Tortellini met verse spinazie, bleu de Wolvega, gepofte tomaatjes en pecannoten
SpecialsSmakelijk uit de streek
Alwin Kalt, chefkok van ‘t Kommissiehuys te Nijega, deelt iedere week een recept met een streekproduct in de hoofdrol.
Tortellini met verse spinazie, bleu de Wolvega, gepofte tomaatjes en pecannoten
Bleu de Wolvega is een zachte, pittige, Friese blauwschimmelkaas van koemelk vol aroma’s, met een lange nasmaak.
Benodigdheden:
250 gr tortellini (spinazie en/of kaasvulling)
120 ml kookroom
150 gram cherrytomaatjes
150 gr bleu de Wolvega (of een andere blauwschimmelkaas)
200 gram verse spinazie
40 gram pecannoten
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamico-azijn
Zout
Peper uit de molen
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Kruis de tomaten in.
2. Plaats de tomaten met het kruis naar boven op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie,
balsamico-azijn, zout en verse peper. Pof de tomaatjes ongeveer 15 minuten in de oven.
3. Kook ondertussen de tortellini beetgaar in ruim kokend water met iets zout.
4. Verwarm de room in een grote wok en voeg de Bleu de Wolvega toe. Laat dit al roerende smelten.
Laat de saus een aantal minuten zachtjes inkoken tot het iets dikker wordt.
5. Voeg de tortellini en spinazie toe en warm nog even door, breng op smaak met zout en peper uit de
molen.
6. Schep de tortellini met de saus in diepe borden en bestrooi het met de pecannoten en gepofte
tomaatjes.
Serveer er een frisse salade en vers gebakken brood bij. Lekker als diner of lunchgerecht!