Afbeelding

Clubtitels districtskampioenschap Acrogymnastiek

Nieuws

Onderpartner Benthe Pelk met haar bovenpartner Arjenne Steenbergen van  GVV Feanwâlden: goud bij de junioren. (Foto: Klaas Rozema)

Clubtitels districtskampioenschap Acrogymnastiek

DAMWALD – Zaterdag was de sporthal van Damwâld het decor voor de districtskampioenschappen acrogymnastiek. Door plaatsing waren de beste teams uit Groningen, Drenthe en Friesland terecht gekomen op deze wedstrijd die mede werd georganiseerd door GVV uit Feanwâlden.

Acro is een 2.30 minuten durende oefening op muziek waarin een combinatie van uitstraling, dans en acrobatiek beoordeeld wordt door de jury. Twee teams van de organiserende vereniging GVV betraden zaterdag de vloer en niet onopgemerkt.
Merith Bijerman en Rynke Helmus vormen een seniorenduo en hebben een oefening op muziek die gedragen uit moet worden gevoerd. Een oefening waarin de partners elkaar zoeken en afstoten met sierlijke bewegingen. De partner-elementen waren strak en het geheel werd door de jury beoordeeld met een puntentotaal van 25,467. Dit  leverde de bronzen medaille op,
Benthe Pelk en Arjenne Steenbergen deden  mee bij de junioren. Hun speelse oefening met leuke effecten kreeg het publiek stil. De partnerelementen waren van hoog niveau en met een totaal van 26,200 werd ze verdiend eerste.
Op 11 en 24 mei zijn de halve finales in Zwolle en zullen beide teams van GVV meedoen voor een ticket naar het NK in juni.
Voor WSBF uit Surhuisterveen streden tien teams om een ticket te veroveren voor de landelijke halve finales. Bij de D-trio’s wonnen Jelly Frankes, Sieta van der Veer en Elina Sipma  een bronzen medaille. Jelline Bergsma, Hillie van der Veen en Hannah Westhof werden met een verschil van 0,03 punten vierde en het trio Lotte van Sluijs, Tjitske Visser en Inge Stienstra zesde.
Sanne Schievink, Sanne van der Ploeg en Ryanne Oostra werden in een sterk deelnemersveld verdienstelijk tweede in de categorie senior E-trio’s.
Ook de drie duo’s van WSBF die deelnamen bij de E-duo’s stromen allemaal door naar de halve finales.
Jildou Kooistra en Femke Pander wisten zilver in de wacht te slepen.  Het duo Lyonne van der Veen en Irna van der Heide werd na een tijdsfout vijfde. Ook was er een ticket voor Petra de Vries en Yara de Jong met een vierde plaats.

In de middagwedstrijd was het de beurt aan de pupillentrio’s. Bij de D-duo’s waren de beide teams van WSBF sterk genoeg om door te stromen naar de halve finales. Jantina de Vries en Christina Bruinsma behaalden zilver en Hielkje Meijer en Annieck Wiersema kwamen uit op een vierde plek. WSBF is tijdens de halve finales op D- en E- nivieau vertegenwoordigd met maar liefst negen teams.
Daarnaast mogen alle vier teams op het hogere C-niveau ook acte de presence geven op de wedstrijden die in Zwolle georganiseerd worden.

Aline Terpstra en Lieke de Bruin van SVS Damwoude werden op de districtswedstrijd categorie pupillen derde met een puntentotaal van 24,87. Ze mogen nu door naar de halve finale.
Rianne Poortinga en Ilse Hamstra van Hercules Harkema zijn na het behalen van het Fries kampioenschap er nu ook in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finale van Nederland in mei in Zwolle. Ze veroverden bij de districtsfinale een tweede plaats.

Het pupillentrio Melissa Dijkstra, Famke van Wieren en Gaby Zijlstra van Adonis Acrogym uit Drachten werd districtskampioen. Hun schitterende oefening werd beloond met een puntentotaal van 27.100, de hoogste dagscore. Zij stromen dan ook als eerste door naar de halve finale van Nederland. Ook collega-pupillen Josette Boomsma, Hanna Boll en Rixt Tuinstra scoorden goed en mogen Adonis daar gaan vertegenwoordigen.
Ook bij de D-trio’s hebben een tweetal teams van Adonis doorstroming bereikt. Trio Feline Baron, Hedwig Veldkamp en Saskia Wijnstra ging door, evenals het team van Esmee Roffel, Lisanne van der Ploeg en Fabiënne Vogel. D-duo Melissa Jongendijk en Marloes Hogeveen hebben zich ook geplaatst.

Bij de E-junioren haalden Irsa Diepenveen en Willeke Koster een zilveren plaatsing met een totaalscore van 25,934. Op de halve finale staan zij wederom naast hun collega-junioren Emese van Duinen en Jasmijn Elzinga en Jelien Timmermans en Yanouk Visser, die ook beiden doorstroming verdienden. Van de E-senioren voegen duo Amber Nieuwenhuis en Pia Havinga en trio Lieke van Diepen, Lois Lampe en Saskia Bosma zich bij hen.

Het D-trio, Lisanne Hofstede, Janne Faber en Lisanne Hulder van SVK uit Kollumerzwaag  won met een puntentotaal van 25.77 met een minimaal verschil van 0,13 op de nummer één zilver. Het pupillenteam met Alissa Westerhof, Nynke Postma en Chantal Hietkamp had in trainingen wat moeite met een salto-element. De wedstrijdoefening ging goed en ook de uitstraling was uitstekend. Ze eindigden op een derde plaats met een puntentotaal van 26.03. Beide teams plaatsten zich voor de halve finales.

Actueel

Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 21 minuten geleden
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 1 uur geleden
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 2 uur geleden
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 3 uur geleden
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 4 uur geleden
Pesten is een onzichtbare pijn die overal kan toeslaan.
Samen streven naar een pestvrije samenleving Algemeen 5 uur geleden
'Nifelje mar ta!' gaat door!
'Nifelje mar ta!' yn Dokkum gaat door! Algemeen 6 uur geleden
Willem Helfrich neemt u mee op een reis door de geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland.
Lezing: Gevangen in Friesland Algemeen 7 uur geleden
Winnaars voorronde Friesland bekend
Winnaars voorronde kunstbende Friesland bekend Algemeen 7 uur geleden
De tweedehands boekenverkoop in de Doopsgezinde Kerk te Drachten gaat binnenkort weer los. Tekening ter illustratie.
Verkoop 2e hands boeken in Drachten Algemeen 23 uur geleden
Op dinsdag 30 april bij De Fytsdokter
Tworby testdag bij De Fytsdokter in Kollumersweach Algemeen gisteren
De voorstelling heet dit jaar lytse Pier en de flok fan it Berneiepenloftmuseum. Een stuk gebaseerd op de film Night at the museum
Het berneiepenloftspul geeft een inkijkje in de Friese cultuur Algemeen gisteren
Stef Boes, overgangsconsulente van Nieuw Getij.
Specialistisch verpleegkundige overgang/ vrouwenzorg Algemeen 17 apr, 14:02
Zachte natuurtinten, maar ook vrolijker accenten van kleur zie je terug in de collectie voor de
allerkleinsten.
Aline Fashion breidt uit met babycollectie Algemeen 17 apr, 13:15
Probeer een speed-pedelecs van Klever bij Egbert Tweewielers.
Probeer speed-pedelecs van Klever tijdens opstapdag bij Egberts Tweewielers Algemeen 17 apr, 11:53
Pannenkoekendag in Rottevalle
Pannenkoekendag in Rottevalle Algemeen 17 apr, 11:00