Afbeelding

Dolblij met gewonnen reischeque van D-reizen Burgum

Nieuws

Van links naar rechts Judith Roorda (D-reizen), Sita van der Heide (ActiefMedia), Jeen en Hinke de Boer (prijswinnaars) en Jessica Deug (D-reizen). (Ingezonden foto)

Dolblij met gewonnen reischeque van D-reizen Burgum

Winnaar verloting tientjesactie najaar

DRACHTEN – Jeen (89) en Hinke (86) de Boer uit Drachten waren blij verrast. Ze wonnen een reischeque van D-reizen via Weekblad Actief. Het was de prijs die hoorde bij de verloting die werd gehouden onder de donateurs van Weekblad Actief. Vorige week werd de cheque uitgereikt aan het echtpaar.

Jeen de Boer pluist Weekblad Actief al jarenlang iedere week uit: iedere advertentie en ieder verhaal wordt nauwlettend gelezen. Hij vindt de krant “folle moaier as de Drachtster”, en hij doneerde vorig najaar dan ook heel bewust tien euro, tijdens de zogenaamde ‘tientjesactie‘, die Weekblad Actief tweemaal per jaar organiseert.

D-Reizen, een onafhankelijk reisbureau met onder andere een filiaal in Burgum, stelde een reischeque van 400 euro beschikbaar voor de verloting onder de donateurs van de tientjesactie. De winnaars Jeen en Hinke de Boer gaan deze zelf verzilveren.

Vroeger was het bejaarde echtpaar altijd zelf met de boot op stap, dus misschien gaan ze nu iets doen met een veerboot of met een busreis, is het plan. In ieder geval gaan ze niet te ver van huis, in verband met hun verminderde mobiliteit.

Familie de Boer kreeg direct een persoonlijk reisassistent toegewezen bij D-reizen. “Ik heb ze een aantal geschikte brochures meegegeven. Ze mogen uitgebreid de tijd nemen om die te bestuderen. De voorpret is het halve werk”, vertelt reisassistent Judith Roorda.

D-reizen in Burgum

D-reizen is een onafhankelijk reisbureau, met vestigingen in heel Nederland, en sinds kort ook in Burgum. “Reisbureau Globe ging failliet in oktober, maar D-reizen had voldoende vertrouwen in zichzelf en in de branche om tot een overname te besluiten”, vertelt Sytske Steensma, eveneens persoonlijk reisassistent bij D-reizen in Burgum.

Het reisbureau vindt het belangrijk dat klanten gekend worden door de medewerkers. Of klanten nu langskomen in de winkel of boeken per internet, ieder krijgt een persoonlijk reisassistent toegewezen, die kan meedenken met de klant en hem of haar allerlei regelzaken uit handen kan nemen.
Bij de Burgumse vestiging werken vijf persoonlijke reisassistenten. “Een aantal werkten hiervoor bij Globe, die hebben hun eigen klanten gehouden”, aldus Steensma.

D-reizen organiseert auto-, boot-, vlieg- en busreizen en werkt samen met een groot aantal touroperators. “Ook een hele grote Duitse partij, waardoor we reizen vaak goedkoper kunnen aanbieden, met vertrek vanaf Duitse, maar ook Nederlandse luchthavens”, aldus Steensma.

Handig is de app van D-reizen. Daarmee kun je boeken, mailen, of een afspraak  maken. De app wordt nog voorzien van handige tools als een inpaklijst en een verzamelplaats voor belangrijke gegevens. “Maar wie geen smartphone heeft, kan ook telefonisch of via de mail een afspraak maken. Belangrijk is dat wij de tijd nemen voor iedere klant.“

De tientjes-actie van Weekblad Actief vindt tweemaal per jaar plaats. Onder de donateurs die gebruikmaken van de acceptgirokaart die begin februari samen met Weekblad Actief werd verspreid, wordt in het najaar een prijs verloot.

De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 8 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 10 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 11 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 12 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 12 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 13 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 14 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21