-0, maar toen herpakte Oerterp zich en kwam terug tot 4-5.

DFD had in beide vakken de rebound en daarmee maakte DFD het spel voor Oerterp heel lastig. DFD creëerde veel kansen. In de loop van de eerste helft wakkerde de wind sterk aan en dit had duidelijk een negatieve invloed op de zuiverheid van de schoten. Dit was waarschijnlijk de reden dat DFD slechts met 5-8 voorstond bij de pauze. Aan het eind van de eerste helft werd Nynke Koster met een rode kaart van het veld gestuurd, Ze werd vervangen door Marije Jager. Na de pauze begint DFD sterk aan de tweede helft, Gerard de Haan zette DFD op 5-9. Daarna kwam de klad er een beetje in bij DFD, een paar slordige passes en veel te weinig rendement uit de dominantie onder de korf zorgden er voor dat Oerterp met nog een klein kwartier te spelen op 11-12 kwam. De spanning in de wedstrijd was volledig terug. De aanvallen volgden elkaar op, maar geen van beide partijen kwam tot scoren. Marije Jager scoorde dan toch van afstand 11-13 met nog negen minuten op de klok.

Oerterp scoorde daarna toch 12-13 met nog zes minuten op de klok. Het beeld van de wedstrijd veranderde niet, DFD was de betere ploeg, al kwam dit niet overtuigend in de score tot uiting.  Toen de scheidsrechter het teken van de laatste minuut had gegeven, gaf DFD de bal niet meer uit handen en pakte daarmee de winst in deze belangrijke wedstrijd.

Actueel

Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard Algemeen 31 minuten geleden