Snoekbaars uit Friese wateren met een jus van appelstroop en Beerenburg
SpecialsAlwin Kalt, chefkok van ‘t Kommissiehuys te Nijega, deelt een recept met een streekproduct in de hoofdrol.
Snoekbaars is een stevige en zeer smaakvolle vissoort. Wel heeft de kwaliteit van het water waarin de vis leeft veel invloed op de smaak.
Snoekbaars staat niet op de rode lijst van het International Union for Conservation of Nature (IUCN) en is verkrijgbaar onder het duurzaamheidskeurmerk MSC.
Benodigdheden:
200 gram snoekbaarsfilet
1 limoen
Zout en peper uit de molen
25 ml olijfolie
30 gram roomboter
50 ml Beerenburg
1 eetlepel appelstroop
Bereidingswijze:
Bestrooi de snoekbaars met zout en peper uit de molen.
Bak de snoekbaars op matig vuur in olijfolie om en om gaar en goudbruin.
Als de snoekbaars bijna gaar is, voeg dan de roomboter toe en laat de snoekbaars hierin nog even bakken.
Doe tijdens het bakken de Beerenburg in een pannetje en laat dit warm worden.
Schep de appelstroop er door en laat dit zachtjes inkoken tot de jus iets indikt.
Leg de snoekbaarsfilet op een bord of schaal. Smeer met een kwastje de filet in met de Beerenburg-appelstroop-jus.
Serveer de vis met een partje limoen.
Eet smakelijk!